Zaterdag staat de laatste speelronde van de 3de Klasse D KNVB Oost van het seizoen 2017-2018 te spelen. Door de overwinning van SVVN bij Achilles E. steeg SVVN naar de zesde plaats en verzekerde het zich tevens voor plek in de bovenste helft van de eindrankschikking. Een plek waar zeer waarschijnlijk zeer weinigen voorafgaande dit seizoen rekening mee had gehouden. Hoewel het seizoen enkele diepe dalen kende zijn het de hoge pieken die in herinnering achterblijven. Al met al was het een prima seizoen en verdienen de spelers en technische staf een dikke pluim voor deze prestatie. Trainer Bart Ester gaat ons naar drie seizoenen verlaten waar in hij in het eerste seizoen kampioen werd in de 4de Klasse, in het tweede seizoen zich via nacompetitie handhaafde en in het derde seizoen minimaal zevende en maximaal vijfde wordt. Een stijgende lijn derhalve. Langs deze weg wil ik Bart hartelijk danken voor zijn inzet en veel succes in zijn verdere carrière als trainer toewensen.

Zoals al eerder aangehaald staat voor SVVN de laatste weken niets anders op het spel dan de eer en een hoog mogelijke eindrankschikking. Dat geldt ook voor de laatste confrontatie op Sportpark Groot Lochter waar Juliana’32 de tegenstander zal zijn. Als SVVN minimaal één punt overhoudt aan deze wedstrijd dan eindigt het sowieso als zesde. Wint SVVN deze wedstrijd dan kan het zelfs nog vijfde eindigen, maar daarvoor is het afhankelijk van het resultaat op een ander veld. Laten we vooral naar onszelf kijken. Afgelopen zaterdag won SVVN bij Achilles E. met 2-7. SVVN speelde onbevangen en was gewoonweg een maatje te groot voor de thuisclub die daardoor degradeerde.

Ook voor Juliana’32 staat er in feite niks meer op het spel. Zij kunnen dan nog een plekje stijgen of zakken, maar bij de Hengeloërs zal het vizier al vast gericht staan op de nacompetitie. Juliana wist namelijk in de tweede periode als tweede te eindigen achter Oranje Nassau dat ook al de eerste periode won en daarom mag Juliana’32 deelnemen aan de nacompetitie. Zij zullen daarin in de eerste ronde de kampioen van vorig seizoen, Voorwaarts V. treffen. Afgelopen zaterdag ging Juliana’32 op eigen veld met 1-2 onderuit tegen de kersverse kampioen Oranje Nassau. Juliana’32 bivakkeert momenteel op de achtste plaats en heeft vijf punten minder dan SVVN. Eerder dit jaar won Juliana’32 op eigen veld met 3-2 van SVVN. Doelpunten van Nijverdalse makelaardij waren van Melvin Hulsman en Jimmy Scharphof.

De wedstrijd tussen SVVN en Juliana’32 begint aanstaande zaterdag om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Dick Beldman uit Holten. Pupil van de week is Ilker Gira. Ilker is negen jaar oud en hij voetbalt in SVVN JO11-2.

Ook voor het tweede elftal wordt aanstaande zaterdag de competitie afgesloten met een thuiswedstrijd. Een uitermate teleurstellend seizoen met degradatie naar de Reserve 4de Klasse tot gevolg. Veel personele problemen lagen ter grondslag aan deze degradatie. Er zal volgend seizoen wel wat moeten veranderen. Ten eerste is Wim Kolthof aangesteld als trainer, maar er zal meer moeten gebeuren om het verloren terrein goed te maken. Afgelopen zaterdag werd er met 4-0 verloren bij Sparta E. 3. De laatste wedstrijd is thuis tegen het Aaltense AZSV 5. Voor beide teams staat er niets meer op het spel hoewel AZSV nog niet vast op de negende plaats staat. Gelegenheid voor beide partijen om vrijuit te gaan voetballen en voor SVVN om dit dramatisch seizoen toch nog een beetje positief af te sluiten. De wedstrijd SVVN 2 tegen AZSV 5 begint om 12:30 uur. Scheidsrechter is de heer Han Jannink uit Wierden.

