Aanstaande zaterdag staat voor velen één van de belangrijkste wedstrijden van het jaar te spelen: De Nijverdalse derby! Ditmaal treffen SVVN en DES elkaar in Nijverdal-Zuid op Sportpark Groot Lochter. Een derby waar in feite niets anders dan een zo hoog mogelijke positie in de stand op het spel staat. Buiten uiteraard de eer die altijd op het spel staat bij een wedstrijd tussen beide. We naderen het einde van het seizoen wat voor de gasten in het rood en zwart op een teleurstelling is uitgedraaid. Ook dit seizoen zal DES geen prijs pakken. Dat geldt ook voor de groenwitten van SVVN. Maar de Volharding presteert boven verwachting, nadat het vorige seizoen via de nacompetitie met moeite wist te handhaven.

Afgelopen zaterdag herstelde SVVN zich van de wedstrijd er voor en wist het de thuiswedstrijd tegen concurrent in 4-2 overwinning wist om te zetten. De doelpunten kwamen van Melvin Hulsman, Marvin Thomas en twee keer Jimmy Scharphof. Ook DES speelde zaterdag thuis tegen een concurrent en ook zij wisten te winnen. Tegen Wilhelminaschool, die de week daarvoor SVVN nog op een flink pak slaag trakteerde, werd het 2-0. SVVN staat nu op de vierde plaats met 38 punten uit 23 wedstrijden. DES heeft drie punten minder gehaald, maar hebben ook nog een wedstrijd te goed. DES staat hiermee op de zevende plaats.

Op 25 november 2017 troffen beide ploegen elkaar in Nijverdal-Noord. Het werd een gedenkwaardige middag. Melvin Hulsman zet de gasten op voorsprong na 23 minuten en niet veel later moet SVVN met tien spelers verder door een tweede gele en dus rode kaart. Ondanks de numerieke minderheid verdubbeld Melvin Morsink door benutte strafschop de score. De tweede helft staat in het teken van de voorsprong met hand en tand te verdedigen. En daar slaagt De Volharding met vlag en wimpel voor. Pas ver in blessuretijd moet doelman Michiel Middelesch capituleren. Maar verder dan 1-2 komt DES niet en dus neemt SVVN de volle buit mee uit Het Doktersbos.

Voor een dergelijk scenario zou iedereen die SVVN een warm hart toedraagt tekenen. Maar ook scenario van vorig jaar toen Melvin Morsink voor SVVN diep in blessuretijd de winnende 3-2 binnenschoot. Het zal ongetwijfeld een spannende wedstrijd worden. De wedstrijd SVVN tegen DES begint zaterdag om 14:30 uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is heer John Schumer uit Vriezenveen. Pupil van de week is Joshua Hutubessy. Joshua is 9 jaar oud en hij voetbalt in SVVN JO11-1.

Ook voor het tweede elftal van SVVN staat er niets meer op het spel. Degradatie naar het recreatieve niveau van de Reserve 4de Klasse is een feit met de slechts vier punten behaald uit negentien wedstrijd. Net als SVVN 1 heeft ook SVVN 2 nog drie wedstrijden te gaan. Zaterdag speelt het tweede een thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys 3. Hulsen staat twee plaatsen hoger op de tiende plaats met 21 punten. Doordat De Zweef afgelopen zaterdag verloor heeft Hulzense Boys zich gehandhaafd. De Zweef 2 zal dat moeten bewerkstelligen via de nacompetitie. Eerder dit seizoen eindigde deze wedstrijd op Sportpark Smidserve in een 3-0 overwinning voor de thuisclub. Zaterdag begint de ontmoeting tussen SVVN 2 en Hulzense Boys 3 om 12:30 uur.

