De supporters die zaterdag bij de thuiswedstrijd van het eerste elftal van SVVN aanwezig waren hoogstwaarschijnlijk blij verrast met het spel dat de thuisploeg op de mat legde. SVVN speelde scherp en geconcentreerd zoals dat in 2018 nog niet speelde. Het verdiende gevolg hiervan was dat SVVN met 3-2 won van de nummer drie van de ranglijst Quick’20. Door deze zege steeg SVVN weer naar het “linkerrijtje” en staat het nu zevende.

Zaterdag speelt SVVN haar voorlaatste uitwedstrijd van het seizoen 2017-2018. Een wereldreis hoeft daarvoor niet worden afgelegd want Rijssen zal al het eindpunt zijn. Daar zal op Sportpark De Koele RKSV 1 de tegenstander zijn. De Rijssenaren kregen afgelopen zaterdag een gevoelige tik te verwerken. Uit bij concurrent VV Drienerlo werd er met 6-2 verloren. Hierdoor zakte RKSV naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. Hoewel RKSV, in verhouding met hun concurrenten, wat wedstrijden te goed heeft lijkt nacompetitie het maximaal haalbare. Het gat naar de nummer laatst en enige rechtstreekse degradant Achilles E is met vijf punten groot terwijl RKSV ook twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

De heenwedstrijd werd op 2 december vorig jaar in Nijverdal gespeeld. SVVN speelde een puike partij en was een maat te groot voor RKSV. Uiteindelijk boekte SVVN een klinkende 7-0 overwinning hoewel dat misschien ook wel ietwat geflatteerd was. De doelpunten kwamen deze middag van Melvin Morsink (2x), Frank Bolink (2x), Bas Koedijk, Melvin Hulsman en Richard Hartgers.

Zaterdag begint de wedstrijd RKSV tegen SVVN om 14:30 uur. Scheidsrechter bij dit duel is de heer John Schumer uit Vriezenveen.

Afgelopen zaterdag kwam het tweede elftal in de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit’66 2 op voorsprong. Dat was dit seizoen niet voor het eerst. Maar ook niet voor het eerst kon SVVN de voorsprong niet behouden. Uiteindelijk verloor SVVN in de tweede helft weer. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het gat naar de play off plek veertien punten. En een simpel rekensommetje leert dan dat SVVN 2 bij puntverlies aanstaande zaterdag officieel gedegradeerd is. Zaterdag gaat SVVN op bezoek bij zustervereniging DES 2. Als we de ranglijst omdraaien is daar DES te vinden. Zij zijn dus vol in de race voor het kampioenschap en daarbij horende promotie naar de Reserve 2de Klasse. DES 2 verloor dit seizoen nog niet en staat in verliespunten twee punten voor op de nummer twee. Zij zijn er dus alles aan gelegen om elke wedstrijd te winnen daar waar puntverlies funest kan zijn. Eerder dit seizoen won DES al bij SVVN met 1-3. Zaterdag wordt deze wedstrijd op Sportpark Gagelman gespeeld en wordt er om 14:30 uur afgetrapt.

Hoewel het een normale speelronde is zijn er aanstaande zaterdag niet zo gek veel wedstrijden op Sportpark Groot Lochter. Afgelopen zaterdag was het nog volle bak. Kennelijk is het alles op niets. Maar helemaal niets is nu ook niet weer. Zo mag SVVN JO9-1 zaterdag thuis voetballen. In deze competitie werd de eerste wedstrijd thuis tegen Voorwaarts V. JO9-1 nog verloren met 6-8, maar daarna volgden overwinningen tegen De Zweef JO9-2 (uit met 2-7), DES JO9-3 (thuis met 6-5) en afgelopen zaterdag tegen VV Den Ham JO9-2 (uit met 2-5). Zaterdag komt Stevo JO9-2 op bezoek. De wedstrijd SVVN JO9-1 tegen Stevo JO9-2 begint om 08:45 uur.

Voor de winterstop eindigde SVVN JO15-3 keurig boven in de middenmoot. Na de winterstop doet SVVN het zelfs iets beter en staat het voorlopig derde. Er werd weliswaar tweemaal verloren, maar deze tegenstander staan dan ook eerste en tweede. Afgelopen zaterdag werd er een knappe overwinning geboekt bij Vroomshoopse Boys JO15-3 die hierdoor op de ranglijst gepasseerd werd. Zaterdag komt SV Gramsbergen JO15-4 op bezoek. De gasten moeten het nu doen met één punt gehaald uit een gelijkspel tegen Oranje Nassau JO15-6. Afgelopen zaterdag werd op eigen veld met 2-5 verloren van de nummer twee De Zweef JO15-4. Het aanvangstijdstip van de wedstrijd SVVN JO15-3 tegen SV Gramsbergen JO13-4 is 09:30 uur.

SVVN prijst zich gelukkig dat het na de winterstop niet één maar twee meidenteams mocht inschrijven. Dit nieuwe team luistert naar de naam SVVN MO15-1 en ontstond uit speelsters uit de JO13 leeftijdsgroep. Hierdoor is er een erg jong MO15 team ontstaan. Dit gegeven en dat het team moet wennen aan elkaar geeft aan dat het vanaf de start niet altijd even makkelijk gaat. SVVN MO15-1 speelde tot nu toe vier wedstrijden en deze gingen helaas allemaal verloren. Afgelopen zaterdag verloor SVVN met 4-1 bij SV Enter MO15-1. Zaterdag komt DES MO15-1 op bezoek voor een onvervalste derby. DES MO15-1 staat momenteel derde na vijf overwinning, één gelijkspel en één nederlaag. Deze nederlaag was afgelopen zaterdag toen op eigen veld met 3-4 van Hulzense Boys MO15-1 werd verloren. Het wordt een lastige opgave maar kan SVVN DES punten afhandig maken. De wedstrijd begint om 10:30 uur.

Net als SVVN MO15-1 kwam ook SVVN MO17-1 tot nu toe viermaal in actie. Er werd thuis met 3-2 gewonnen van Blauw Wit’66 MO17-1. De overige drie wedstrijden gingen verloren. Ook MO17-1 ging zaterdag op bezoek bij SV Enter. De thuisploeg won helaas met 2-1. Zaterdag komt het nog ongeslagen SC Markelo MO17-1 op bezoek in Nijverdal. De Markeloërs behaalden tien punten uit hun vier wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er thuis met 5-1 gewonnen van Excelsior’31 MO17-1. Ook voor de winterstop troffen SVVN en SC Markelo elkaar voor de competitie. Toen werd er in Markelo gevoetbald en won de thuisploeg met 4-0. Zaterdag begint de wedstrijd SVVN MO17-1 tegen SC Markelo MO17-1 om 10:30 uur.