Het einde van seizoen 2017-2018 komt met rasse schreden. Het eerste elftal van SVVN heeft nog exact vijf wedstrijden te spelen en dan gaat ook dit seizoen de boeken. Van de vijf wedstrijden mag SVVN er nog vier op eigen grond aantreden. Van die vier wedstrijden volgen er drie achtereen volgens elke zaterdag. Telkens tegen een tegenstander die op de ranglijst in de buurt staat van SVVN.

Nog even terug naar afgelopen zaterdag. De voorlaatste uitwedstrijd werd in Rijssen gespeeld tegen het tegen degradatie vechtende RKSV. SVVN speelde zeker niet haar beste wedstrijd van dit seizoen maar worstelde zich, na een achterstand bij rust, naar een 1-2 overwinning. Hierdoor en door de resultaten op de andere velden steeg SVVN drie plaatsen naar stek vier. Zaterdag komt Wilhelminaschool naar Nijverdal. De Hengelose formatie heeft één punt minder gehaald dan de Volharding en staat derhalve ook één plaats lager in de tussenstand. Na een moeizaam begin heeft School zich keurig hersteld. Voor de derde periode heeft de club vijf van zijn zes wedstrijden gewonnen. Ze zijn dus volledig in de strijd om deze laatste periode te winnen en daardoor deelname aan de nacompetitie af te dwingen.

Ook SVVN is nog niet kansloos voor deelname aan deze nacompetitie, maar zal dat via de positie op de ranglijst af moeten dwingen. Niet dat iemand zich bij SVVN daar zich mee bezig houdt overigens. In het begin van dit seizoen troffen Wilhelminaschool en SVVN elkaar in Hengelo. De thuisclub kwam vroeg op voorsprong waarna SVVN een zeer goede eerste helft speelde en deze achterstand omboog in een voorsprong. Vlak voor rust loopt Wilhelminaschool tegen een domme rode kaart aan. In de tweede helft blijft SVVN betrekkelijk eenvoudig overeind en neemt zo de drie punten mee naar Nijverdal.

Zaterdag begint de wedstrijd tussen SVVN en Wilhelminaschool op Sportpark Groot Lochter om 14:30 uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Fatih Yilanci uit Arnhem. Pupil van de week is Timo Nijkamp. Timo voetbalt in SVVN JO9-3.

Hetgeen al weken onvermijdelijk leek werd afgelopen zaterdag werkelijkheid. Het doek viel in de Reserve 3de Klasse voor SVVN 2. In de derby bij DES 2 ging SVVN met 10-0 onderuit. Dat was niet de eerste ruime nederlaag dit seizoen. Degradatie is dan ook volkomen terecht. Een flinke nederlaag voor heel SVVN! SVVN 2 speelt nog vier wedstrijden, zoals (afgelopen) woensdag thuis tegen De Zweef 2 (deze werd met 1-2 verloren), maar deze wedstrijden zijn dus eigenlijk om des keizers baard. Uithuilen en opnieuw beginnen.

Als laatste team van SVVN werd SVVN JO11-2 twee weken geleden in de kwartfinale uitgeschakeld in de KNVB beker. Dus nu kunnen jongens en meiden zich volledig concentreren op de competitie. Dat gaat ze aardig goed af want alle vier wedstrijden die SVVN JO11-2 tot nu toe in de 3de Klasse 26 speelde werden tot nu toe gewonnen. Als laatste werd niet vorige week, maar de week ervoor gewonnen in Haaksbergen tegen Bon Boys JO11-7 met 2-4. SVVN JO11-2 mag zes keer aantreden dit seizoen. Nog een druk programma voor de boeg derhalve. Te beginnen thuis tegen GFC JO11-2. GFC heeft vier punten uit zes wedstrijden en staat daarmee in de onderste regionen van de ranglijst. Behoudt SVVN JO11-2 ook na zaterdag de ongeslagen status? De wedstrijd SVVN JO11-2 tegen GFC JO11-2 begint om 09:45 uur.

Zo halverwege de competitie is SVVN JO11-3 keurig in de middenmoot terug te vinden. Van de vijf wedstrijden werden er drie gewonnen en gingen er twee verloren. Afgelopen zaterdag werd er in Harbrinkhoek met 4-7 gewonnen van MVV’29 JO11-4. Zaterdag komt koploper Juventa’12 JO11-3 naar Nijverdal. De Wierdenaren behaalden vijftien punten uit vijf wedstrijden. Alleen van PH JO11-7 werd er verloren. De rest werd gewonnen door Juventa. Zoals afgelopen zaterdag toen Juventa bij RKSV JO11-2 met 3-6. Ook gezien deze uitslag is SVVN JO11-3 op voorhand zeker niet kansloos. De wedstrijd SVVN JO11-3 – Juventa’12 JO11-3 begint om 09:45 uur.

Zes wedstrijden en even zoveel nederlagen is het tussenrapport van SVVN MO15-1. Soms waren de meiden kansloos zoals afgelopen zaterdag toen op eigen veld DES MO15-1 een maatje te groot bleek, maar ook af en toe was het verschil minder groot zoals afgelopen maandag toen in Wierden met slechts 1-0 werd verloren bij SVZW MO15-2. Het zal leuk zijn als de meiden ook nog eens een puntje of wat meer zouden kunnen bemachtigen. Wellicht kan dit zaterdag als De Zweef MO15-1 op bezoek komt. De blauwhemden wonnen deze competitie alleen van VV Hellendoorn MO15-2 (ook een tegenstander waarvan SVVN al eerder van verloor). De overige wedstrijden werden allen verloren door De Zweef. Voor de wedstrijd van zaterdag zullen ze wel de favoriet zijn, maar misschien gesteund door het resultaat van afgelopen maandag kan SVVN de eerste punten behalen. De wedstrijd SVVN MO15-1 versus De Zweef MO15-1 begint om 10:30 uur.

SVVN JO17-2 begon de competitie nog wel voortvarend maar kon al snel de kampioenaspiraties in de ijskast wegzetten. Zoals wel vaker steekt ook in deze competitie één ploeg met kop en schouders bovenuit. SVVN vond haar Waterloo in Tubbergen waar met 7-1 werd verloren van TVC’28 JO17-2. Een week later werd er thuis ook nog verloren van DOS’37 JO17-2 en daarmee was de bovenste plaats al uit zicht. Afgelopen zaterdag werd en dan wel weer ruim gewonnen van HHC JO17-6. Zaterdag speelt SVVN JO17-2 weer een thuiswedstrijd. Dan komt Vroomshoopse Boys JO17-2 op bezoek. Het verschil in punten is vier in het voordeel van SVVN. Afgelopen zaterdag behaalde Vroomshoopse Boys haar tweede overwinning door thuis VV Bruchterveld JO17-1 met 2-0 te verslaan. Mocht SVVN zaterdag deze concurrent verslaan dan kan het met een schuin oog omhoog kijken. Mede omdat van de ploegen die boven SVVN staan het er slechts nog één treft. De wedstrijd SVVN JO17-2 tegen Vroomshoopse Boys JO17-2 begint om 11:00 uur.