Na twee rustige zaterdagen zal er aankomende zaterdag weer volop gevoetbald worden op Sportpark Groot Lochter en misschien mogen we binnenkort wel één meerdere kampioenen bij de jeugd begroeten. Zover zal het zaterdag nog niet komen. Kampioen zal SVVN JO11-4 niet worden. De eerste zes wedstrijden van het seizoen gingen verloren totdat afgelopen maandag in Rijssen met 0-3 werd gewonnen van Excelsior’31 JO11-13. Hiermee behaalde SVVN JO11-4 hun eerste punten! Kunnen ze deze lijn doortrekken? Zaterdag komt VV Den Ham JO11-6 op bezoek. Door de overwinning hebben beide teams evenveel punten. De Hammenaren wisten alleen het onderonsje met VV Den Ham JO11-7 winnend af te sluiten. De wedstrijd SVVN JO11-4 tegen VV Den Ham JO11-6 begint om 09:45 uut.

De smaak van overwinning dat heeft SVVN JO13-1 dit voorjaar nog niet mogen proeven. Wel werd gelijkgespeeld tegen thuis tegen DES JO13-1 en uit bij SV Mariënheem JO13-1. De overige zes wedstrijden gingen verloren. Zaterdag treedt SVVN JO13-1 aan in een thuiswedstrijd tegen VV Hellendoorn JO13-2. De Hellendoorners hebben zeven punten behaald middels overwinningen op SV Haarle JO13-1, Enter Vooruit JO13-1 en gelijkspel tegen SV Enter JO13-1. Deze punten werden overigens allen op eigen veld bemachtigd. Mocht SVVN dit willen behouden dan zal er dus zaterdag gewonnen moeten worden. Dat wordt niet eenvoudig, maar wel mogelijk. De wedstrijd SVVN JO13-1 tegen VV Hellendoorn JO13-2 begint om 09:45 uur.

SVVN JO15-1 speelt dit voorjaar in een 1ste Klas om promotie naar de Hoofdklasse. Het is lang geleden dat SVVN mocht meestrijden om een plek in deze Hoofdklasse. Die promotie zal er niet komen. SVVN JO15-1 verloor is deze sterke 1ste Klasse de eerste zeven wedstrijden totdat anderhalf week geleden middenmoter Luctor et Emergo JO15-1 op bezoek kwam in Nijverdal. SVVN wist deze wedstrijd met maar liefst 5-1 te winnen. Een enorme opsteker. Zaterdag komt FC Eibergen JO15-1 op bezoek in Nijverdal. De gasten staan één plek hoger dan Luctor et Emergo terwijl SVVN ondanks de overwinning hekkensluiter bleef. Kan SVVN JO15-1 zaterdag de rode lantaarn overdragen? De wedstrijd SVVN JO15-1 tegen FC Eibergen JO15-1 begint om 11:00 uur. Scheidsrechter is de heer Evert Nieuwlaar uit Vroomshoop.

SVVN JO17-1 begon de voorjaarsreeks in de 1ste Klasse met vier overwinningen op rij. Hierna moest het een gelijkspel toestaan tegen het stugge Groen Wit’62 JO17-1 uit Apeldoorn. De laatste wedstrijd werd echter in Wilp gewonnen van CCW’16 met 2-4. SVVN JO17-1 is hiermee de trotse koploper en vol op in strijd voor het kampioenschap. Hiervoor wordt aanstaande zaterdag een belangrijke wedstrijd gespeeld op Sportpark Groot Lochter als de nummer twee VV Twenthe JO17-1 op bezoek komt. De Goorse formatie speelden ook gelijk tegen Groen Wit’62 en verloren bovendien nog van Witkampers JO17-1. VV Twenthe heeft derhalve drie punten minder behaald dan SVVN JO17-1. Mocht SVVN weten te winnen dat zet het een enorme stap richting het kampioenschap. Beslist is het dan nog allerminst want Witkampers zit nog op het vinkentouw met drie verliespunten meer dan SVVN. SVVN en Witkampers ontmoeten elkaar op de laatste speeldag in Nijverdal. Maar eerst dus zaterdag de wedstrijd tegen VV Twenthe JO17-1. De wedstrijd begint om 12:30 uur en staat onder leiding van de heer Huseyin Kiremit uit Almelo.