Lente in Twente. Sinds afgelopen dinsdag is het officieel lente. En hiermee lijkt ook het weer mee te veranderen. De weersomstandigheden op zaterdag in 2018 waren tot nu toe om te bibberen. En als de wedstrijden dan wel eens door gingen was dat niet bepaald onder ideale omstandigheden.

Opgelopen zaterdag werden de wedstrijden op Sportpark Groot Lochter voor zoveelste keer dit seizoen afgelast omdat de velden door het weer onbespeelbaar waren geworden. Het eerste elftal kwam wel in actie met een wedstrijd in en tegen Kloosterhaar. Het was, om het maar eens eufemistisch te brengen, niet de beste wedstrijd van SVVN van dit seizoen. De 3-1 nederlaag was een logisch en verdiende gevolg van hetgeen SVVN op de overigens best goed bespeelbare mat van Sportpark De Polderhoek liet zien. Ondanks de nederlaag blijft SVVN op de vierde plaats staan.

Zaterdag komt de nummer twee van de ranglijst VV Bergentheim naar Nijverdal. Afgelopen zaterdag hield Bergentheim de kampioenaspiraties levendig door op eigen veld met 2-1 van koploper Oranje Nassau te winnen. Hierdoor slonk het met de koploper tot vier punten. Wel heeft Bergentheim één wedstrijd meer gespeeld dan ON.

De eerste ontmoeting tussen beide teams dit seizoen is een gedenkwaardige. In het begin van de competitie werd SVVN destijds compleet afgeslacht en leed het een zeer uitzonderlijke 8-0 nederlaag. Saillant detail is dat SVVN daarna in 2017 geen wedstrijd meer verloor. Deze gehele competitie moest SVVN in thuiswedstrijden alleen de punten delen met ASV’57. De overige wedstrijden werden allemaal gewonnen. Laten deze details de SVVN burger moed geven voorafgaande deze ontmoeting. De ziekenboeg is immers onverminderd vol en laat iedereen met groen-wit hart achter de wel beschikbare spelers gaan staan in de hoop dat ze zaterdag wel naar hun kunnen voetballen.

De wedstrijd SVVN 1 tegen Bergentheim zal zaterdag om 14:30 uur beginnen. De KNVB heeft de heer Kevin Weever uit Vorden als scheidsrechter aangesteld. Pupil van de week is Aron Scharphof. Aron is acht jaar oud en voetbalt in SVVN JO9-3. Veel plezier toegewenst bij deze wedstrijd.

Op de vraag hoe het tweede elftal het afgelopen zaterdag had gemaakt werd er op wel heel sarcastische wijze gezegd dat ze in ieder geval de tegenstander in tweede helft op een gelijkspel hadden gehouden. Helaas mocht tegenstander Wilhelminaschool 2 met een 4-0 voorsprong gaan rustten dus punten leverde het ook deze week niet op. Mede dankzij dit resultaat blijft voor SVVN 2 het gat naar een veilige plaats acht punten. SVVN heeft dan wel een wedstrijd te goed, maar laten we eerlijk zijn er zijn niet veel wedstrijden waarin SVVN punten pakt. Degradatie is geen feit, maar het wordt elke week lastiger om te handhaven. De tegenstander van zaterdag is Oranje Nassau 3. De Almelose formatie is op de ranglijst te vinden in de hele grote middenmoot die deze competitie rijk is. Afgelopen zaterdag won ON op eigen veld met 1-0 van AZSV 5. Eerder dit seizoen won ON met 2-1 van SVVN. Zaterdag dus de return in Nijverdal. Laten we hopen dat SVVN eens een resultaat haalt. De wedstrijd tussen SVVN 2 en Oranje Nassau 3 begint om 12:30 uur.

Zoals al gezegd was er dit seizoen wel een hele lange winterstop. We zitten nu eind maart en er zijn nog steeds teams van SVVN die in 2018 nog steeds niet actie zijn gekomen. Net als in de eerste helft van dit seizoen wordt het nog een hele klus om de competities tot een nog enig respectabel einde te brengen. Maar de weersverwachtingen voor zaterdag zijn dusdanig dat het er eindelijk naar uitziet dat de bal weer gaat rollen. De voetbalbond heeft ons een bomvol programma toebedeeld dus het is allemaal eventjes inschikken allemaal. Aan de andere kant belooft er genoeg actie te zien te zijn op Sportpark Groot Lochter aanstaande zaterdag.

