Afgelopen zaterdag verloor SVVN op eigen terrein de derby tegen DES. Hoewel er bij deze wedstrijd alleen de eer en een paar plaatsen hoger of lager op ranglijst te winnen of verliezen viel is dit toch wel een wedstrijd die je graag wilt winnen. Helaas zat dat er deze middag niet in. Dankzij deze nederlaag zakte SVVN naar de zevende plaats. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen en ook die gaan voor SVVN om des keizers baard. SVVN kan deze competitie nog eindigen als vierde, maar het kan ook nog als negende eindigen.

Zaterdag gaat SVVN in Enschede op bezoek bij Achilles E. Bij de gastheren staat er wat meer op het spel. Afgelopen zaterdag ging het zelf met 8-1 onderuit bij Quick’20. Concurrent RKSV wist te winnen bij ASV’57. Als ook VV Drienerlo won thuis van VV Kloosterhaar dan zou dit degradatie betekenen voor Achilles. Zo ver kwam het nog niet. Bij een 1-0 voorsprong voor VV Drienerlo werd de wedstrijd gestaakt door een beenbreuk bij een speler van de thuisclub. Deze wedstrijd wordt pas volgende week uitgespeeld.

Tot dan is Achilles dus nog niet officieel gedegradeerd en zal het willen vasthouden aan de laatste strohalm. Maar om deze niet los te hoeven laten zal het zelf wel de resterende wedstrijden moeten winnen. En dat winnen dat gaat de promovendus niet zo goed af. Het gehele seizoen werd er slechts eenmaal gewonnen. Een kleine maand geleden won Achilles op eigen veld van VV Mariënberg met 2-0. Daarnaast wist Achilles ook nog een handvol wedstrijden gelijk te spelen. De resterende 18 wedstrijden gingen verloren. Zoals eind 2017 in Nijverdal. In een weinig verheffende wedstrijd wist SVVN relatief eenvoudig met 3-0 te winnen. Meest opzienbarend moment in deze wedstrijd was nog wel de rode kaart van Frank Bolink. Ook met een man minder veranderde het spelbeeld niet.

Maar een kat in het nauw maakt rare sprongen en SVVN kan zich niet veroorloven om de tegenstander te onderschatten. SVVN zal er dus alles aan moeten doen om de punten mee te nemen naar Nijverdal. De wedstrijd Achilles E. 1 tegen SVVN wordt gespeeld op het sportpark aan de Horstlindelaan in Enschede waar om 14:30 uur wordt afgetrapt. De scheidsrechter is de heer Maarten Holtus uit Arnhem.

Net als voor het eerste elftal staat ook voor SVVN 2 niets meer te winnen dan de eer. Het tweede elftal is natuurlijk al lang en breed gedegradeerd. Wie afgelopen zaterdag vroeg op het sportpark was zag een SVVN 2 dat fris en fruitig speelde en al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. De voorsprong werd zelfs nog verdubbeld en na rust ook nog uitgebreid. Uiteindelijk wist SVVN 2 met 5-2 te winnen van Hulzense Boys 3. Het betekende voor SVVN 2 de tweede overwinning van het seizoen. Net als het eerste elftal gaat ook SVVN 2 zaterdag naar Enschede. Zij gaan echter naar Sportpark Schreurserve om daar de strijd aan te gaan met Sparta E. 3. Ook voor Sparta staat er niet echt iets meer op het spel. Voor beide teams de gelegenheid om vrijuit te gaan voetballen. De wedstrijd Sparta E. 3 tegen SVVN 2 begint om 14:30 uur.

