Afgelopen zaterdag speelde het eerste elftal van SVVN de minste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-18. Als eerste in een reeks van drie thuiswedstrijden kwam Wilhelminaschool naar Nijverdal en deze wedstrijd eindigde in een fiasco voor de Volharding. Maar liefst acht keer mocht SVVN aftrappen deze middag en de 2-7 nederlaag was niet eens geflatteerd. Het was niet voor het eerst dit seizoen dat SVVN op een ruime nederlaag werd getrakteerd. Bij de vorige twee keren werd de wedstrijd daarop beide keren gewonnen. Laten we ons daar aan vasthouden. Voor SVVN staat in het resterende programma alleen in het teken van de eer en een zo hoog mogelijke positie in de eindrankschikking.

Voor de middelste thuiswedstrijd komt VV Mariënberg afgedaald naar Nijverdal. Voor de gasten staat exact hetzelfde op het spel als SVVN. Mariënberg heeft dan ook hetzelfde aantal punten en staat op basis van een (veel) beter doelsaldo één stek hoger op de ranglijst dan SVVN. Afgelopen zaterdag werd koploper Oranje Nassau nog op een gelijkspel gehouden terwijl de wedstrijd er voor nummer laatst Achilles E. zijn eerste overwinning van dit seizoen boekte tegen Mariënberg. Wisselvalligheid troef dus. Ook wat dat aan gaat kunnen beide ploegen elkaar de handen schudden.

Tijdens de seizoensouverture troffen beide teams elkaar in Beerzerveld. Gezien de resultaten van het seizoen er voor begon SVVN als underdog maar kwam bijzonder verrassend voor de dag. Lange tijd lijkt SVVN de verdiende overwinning over de streep te trekken, maar vlak voor het eindsignaal ziet helaas de scheidsrechter een overtreding over het hoofd waardoor de thuisclub alsnog gelijk kan maken. Vorig seizoen lagen de verhoudingen nog iets anders en won VV Mariënberg op het veld van SVVN met 2-3.

Aanstaande zaterdag begint de wedstrijd tussen SVVN en VV Mariënberg om 14:30 uur. De KNVB heeft de heer Gert Maneschijn aangesteld als leidsman bij deze wedstrijd. Pupil van de week luistert naar Sven Mengerink. Sven is 8 jaar oud en hij voetbalt in SVVN JO9-2.

Het is meivakantie en daarom heeft de KNVB voor aanstaand weekend een beker-/inhaalweekend ingepland. Dit betekent dat er maar een beperkt aantal wedstrijden gespeeld zullen worden op Sportpark Groot Lochter. Zo komt het tweede elftal, evenals afgelopen zaterdag, niet in actie. Dus gaan we snel verder met de jeugd.

De allerjongsten zijn SVVN JO8-2. Zij spelen in de 3de Klasse 30. Ze voelen zich daar als een vis in het water. Van de acht wedstrijden tot nu toe won zij er vier. Drie keer werd er verloren en één keer eindigde de strijd onbeslist. SVVN JO8-2 is “in the winning mood” want de laatste twee wedstrijden werden gewonnen. Vorige week zaterdag won SVVN JO8-2 met 0-5 in Hardenberg bij HHC JO8-3 en afgelopen woensdag werd er thuis met 4-3 gewonnen van De Zweef JO8-4. Aanstaande zaterdag komt Wijhe’92 JO8-3 op bezoek. De wedstrijden tussen beider teams begint om 08:45 uur.

Ook het ander JO8 team speelt zaterdag een thuiswedstrijd. SVVN JO8-1 speelt net als voor winterstop in de 2de Klasse. In deze klasse werd er tot toe eenmaal gewonnen. Op 31 maart won SVVN JO8-1 thuis met 10-3 van VV Wesepe JO8-1. De overige vijf wedstrijden gingen helaas allemaal verloren voor SVVN JO8-1. Zoals afgelopen zaterdag toen het team op Sportpark Gagelman op bezoek ging bij DES JO8-2. Het werd 10-7 voor de thuisploeg. Zaterdag speelt SVVN JO8-1 weer thuis. Dan is VV Holten JO8-2 de tegenstander. De wedstrijd SVVN JO8-1 tegen VV Holten JO8-2 begint om 08:45 uur.

SVVN JO9-3 is aan een uitstekend Voorjaarscompetitie bezig in de 5de Klasse. De eerste wedstrijd in Almelo tegen Oranje Nassau JO9-4 werd nog met 8-4 verloren, maar de zes wedstrijden hierna werden allen met ruime cijfers gewonnen. Zoals afgelopen zaterdag toen thuis met 9-2 werd gewonnen van RKSV JO9-1. In totaal scoorde SVVN JO9-3 maar liefst 59 doelpunten in 7 wedstrijden. Grote kans dat er zaterdag wederom een doelpuntrijke wedstrijd te zien valt als SVVN JO9-3 aantreedt tegen SV Enter JO9-2. Deze wedstrijd werd eerder op 17 maart afgelast maar nu mogen beide teams op herhaling. De wedstrijd SVVN JO9-3 tegen SV Enter JO9-2 begint om 08:45 uur.

Nog een tikkeltje beter dan SVVN JO9-3 doet SVVN JO9-2 het. Voor de winterstop werd er in de 5de Klasse nog alle wedstrijden verloren, maar in de 6de Klasse tijdens de Voorjaarscompetitie gaat het een stuk beter: Alle zeven wedstrijden tot nu toe werden winnend afgesloten. Afgelopen zaterdag reeg SVVN JO9-2 in Westerhaar Voorwaarts V. JO9-3 aan de zegekar. Het werd 2-9. Afgelopen woensdag speelde SVVN JO9-2 de competitiewedstrijd tegen Vroomshoopse Boys JO9-8. Ook deze wedstrijd werd gewonnen. SVVN JO9-2 stapte met een 9-5 uitslag van het veld. Aanstaande zaterdag komt DETO JO9-5 op bezoek. Weet SVVN JO9-2 ook deze wedstrijd te winnen? De aanvang van deze wedstrijd staat gepland om 08:45 uur.

SVVN JO17-3 voelt zich als een vis in het water in hun competitie. Zij kwamen tot nu slechts vijf keer in actie. Van die vijf wedstrijden werden er twee gewonnen. Even zoveel werden er verloren en eenmaal deelde SVVN JO17-3 de punten. Hiermee staat SVVN JO17-3 op een plek keurig in de middenmoot. De laatste wedstrijd was vorige week zaterdag en toen werd er uit bij Vroomshoopse Boys JO17-3 met 3-4 gewonnen. Zaterdag komt AVC Heracles JO17-3 naar Nijverdal. Zij hebben vergelijkbare resultaten behaald. Alleen dat gelijke spel was voor de Almeloërs een verliespartij. Hun laatste wedstrijd werd vorige week zaterdag met 5-1 verloren bij Luctor et Emergo JO17-3. De wedstrijd SVVN JO17-3 tegen AVC Heracles JO17-3 begint om 11:00 uur.