Koning Winter lijkt eindelijk het land te hebben verlaten. Zaterdag is er de kroning van zijn troonopvolger: Koning Voetbal. Leve de koning! Aflopen weekend kon er in deze regio nog geschaatst worden op natuurijs en besloot de KNVB Oost alle wedstrijden af te gelasten. Ook om de competities niet te scheef laten te lopen doordat wedstrijden kunstgras wel door te laten gaan terwijl wedstrijden op natuurgras, zoals de onze, sowieso afgelast zouden worden. Het gevolg is wel dat er door alle afgelastingen dit seizoen alle inhaalmomenten nu zo ongeveer wel benut zijn.

De week hiervoor reisde af naar Hengelo. SVVN speelde op het kunstgras van Juliana’32 een matig eerste bedrijf waar in het vlak voor de thee met 2-0 achter kwam. Hoewel de tweede helft een stuk beter was kon SVVN de zaak niet meer vlot trekken. Na de 2-1 volgde te snel de 3-1 en de 3-2 viel diep blessuretijd zodat SVVN weinig tijd restte voor een slotoffensief. Een onnodige maar wel terechte nederlaag.

De tegenstander van aanstaande zaterdag luistert naar de naam VV Drienerlo. De ploeg van de UT speelde haar laatste competitiewedstrijd in en tegen VV Hellendoorn. Ondanks dat de wedstrijd halverwege nog in balans was gingen ze met ruime cijfers er af. Uiteindelijk werd het 5-1 voor de thuisclub. Eerder dit seizoen ontmoetten beide teams elkaar in Enschede. SVVN speelde daar een puike eerste helft en ging met een comfortabele 1-3 voorsprong rustten. De doelpunten van SVVN kwamen op naam van tieners Jimmy Scharphof (2x) en Bas Koedijk. Na de thee vielen er geen doelpunten meer en mocht SVVN dus drie punten toevoegen aan het totaal.

De wedstrijd zal zaterdag om 14:30 uur aanvangen. De KNVB heeft de heer Martin Bos uit Bentelo aangesteld als scheidsrechter van deze wedstrijd. Pupil van de week is Roef Imhof. Roef is zeven jaar oud en speelt in SVVN JO9-1.

Ook voor de laatste activiteit van SVVN 2 moeten we twee zaterdagen terug. De Wet van Murphy lijkt te gelden als je in de hoek zit waar de klappen vallen. Tot zo ver de overpeinzing van SVVN 2. Het zit ook niet mee. Volgens de overlevering niet kansloos en er had een doelpunt afgekeurd worden. Uiteindelijk komt op het wedstrijdformulier van de wedstrijd AZSV 5 – SVVN 2 “gewoon” 3-2 te staan. De strijd duurt onverminderd voort. Zaterdag komt SDC’12 2 op bezoek in Nijverdal. De Denekampers staan momenteel op een derde plaats maar ook hier zitten er grote verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden. Als laatste wedstrijd werd door SDC’12 op eigen veld de topper tegen DES 2 met 0-1 verloren. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd met een 2-0 tussenstand gestaakt nadat de scheidsrechter het wel welletjes vond. De tussenstand werd als eindstand aangemerkt en verder werd er door de KNVB niemand als schuldige aangewezen. De wedstrijd tussen SVVN 2 en SDC’12 2 begint om 12:30 uur en staat onder leiding van arbiter Patrick Bloemendal uit Rijssen.

Het heeft in de voorbeschouwingen dit jaar al vaak gegaan over hoe langzaam de competities op gang komen in 2018 door de weers- en daarmee veldomstandigheden. Daar lijkt aankomend weekend een einde aan te komen. Het is met lampje zoeken naar wedstrijden die wel door zijn gegaan. Zo moest SVVN JO9-2 drie weken geleden in alle vroegte naar VV Mariënberg. SVVN JO9-2 wist de hele Najaarscompetitie niet te winnen. De eerste wedstrijd in de Voorjaarscompetitie werd er echter direct met 4-5 gewonnen van VV Mariënberg JO9-4. Hopelijk kunnen de meiden en jongens van SVVN JO9-2 deze lijn doortrekken. Dit zal dan moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen VV Bergentheim JO9-4 aanstaande zaterdag. De wedstrijd SVVN JO9-2 tegen VV Bergentheim JO9-4 begint om 08:45 uur.

SVVN heeft voor de Voorjaarscompetities een vierde JO11 team ingeschreven. SVVN JO11-4 kwam dit seizoen nog niet in actie, maar hoopt dat aanstaande zaterdag te doen. SVVN JO11-4 is ingedeeld in de 6de Klasse 18 wat een mooi regionaal getinte klasse is voor dit team. Zaterdag komt VV Den Ham JO11-7 op bezoek in Nijverdal. De Hammenaren hebben al wel een wedstrijd gespeeld in deze competitie. Deze wedstrijd werd drie weken geleden op eigen veld met 0-6 verloren van Excelsior’31 JO11-11. VV Den Ham JO11-7 speelde voor de winterstop in de5de Klasse en werd toen kansloos laatste. Hopelijk voor hen past deze klasse beter bij hun niveau. De wedstrijd SVVN JO11-4 tegen VV Den Ham JO11-7 begint om 09:45 uur.

Nog een nieuw team dat SVVN in de Voorjaarscompetitie heeft mogen inschrijven is SVVN MO15-1. Ook dit kwam nog niet in actie en hoopt aanstaande zaterdag hun competitiedebuut te maken in de 2de Klasse 13. Ook hun eerste tegenstander in deze competitie staat nog op nul wedstrijden. Sterker nog: In deze hele competitie is er tot nu toe slechts één wedstrijd gespeeld. SVVN MO15-1 is dus een nieuw team hoewel ze wel alleen paar oefenwedstrijden hebben gespeeld. De tegenstander van zaterdag, Juventa’12 MO15-1, speelde voor de winterstop al wel in de competitie. Op ditzelfde niveau eindigden ze uiteindelijk op de vierde plaats. Dat belooft een knap lastige eerste tegenstander te worden voor ons SVVN MO15-1. De wedstrijd SVVN MO15-1 tegen Juventa’12 MO15-1 begint om 10:30 uur.

Bovenstaand team is ontstaan uit meiden uit de JO13 groep. Vooral in de JO13-3 en JO13-4 zaten veel meiden die nu naar MO15 zijn vertrokken. Daardoor zijn JO13-3 en JO13-4 samengevoegd en deelt SVVN derhalve met drie JO13 mee aan de Voorjaarscompetitie. Dus ook SVVN JO13-3 is op vele fronten gewijzigd. Voor SVVN JO13-3 is de competitie al wel begonnen. Drie weken geleden werd bij SV Colmschate’33 JO13-4 met 4-4 gelijk gespeeld. Hiermee werd het totale puntenaantal van voor de winterstop al geëvenaard. Ook de tegenstander van zaterdag kwam eenmaal in actie. SV Heeten JO13-2 versloeg op eigen veld Witkampers JO13-3 met maar liefst 10-0. Overigens wist SV Heeten JO13-2 in de vorige competitie met 4-6 te winnen bij SV Colmschate JO13-4. De wedstrijd SVVN JO13-3 tegen SV Heeten JO13-2 begint om 11:00 uur.