Ook dit Pinksterweekend is er nog competitievoetbal. Omdat het een lang weekend is, zijn er wat wedstrijden verzet naar doordeweeks maar toch wordt er aanstaande zaterdag op Sportpark Groot Lochter tegen een bal getrapt. Officieel zijn er ook voor alle jeugdteams nog twee speelrondes te gaan. Zo komt ook SVVN JO9-3 nog tweemaal in actie. SVVN JO9-3 verloor de eerste wedstrijd tegen Oranje Nassau JO9-4, maar wonnen alle negen wedstrijden die daarop volgden. Dan zou je kunnen concluderen dat SVVN JO9-3 wel eens kampioen zou kunnen worden. Maar sinds dit seizoen publiceert de KNVB geen uitslagen en standen meer vanaf de JO9 om geen nadruk te leggen op resultaat. Daar valt natuurlijk wel wat voor te zeggen, maar kampioen worden lijkt me toch ook wel heel leuk ondanks bovenstaande. Gemiste kans derhalve. Afgelopen zaterdag won SVVN JO9-3 bij SVZW JO9-2 met 7-12. Een leuk doelpuntenfestijn. Zaterdag weer? Dan speelt SVVN JO9-3 tegen De Zweef JO9-4. Deze wedstrijd begint om 08:45 uur.

Bij de JO11 worden er wel uitslagen standen gepubliceerd. Ook wel leuk om te zien hoe de tegenstander er voor staat. SVVN JO11-2 leed afgelopen zaterdag hun eerste puntverlies in deze competitie. In Rijssen werd bij Excelsior’31 JO11-4 met 3-3 gelijkgespeeld. Geen man over boord, want SVVN is nog steeds koploper. Zaterdag ontvangt het in de ultieme topper nummer twee SV Delden JO11-2. De gasten wisten net als SVVN zes keer te winnen. Allen verloor SV Delden thuis met 2-3 van RKSV JO11-1. Een tegenstander waarvan SVVN in Rijssen wel van wist te winnen. SVVN JO11-2 staat dus één punt voor op SV Delden JO11-2. Een thuisoverwinning zal dus goede zaken betekenen voor SVVN voor het kampioenschap. Zeker omdat het restant voor SVVN lastiger lijkt dan voor SV Delden. De topper tussen SVVN JO11-2 en SV Delden JO11-2 begint om 09:45 uur.

SVVN MO17-1 heeft tot nu toe zeven wedstrijden gespeeld. Van deze wedstrijden gingen er vijf verloren. Een maand geleden werd er thuis knap met 2-2 gelijkgespeeld tegen SC Markelo MO17-1. Twee daarvoor won het op eigen veld met 3-2 van Blauw Wit’66. Verder valt het op dat van de nederlagen er driemaal met minimaal verschil werd verloren. De laatste uitwedstrijd tegen SC Deventer MO17-1 van afgelopen dinsdag was uitzondering hier op. Het werd 7-1. Het betekent wel dat de verschillen over het algemeen niet groot zijn. Zaterdag komt Enter Vooruit MO17-1 op bezoek in Nijverdal. De Enterse formatie pakte drie punten door een thuisoverwinning van 8-3 op Excelsior’31 MO17-1. Toch wel een opvallend resultaat. De overige vijf wedstrijden gingen verloren. Afgelopen najaar speelden beide teams ook al tegen elkaar. Toen werd het 1-3. Kan SVVN revanche nemen op deze nederlaag? De wedstrijd SVVN MO17-1 tegen Enter Vooruit MO17-1 begint om 10:30 uur.

De zoete smaak der overwinning heeft SVVN JO19-1 na de winterstop in competitieverband nog niet mogen proeven. Afgelopen zaterdag werd er voor derde keer in acht wedstrijden gelijkgespeeld. Ditmaal deelde SVVN op eigen veld de punten met SV Gramsbergen JO19-1. De wedstrijd eindigde in 3-3. In de voorlaatste wedstrijd voor SVVN komt VV Bergentheim JO19-1 op bezoek. De Banthummers wisten te winnen bij SV Gramsbergen (0-3) en VV Hellendoorn JO19-1 (0-1). Tegenstanders waartegen SVVN dus beide tegen gelijkspeelde. Het wordt dus een lastige kluif voor SVVN JO19-1 dat de gehele competitie gehavend is door spelers die vervroegd doorgeschoven zijn naar SVVN 1. De wedstrijd SVVN JO19-1 versus VV Bergentheim JO19-1 begint vooralsnog om 14:30 uur, maar wordt waarschijnlijk vervroegd naar 12:30 uur.