Vechtlust en strijd dat kon het eerste elftal van SVVN afgelopen zaterdag niet ontzegd worden. Wel deed SVVN zichzelf te kort door in de eerste helft thuis tegen VV Bergentheim niet te scoren. En daar kreeg SVVN tot meerdere keren toe tegen de nummer twee van de ranglijst wel de gelegenheid toe. Een gebrek aan effectiviteit bij de thuisploeg. De gasten scoorden wel. Na rust een paar omzettingen bij Bergentheim dat daarna de wedstrijd controleerde en uitliep na een 0-3 overwinning.

Toch was het afgelopen zaterdag voetballend gezien beter dan de laatste weken bij SVVN. Een basis om mee verder te gaan de komende weken. Dan moet de wens van SVVN om in het linkerrijtje te eindigen zeker gerealiseerd kunnen worden. Aanstaand paasweekend speelt SVVN op zaterdag de uitwedstrijd tegen gemeentegenoot VV Hellendoorn 1. De Heldersen boekte afgelopen zaterdag een 0-2 overwinning bij Wilhelminaschool. Hierdoor steeg Hellendoorn naar plek zeven met vier punten van SVVN.

VV Hellendoorn draait een beetje een anoniem seizoen. Vooraf hadden ze daar waarschijnlijk wel op meer gehoopt dat op een plaats in de middenmoot. Ondanks een mindere periode staat SVVN er met een vijfde plaats nog steeds goed op en is deze stek boven verwachting. SVVN en Hellendoorn troffen elkaar al twee keer in Nijverdal. In een bekerwedstrijd voorafgaande de competitie liet Hellendoorn de eerste helft SVVN alle hoeken van het veld zien. De gasten wonnen eenvoudig met 0-4.

Hoe anders verliep de competitiewedstrijd op Sportpark Groot Lochter. SVVN streed deze wedstrijd en boog in de slotfase een 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. Melvin Hulsman scoorde twee keer en Ahmet Alan eenmaal. SVVN weet dat het met deze inzet iedere ploeg in deze klasse moeilijk kan maken. Als de strijd iets minder is dan is SVVN vaak een makkelijk te kloppen ploeg.

Zaterdag begint de wedstrijd VV Hellendoorn 1 tegen SVVN 1 op Sportpark De Voordam aldaar om 15:00 uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Dick Beldman uit Holten.

Afgelopen zaterdag kwam zowaar SVVN 2 op voorsprong in de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau 3. Helaas moest toen de keeper van SVVN geblesseerd afhaken. Gelukkig werd er een jeugdkeeper bereid gevonden het doel te verdedigen. SVVN kon de voorsprong niet behouden en verloor na een 1-2 ruststand met 1-4. Hulzense Boys 3 wist ook nog eens met 1-2 te winnen bij De Zweef zodat het met de week minder rooskleurig uit voor SVVN 2. Het gat naar een veilige plaats is inmiddels gegroeid naar 11 punten terwijl SVVN nog maar vier punten heeft gepakt. Nog een domper voor SVVN 2 is dat plots de eerder gestaakte wedstrijd tegen SDC’12 2 op het programma staat. Deze wedstrijd zou alleen nog bij belang worden uitgespeeld en daar is op dit moment geen sprake van. De wedstrijd werd na een minuut of tien gestaakt bij een 2-0 voorsprong voor de Denekampers. Overigens werd de strafzaak geseponeerd. SVVN heeft de vraag hierover bij de KNVB neergelegd. De wedstrijd op Sportpark De Molenkamp staat op dit moment om 14:30 uur te beginnen. Scheidsrechter is de heer Willie Nijhuis uit De Lutte.

Bij de jeugd is er met Pasen een beker-/inhaalprogramma. Dit betekent dat er maar beperkt gevoetbald wordt deze zaterdag. Natuurlijk werden er al vele wedstrijden afgelast en dus valt er nog genoeg te genieten langs en op de groene weiden.

SVVN JO15-3 begon de competitie nog met een nipte nederlaag bij De Zweef JO15-4 (4-3) maar het herstelde zich door vervolgens met 0-6 te winnen bij Hulzense Boys JO15-3. Ook afgelopen zaterdag boekte SVVN JO15-3 weer een overwinning. Ditmaal versloeg het in Wierden SVZW JO15-4 met 1-3. Zaterdag volgt er dan eigenlijk eens een thuiswedstrijd. Excelsior’31 JO15-8 komt op bezoek. Ook Excelsior’31 JO15-8 kwam tot nu toe driemaal in actie en wist van Hulzense Boys Jo15-3, Oranje Nassau JO15-6 en DETO JO15-4 met ruime cijfers te winnen. Ze zijn dan ook niet voor niks koploper van deze klasse. Kan SVVN de Rijssenaren voor eerst deze competitie punten afhandig maken? De wedstrijd SVVN JO15-3 tegen Excelsior’31 JO15-8 begint om 09:30 uur.

SVVN JO15-2 boekte zaterdag hun eerste overwinning. Thuis was het met 3-2 te sterk voor SV Mariënheem JO15-2. De andere wedstrijd die SVVN JO15-2 speelde ging met 4-1 verloren bij SV Schalkhaar JO13-3. Zaterdag komt SC Rijssen JO15-1 op bezoek. De Rijssenaren boekte in drie wedstrijden alle mogelijke resultaten. Er werd op eigen veld met 1-5 verloren van De Zweef JO15-2. Vervolgens werd er met 0-3 gewonnen bij VV Heino JO15-2 en afgelopen zaterdag werd er thuis met 0-0 gelijkgespeeld tegen SV Raalte JO15-1. Aanvang van de wedstrijd tussen SVVN JO15-2 en SC Rijssen JO15-1 is om 09:30 uur.

De meiden van SVVN MO17-1 speelden afgelopen zaterdag pas hun eerste competitiewedstrijd van de Voorjaarscompetitie. Helaas werd er in Goor met 1-0 verloren van GFC/Twenthe MO17-1. Maar de andere wedstrijd die de Goorse dames speelden tot nu toe wonnen met maar liefst 8-0 dus dat moet SVVN hoop geven voor het vervolg van deze competitie. GFC/Twenthe werd tijdens de Najaarscompetitie kampioen van de competitie waar ook SVVN deel vanuit maakte. Zaterdag komt De Zweef MO17-1 naar Sportpark Groot Lochter. De Zweef speelde twee wedstrijden waar in het won van Excelsior’31 MO17-1 en verloor van Blauw Wit’66 MO17-1. Voor de winterstop zaten beide teams ook al bij elkaar in de competitie. Toen werd deze wedstrijd op Sportpark Gagelman gespeeld en won De Zweef met 1-0. Zullen nu de rollen omgedraaid zijn? De wedstrijd begint om 10:30 uur.

Afgelopen zaterdag wist SVVN JO13-2 thuis met 5-1 te winnen van VV Hellendoorn JO13-3. Dit betekende na de overwinning van 0-5 bij De Zweef JO13-3 eerder dit seizoen de tweede overwinning uit even zoveel wedstrijden. SVVN JO13-2 staat dan ook met vier andere teams op zes punten uit twee wedstrijden. Zaterdag komt SVZW JO13-2 op bezoek. De Wierdenaren wonnen thuis met 5-3 van VV Broekland JO13-2,maar verloren thuis met 2-12 van medekoploper Hulzense Boys JO13-2. Weet SVVN JO13-2 de derde zege op rij te boeken? De wedstrijd SVVN JO13-2 tegen SVZW JO13-2 begint om 11:00 uur.