SVVN JO8-1 speelde tot nu in de Voorjaarscompetitie één wedstrijd. Het was in Bathmen een doelpuntrijke wedstrijd tegen ABS JO8-4 die uiteindelijk door de gastheren met 11-7 werd gewonnen. Zaterdag mag SVVN JO8-1 het op eigen veld in de derby opnemen tegen De Zweef JO8-2. Beide teams zijn geen onbekende van elkaar want tijdens de Najaarscompetitie troffen ze elkander ook al op Sportpark Groot Lochter. Toen wist De Zweef met 4-5 te winnen. Leuk om te kijken wat de ontwikkelingen van beide teams zijn in een half jaar als zaterdag de wedstrijd tussen SVVN JO8-1 en De Zweef JO8-2 om 08:45 uur begint.

Niet één, maar maar liefst twee wedstrijden speelde SVVN JO11-1 deze competitie tot dusverre al. En beide wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Eerst uit tegen VV Heino JO11-2 (3-3) en een paar weken later op eigen veld tegen SV Raalte JO11-1 (4-4). Zaterdag speelt SVVN JO11-1 weer een thuiswedstrijd. Dan komt de JO11-1 van SV Haarle op bezoek. Ook de Haarleraren speelden tot nu toe twee wedstrijden. Zowel uit bij SV Raalte (5-3) als uit bij ROHDA Raalte JO11-4 (4-1) werd er verloren. Gaat Haarle zaterdag haar eerste punt(en) pakken of boekt SVVN haar eerste overwinning? De wedstrijd SVVN JO11-1 tegen SV Haarle JO11-1 begint om 08:45 uur.

Als één van de weinige jeugdteams kwam afgelopen zaterdag SVVN JO13-1 wel in actie. En het was volgens de aanwezigen onaandoenlijk koud toen om 08:30 uur in Rijssen de wedstrijd tussen Excelsior’31 JO13-4 en SVVN JO13-1 begon. Uiteindelijk verloor SVVN de wedstrijd met 4-2. Na de thuisnederlaag tegen SV Enter JO13-1 was het de tweede nederlaag deze competitie voor SVVN JO13-1. Eerder werd er bij SV Mariënheem JO13-1 doelpuntloos gelijkgespeeld. Zaterdag speelt SVVN JO13-1 thuis de derby tegen DES JO13-1. De gasten wonnen donderdag al tegen SV Haarle JO13-1 en pakte toen hun eerste punten door een 2-1 overwinning na daarvoor twee nederlagen uit bij SVZW JO13-1 en SV Enter JO13-1. De wedstrijd SVVN JO13-1 versus DES JO13-1 begint om 09:45 uur.

Twee teams trokken zich al terug uit de 1e Klasse 09 zodat deze competitie uit slechts 10 teams bestaat. Eén van die teams is SVVN JO17-1 en die speelden tot nu toe twee thuiswedstrijden. Beide keren scoorde SVVN vijf keer. Bij rust was het tegen Helios JO17-1 nog 0-0, maar na 80 minuten stond de 5-0 eindstand op het scorebord. Eerder won SVVN al met 5-1 van Go Ahead Deventer JO17-1. Zaterdag speelt JO17-1 hun derde wedstrijd en wederom betreft het een thuiswedstrijd. Enter Vooruit JO17-1 komt dan op bezoek. Enter Vooruit speelde tot nu toe twee wedstrijden verloor van zowel VV Twenthe JO17-1 als Go Ahead Deventer JO17-1. Aan SVVN om Enter Vooruit ook na zaterdag nog puntloos te laten De wedstrijd SVVN JO17-1 – Enter Vooruit JO171-1 begint om 12:30 uur. Scheidsrechter is de heer Mustafa Acar uit Hengelo.