Ook bij de jeugd wordt zaterdag officieel de laatste speelronde gespeeld. Officieel, want er zijn nog wat wedstrijd verzet naar zaterdag 2 juni. Aanstaande zaterdag kunnen er maar liefst drie jeugdteams van SVVN kampioen worden.

Afgelopen zaterdag verloor SVVN JO9-2 voor het eerst tijdens deze competitie. En als je doet, doe het dan goed. Uit bij DETO JO9-4 werd het maar liefst 11-1. Normaal kun je geen kampioen worden als je een wedstrijd met 11-1 verliest, maar naar het schijnt heeft DETO JO9-4 deze competitie al verloren en gelijkgespeeld. Dus kan SVVN JO9-2, wanneer het zaterdag de laatste competitiewedstrijd wint, de Vriezenveners voor blijven in de stand. Dat zal zaterdag dan moeten gebeuren in een thuiswedstrijd tegen SV Almelo JO9-2. De wedstrijd SVVN JO9-2 tegen SV Almelo JO9-2 begint om 08:45 uur.

Afgelopen zaterdag werd de topper tussen de nummer één en twee van de 3de Klasse 26 gespeeld. SV Delden JO11-2 kwam tot tweemaal toe op voorsprong, maar even zo vaak maakte SVVN JO11-2. Uiteindelijk greep SVVN JO11-2 met 4-2 de overwinning. Door deze overwinning groeide het gat op de ranglijst met nog twee wedstrijden te gaan naar vier punten in het voordeel van de Volharding. Dat betekent dus dat SVVN JO11-2 zaterdag bij winst de kampioensvlag kan hijsen. Aanstaande zaterdag gaat SVVN in Goor op bezoek bij VV Twenthe JO11-3. Twenthe staat op de vierde plaats, maar heeft met acht punten minder en een wedstrijd meer wel een behoorlijke achterstand. Toch is het zeker nog geen gelopen koers en zal SVVN JO11-2 alles moeten geven. De wedstrijd tussen VV Twenthe JO11-3 en SVVN JO11-2 op Sportpark ’t Piep Willem te Goor begint om 09:00 uur.

Toen SVVN JO17-1 twee weken geleden de topper thuis verloor met 2-4 tegen VV Twenthe was er eigenlijk niet veel aan de hand. Het was de eerste nederlaag van de groenwitten en ook de concurrenten hadden al verloren. Tweemaal winst en de titel is binnen. Aan de helft van die verplichting werd vorige week voldaan. Uit bij SV Harfsen werd het 3-7 en zo bleef SVVN JO17-1, door een beter doelsaldo bovenaan staan. VV Twenthe heeft dan wel evenveel punten, maar het doelsaldo van SVVN (+27) is veel beter dan de Goorse formatie (+11). Maar er is nog een derde kaper op de kust en dat is Witkampers JO17-1. Dit Larense team heeft drie punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Laat nu net Witkampers de laatste tegenstander voor SVVN zijn in deze 1ste Klasse 09. SVVN JO17-1 zal zaterdag zijn laatste moeten winnen om kampioen te worden er vanuit gaande dat VV Twenthe geen 16 meer maakt dan SVVN. VV Twenthe JO17-1 speelt op deze dag uit bij ABS, dat een week later naar Laren gaat om tegen Witkampers te voetballen. Alles minder dan een overwinning maakt de kans groot dat minimaal één club voorbij SVVN gaat op de ranglijst. Witkampers verloor deze competitie bij Groen Wit’62 waartegen SVVN thuis gelijkspeelde. Dat gelijkspel haalde Witkampers bij SV Harfsen. Bij VV Twenthe werd dan weer opvallend eenvoudig gewonnen. De wedstrijd SVVN JO17-1 tegen Witkampers JO17-1 begint zaterdag om 11:00 uur