Afgelopen zaterdag ging het eerste elftal met 3-0 onderuit op het kunstgras in Almelo in de uitwedstrijd tegen koploper Oranje Nassau. In de eerste helft ging de thuisploeg effectiever om met de kansen en ging zodoende met 2-0 rustten. Direct na rust werd door ON de wedstrijd vrijwel direct in het slot gegooid en mocht SVVN doelman Michiel Middelesch dankbaar zijn dat het slechts 3-0 werd. SVVN kon daar één afgekeurd doelpunt tegenover zetten.

Zo leed SVVN de tweede nederlaag in even zoveel wedstrijden in 2018. Grote kanttekening hierbij is wel dat het nogal lastige wedstrijden waren die SVVN voor de kiezen kreeg. Namelijk uitwedstrijden tegen de koploper en de nummer twee. En het niemand verbazen dat deze twee ploegen aan het einde van de rit ook daar staan. Ook aanstaande zaterdag gaat SVVN 1 op verplaatsing. Ditmaal gaat de reis naar Hengelo waar op Sportpark Groot Driene de uitwedstrijd tegen Juliana’32 te spelen staat.

Ondanks dat we momenteel al in de tweede helft van februari zitten, is dit pas de eerste ontmoeting tussen beide partijen in dit seizoen. Eerder werd deze wedstrijd op 9 december 2017 afgelast. Juliana’32 won afgelopen zaterdag zeer verrassend van hoogvlieger VV Bergentheim met maar liefst 2-5. Een overwinning die gezien de werklust van de Hengeloërs verdiend genoemd mocht worden volgens hun verslag. Door deze overwinning nestelde Juliana steviger in de middenmoot en komen ze met 18 punten uit 14 wedstrijden op de 8ste plaats. SVVN vinden we terug op de 4de plaats met 26 punten uit 13 wedstrijden. Maar SVVN is dus gewaarschuwd. Ook gezien de wedstrijden van vorig seizoen die door SVVN beide verloren werden met respectievelijk 1-0 en 0-2. De wedstrijd op het kunstgras in Hengelo begint zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van arbiter de heer Han Marsman uit Deventer.

Het tweede elftal kwam afgelopen zaterdag voor het eerst na de winterstop weer in de wei. Op het onooglijke tijdstip van 16:30 uur werd er in Oldenzaal tegen Quick’20 2. Dat SVVN 2 weinig plezier beleefde aan de hervatting is een eufemisme. Uiteindelijk stokte de teller op maar liefst 8-1. De zorgen voor SVVN 2 duren hiermee onverminderd voort, maar wellicht dat het jeugdige elan wat toegevoegd is aan dit team een positieve uitwerking heeft op dit team. Aanstaande zaterdag gaat SVVN 2 in Aalten op bezoek bij AZSV 5. AZSV behoort (net zoals Quick’20) tot de grote middenmoot van deze competitie terwijl SVVN 2 met De Zweef 2 de rijen sluit. AZSV 5 en SVVN 2 troffen elkaar nog niet eerder deze competitie. Vorig seizoen wel en toen eindigde deze wedstrijd in Aalten in 0-0. De wedstrijden tussen AZSV 5 en SVVN 2 op Sportpark Villekamp begint om 14:30 uur.

Hoewel officieel de Voorjaarscompetities pas één speeldag oud is, wordt aankomende zaterdag een beker/inhaalprogramma afgewerkt. Dit komt omdat zaterdag de voorjaarsvakantie begint. Dit betekent dat er ook op Sportpark Groot Lochter een zeer beperkt programma is. Dit en het feit dat er afgelopen zaterdag veel wedstrijden werden afgelast heeft tot gevolg dat er voor veel teams pas (en hopelijk) in maart de competitie begint. Zo is er zeggen en schrijven maar één jeugdwedstrijd zaterdag op ons Sportpark Groot Lochter. SVVN JO8-2 kwam afgelopen zaterdag wel in actie en was in een uitwedstrijd met 2-16 veel te sterk voor VV Heino JO8-4. Zaterdag komt Wijhe’92 JO8-3 naar Nijverdal. Hopelijk zijn aanstaande zaterdag de teams beter aan elkaar gewaagd. De wedstrijd SVVN JO8-2 tegen Wijhe’92 JO8-3 begint om 08:45 uur.

Vorige week werd er in de voorbeschouwing ook al aandacht geschonken aan SVVN MO17-1. Toen ging helaas de thuiswedstrijd tegen De Zweef MO17-1 niet door. Wellicht dat voor SVVN MO17-1 zaterdag de competitie wel kan beginnen? Dit zou dan moeten gebeuren in een uitwedstrijd en wel helemaal in Deventer. Daar hoopt het op Sportpark De Zandweerd SC Deventer MO17-1 te treffen. De wedstrijd van SC Deventer ging afgelopen zaterdag wel door en zij speelden met 4-4 gelijk bij SV Enter MO17-1. Mochten de velden in Deventer bespeelbaar zijn dan wordt er om 14:30 uur afgetrapt bij de wedstrijd tussen SC Deventer MO17-1 en SVVN MO17-1.

Voor SVVN JO17-2 ging de start van de competitie afgelopen zaterdag wel door. SVVN JO17-2 ging op bezoek in Almelo en won met 1-2 van Luctor et Emergo JO17-2. Dit was voor SVVN JO17-2 al de tweede keer dit jaar dat ze in actie kwamen. Eerder deze maand speelde SVVN JO17-2 in het kader van de KNVB beker in Zwolle tegen Be Quick’28 JO17-3. Deze wedstrijd werd door SVVN JO17-2 met 1-3 gewonnen en daardoor plaatste SVVN JO17-2 zich voor de kwartfinales van de beker. In deze kwartfinale treft SVVN JO17-2 aanstaande zaterdag JVC Dedemsvaart JO17-2. De Dedemsvaartse jeugdfusieclub ontdeed zich in de vorige ronde op eigen veld van JCHW (JeugdCombinatie Hoonhorst/Wijthmen) JO17-1. In de competitie werd JVC Dedemsvaart ongeslagen kampioen in de 3de Klasse en promoveerde het naar de 2de Klasse waar het nog niet in actie kwam. Ook SVVN JO17-2 bleef ongeslagen in de Najaarscompetitie maar werd geen kampioen en promoveerde het ook niet. De wedstrijd JVC Dedemsvaart JO17-2 tegen SVVN JO17-2 wordt gespeeld op Sportpark De Boekweit in Dedemsvaart. De aftrap is om 10:30 uur.

Ook de wedstrijd van SVVN JO19-1 ging afgelopen zaterdag door. Op een slecht hoofdveld op Sportpark Groot Lochter ging SVVN JO19-1 in hun eerste wedstrijd voor Voorjaarscompetitie in de 1ste Klasse ruim onderuit tegen DOS’37 JO19-1. Ook in hun tweede wedstrijd treft SVVN JO19-1 een Vriezenveense tegenstander. Nu spelen ze tegen die andere club uit het dorp DETO JO19-1. DETO speelde hun eerste wedstrijd met 1-1 gelijk in Hardenberg tegen HHC JO19-2. DETO en SVVN speelde eerder dit seizoen in de vorige competitie ook tegen elkaar. Toen werd de wedstrijd in Nijverdal gespeeld en won SVVN met 2-1. Ditmaal gaat voor SVVN de reis naar Vriezenveen en zien de teams elkaar op Sportpark Het Midden als er om 12:30 uur wordt afgetrapt. Scheidsrechter van dienst bij deze wedstrijd is de heer Hans Luiken uit Hardenberg.