Het schitterende weer was het enige positieve van afgelopen zaterdag. Uit in Aadorp bij ASV’57 ging zo ongeveer alles verkeerd, wat er maar verkeerd kon gaan. Het was een collectief falen waar zich niemand aan kon onttrekken. De afgetekende 8-2 nederlaag tegen een ploeg die toch niet zo hoog op de ranglijst stond was niet eens geflatteerd. Snel vergeten dus maar. SVVN tuimelde door deze uitslag uit het linkerrijtje en staat nu achtste.

Er zijn voor SVVN 1 nog zeven wedstrijden te spelen dit seizoen. Maar liefst vijf daarvan speelt SVVN op het eigen Sportpark Groot Lochter. De eerste hiervan is aanstaande zaterdag wanneer SVVN Quick’20 ontvangt. Quick’20 ging zaterdag op eigen veld in de topper tegen Oranje Nassau met 0-3 onderuit. Hierdoor groeide het gat tussen beide teams naar vijf punten waarbij ON ook nog een wedstrijd tegoed heeft. Hierdoor lijken de kampioen-kansen van de Oldenzalers wel verkeken. Toch zal Quick’20 vol gas geven omdat ook deelname aan de nacompetitie nog niet 100% zeker is.

Afgelopen januari troffen beide ploegen elkaar in Oldenzaal in de eerste wedstrijd na de winterstop. Quick’20 toonde zich in deze wedstrijd een keurig voetballende ploeg en was heer en meester in deze wedstrijd. Uiteindelijk werd de uitslag 5-2 voor Quick’20. Het was voor SVVN een einde van een lange reeks waarin het ongeslagen bleef.

Zaterdag begint de wedstrijd SVVN 1 tegen Quick’20 1 om 14:30 uur. Leidsman bij deze wedstrijd is de heer Markus Oehl uit Zutphen. Pupil van de week is Noa Konijnenbelt. Noa is negen jaar oud en zij speelt in SVVN JO9-1.

Afgelopen zaterdag mocht het tweede elftal in Hengelo op bezoek bij Tubantia 2. De gastheren staan in verliespunten bovenaan en trakteerden met de 6-0 SVVN 2 op de veertiende nederlaag dit seizoen. But it ain’t over ’till the fat lady sings is een bekende Amerikaanse sport metafoor. Laten we ons daar maar aan vasthouden. Zaterdag komt Blauw Wit’66 op bezoek. Blauw Wit degradeerde vorig seizoen nog uit de Reserve 2de Klasse maar speelt dit seizoen een niveau lager niet echt een rol van betekenis. Het is nogal wisselvallig. Zo speelde het vorige week gelijk tegen Quick’20 2 terwijl de week ervoor het De Zweef de eerste driepunter bezorgde. Op de eerste speeldag troffen beide teams elkaar in Holten. Toen won de thuisclub met 2-1. De wedstrijd SVVN 2 tegen Blauw Wit’66 2 begint om 12:30 uur.

De Voorjaarscompetitie begon voor SVVN JO9-3 een maand geleden met een 8-4 nederlaag in Almelo tegen Oranje Nassau JO9-4. Hierna volgden, tussen de afgelastingen door, uitoverwinningen tegen JCO JO9-5 (3-6), Vroomshoopse Boys JO9-5 (1-7) en Hulzense Boys JO9-2 (1-9). Zaterdag mag SVVN JO9-3 dan eindelijk eens een thuiswedstrijd voetballen. Zaterdag komt MVV’69 JO9-1 op bezoek. SVVN JO9-3 zal dus moeten proberen tegen de Marlese jeugd de succesreeks voort te zetten. De wedstrijd SVVN JO9-3 tegen MVV’69 JO9-1 begint om 08:45 uur.

SVVN JO11-4 heeft de zoete smaak van een overwinning tot nu toe nog niet mogen proeven. Driemaal kwam SVVN JO11-4 tot nu toe in actie en dat resulteerde in even zoveel nederlagen. De eerste wedstrijd ging thuis tegen VV Den Ham JO11-7 met 2-5 verloren. De week er op werd er weer thuis verloren. Ditmaal ging Excelsior’31 JO11-11 na een 1-7 overwinning er met de drie punten vandoor. Ook afgelopen zaterdag ging de wedstrijd verloren. Ditmaal was De Zweef JO11-7 met 8-1 te sterk. Zaterdag komt VV Hellendoorn JO11-4 op bezoek. VV Hellendoorn won tweemaal en verloor tweemaal. Ook zij verloren ruim van De Zweef JO11-7. De wedstrijd SVVN JO11-4 versus VV Hellendoorn JO11-4 begint om 09:45 uur.

Wat een weelde voor SVVN JO13-3! Voor de winterstop slechts één puntje in de gehele competitie. Sinds de winterstop is SVVN JO13-3 nog ongeslagen. Het is een kleine competitie met slechts tien teams en SVVN kwam nog maar drie keer in actie. De eerste wedstrijd werd in Deventer gelijk gespeeld bij SV Colmschate JO13-4 met 4-4. Hierna won SVVN achtereen volgens van Witkampers JO13-3 (thuis met 12-1) en SV Schalkhaar JO13-8 (uit met 2-3). Zaterdag komt Excelsior’31 JO13-10 op bezoek. Excelsior heeft evenveel punten als SVVN maar had daar één wedstrijd meer voor nodig. Dus verloren ze één wedstrijd. Dat was de eerste wedstrijd bij SC Markelo. Vorige week werd er thuis gelijkgespeeld tegen SV Colmschate JO13-4. Het kon wel eens een evenwichtige wedstrijd worden zaterdag. De wedstrijd begint om 11:00 uur.

Over kleine competities gesproken. Ook SVVN JO17-1 heeft maar negen tegenstanders deze competities. SVVN kwam vier keer in actie en won vier keer overtuigend. SVVN JO17-1 staat dan ook fier bovenaan in de 1ste Klasse 09. Hoewel voor SVVN de competitie na zaterdag over de helft is moet er wel bij worden gezegd dat SVVN zowel de nummer 2 als drie nog treft. Afgelopen zaterdag haalde SVVN in Bathmen flink uit tegen ABS JO17-1. Het werd 0-6. Zaterdag treft SVVN op eigen veld Groen Wit’62 JO17-1. Dat niet bij iedereen bij het horen van deze naam een belletje gaat rinkelen is begrijpelijk. Deze club komt helemaal uit Apeldoorn voor een wedstrijdje voetbal. Groen Wit staat in de middenmoot met vijf punten uit vier wedstrijden. De clubnaam verraad de kleuren van dit team dus moeten we zaterdag uitkijken dat we niet voor het verkeerde team staan te juichen mocht Groen Wit’62 scoren. De wedstrijd SVVN JO17-1 tegen Groen Wit’62 JO17-1 begint om 12:30 uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Ali Cakir uit Doetinchem.