Een gehavend SVVN 1 ging afgelopen zaterdag in een gemeentelijke derby op bezoek bij VV Hellendoorn. Hoewel SVVN een paar kansjes kreeg waren er een veelvoud voor de thuisclub. De 2-0 nederlaag was een logische en zeker niet geflatteerd gevolg. Door deze nederlaag en de punten die andere teams haalden in voor sommigen een dubbel paasweekend zakte SVVN van de vijfde naar de zevende plaats. Nog steeds in het “linkerrijtje” al is het op het randje. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan en als SVVN op deze plek blijft staan heeft het nog steeds een topseizoen gedraaid. Maar om dit te bereiken zal er nog wel de nodige punten moeten worden gemachtigd.

Zaterdag speelt SVVN weer een uitwedstrijd. Ditmaal gaat de reis naar Aadorp waar het treffen met de plaatselijke ASV’57 te spelen staat. De promovendus heeft met SVVN gemeen dat het, na een uitstekend begin, wat afgezakt is op de ranglijst. Maar de 20 punten in het achterhoofd dat ASV 10 punten voorsprong heeft op een nacompetitieplaats zal toch wel tevredenheid stemmen in Aadorp. Ze zijn nog niet helemaal veilig, maar wel aardig op weg. De laatste twee wedstrijden scoorde ASV beide keer driemaal en toch gingen beide wedstrijden met 4-3 verloren. Daarvoor wist het wel geijk te spelen bij VV Hellendoorn en met 5-1 te winnen van VV Kloosterhaar. Tegenstanders waarmee SVVN niet zo heel lang geleden veel meer moeite mee had.

Tijdens de tweede competitieronde was er het onderlinge treffen in Nijverdal. Destijds was de wedstrijd niet van een bijster hoog niveau en eindigde deze wedstrijd door twee doelpunten in de slotfase in een 1-1 gelijkspel. Doelpuntenmaker van SVVN kant was Melvin Hulsman. Zaterdag begint de wedstrijd tussen ASV’57 en SVVN op Sportpark ’t Heuveltje in Aadorp om 14:30 uur. De KNVB heeft de heer Johan Compagner uit Heino aangesteld als scheidsrechter.

Het net der degradatie sluit zich steeds meer rondom SVVN 2. Zaterdag werd in Denekamp de eerdere gestaakte wedstrijd tegen SDC’12 2 uitgespeeld. SVVN begon met een 2-0 achterstand en nog 80 minuten te spelen. Daar bleef het niet bij. Uiteindelijk verloor SVVN 2 met maar liefst 10-0. Het werd compleet overlopen. Tot overmaat van ramp wist De Zweef 2 voor het eerst dit seizoen te winnen en wipte het over SVVN heen zodat SVVN nu laatste staat. Aanstaande zaterdag gaat SVVN 2 in Hengelo op bezoek bij Tubantia 2. De Hengeloërs zijn in een kampioensgevecht verwikkeld. Het heeft minder verliespunten maar staat toch tweede. De heenronde zal niet veel hoop geven voor SVVN. Toen verloor het op eigen bodem met maar liefst 1-9. Hopenlijk kan SVVN 2 zaterdag de schade beperkt houden. De wedstrijd Tubantia 2 tegen SVVN 2 op Sportpark De Bijenkorf begint om 15:30 uur. Scheidsrechter is heer Hüsnü Gol uit Almelo.

Na een moeizaam begin zijn ook bij de jeugd alle competities gestart. Dat mag ook wel want zaterdag is het de eerste zaterdag van april. SVVN JO9-1 kwam in de Voorjaarscompetitie tot nu toe tweemaal in actie. De eerste wedstrijd werd thuis tegen Voorwaarts V. JO9-1 met 6-8 verloren terwijl de tweede uit bij De Zweef JO9-2 met 2-7 werd gewonnen. Met het scoren zit het dus wel goed bij SVVN JO9-1. Zaterdag speelt SVVN JO9-1 de onvervalste derby tegen DES JO9-3. Weet SVVN JO9-1 zaterdag weer zoveel te scoren? De wedstrijd SVVN JO9-1 – DES JO9-3 begint om 08:45 uur.

De KNVB beker is beland in de kwartfinales en er is nog één team van SVVN die nog deelneemt aan de beker. Deze kwartfinale tussen SVVN JO11-2 en DES JO11-2 wordt aanstaande dinsdag gespeeld op ons Sportpark Groot Lochter. Aanvang van deze wedstrijd is 19:00 uur. Zaterdag is het eerst tijd voor de competitie voor SVVN JO11-2. Ondanks dat SVVN JO11-2 een niveau hoger speelt dan voor de winterstop gaat het crescendo met SVVN JO11-2. Zowel uit bij SC Markelo JO11-2 (0-5) als uit bij WVV’34 JO11-2 (1-3) werd er gewonnen. Zaterdag is het tijd voor de eerste thuiswedstrijd. Enter Vooruit JO11-1 komt op bezoek. Ook EV won bij WVV (1-2), verloor vervolgens thuis van SC Markelo JO11-2 (met maar liefst 1-14!?!) en afgelopen zaterdag eindigde de thuiswedstrijd tegen VV Twenthe JO9-3 in een 4-4 gelijkspel. De wedstrijd tussen SVVN JO11-2 en Enter Vooruit JO11-1 begint om 09:45 uur.

Door een uitstekende reeks voor de winterstop mag SVVN JO15-1 na de break meestrijden voor een plaats in de Hoofdklasse. En het is wel heel lang geleden dat SVVN op dat niveau acteerde. Nu zal dit, naar alle waarschijnlijkheid, ook na dit seizoen nog niet gaan gebeuren. SVVN JO15-1 heeft moeite met het hogere niveau wat leidde tot vier op een volgende ruime nederlagen tot nu toe. Hopelijk volgt er nog een paar leuke, meer gelijkwaardige wedstrijden, en vooral leerzame momenten voor SVVN JO15-1. Zaterdag komt UD Weerselo JO15-1 op bezoek. De gasten boekten louter overwinningen en staat dus bovenaan een ranglijst. Kan SVVN JO15-1 voor een stunt zorgen door UD de eerste punten afhandig te maken? De aftrap van deze wedstrijd is om 11:00 uur. Scheidsrechter is de heer Jan van den Engel uit Heino.

Nadat SVVN JO19-1 de eerste thuiswedstrijd op eigen veld met 0-4 verloor van DOS’37 JO19-1 werd er zowel bij DETO JO19-1 als VV Hellendoorn gelijkgespeeld. Tot zover. Toen ging SVVN JO19-1 op bezoek in Almelo bij Luctor et Emergo JO19-1 en ging ongenadig hard met 13-1 over de knie. Luctor won op één na al hun wedstrijden. Laat nu de tegenstander van die enige verliespartij zaterdag op bezoek komen naar Nijverdal. Voorwaarts V. JO19-1 won die wedstrijd met 1-0 zoals ze ook de overige drie wedstrijd tot nu toe wist te winnen. Een pittige kluif dus zaterdag voor SVVN JO19-1. Misschien kunnen ze putten uit de ervaring van afgelopen zaterdag toen bijna alle spelers van dit team meededen met wedstrijden van de senioren. Corné Bouwmeester mocht zelfs zijn debuut maken in SVVN 1. Maar zaterdag is het dus SVVN JO19-1 tegen Voorwaarts V. JO19-1. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer André Monninkhof uit Enschede.