Als de weergoden toe laat (en daar hebben we goede hoop op) dan is er aanstaande zaterdag weer actie te verwachten op de groene velden in en rondom Nijverdal waar als het goed is bijna alle teams van SVVN weer in actie zullen komen. Zo ook ons eerste elftal. Twee weken geleden kon SVVN 1 door de belabberde toestand van de velden op ons sportpark niet in actie komen in het thuisduel met VV Mariënberg en afgelopen zaterdag stond er tijdens dit carnavalsweekend geen wedstrijd op het programma voor SVVN. Dus blijft de teller in 2018 staan op één gespeelde wedstrijd die door SVVN in Oldenzaal tegen de toenmalige nummer drie Quick’20 werd verloren met 5-2.

Ook voor de tweede wedstrijd in 2018 treft SVVN in een uitwedstrijd een zware wedstrijd. Zaterdag gaat SVVN 1 namelijk op bezoek in Almelo bij koploper Oranje Nassau. Net als vorig seizoen gaat ON voor het kampioenschap en daarbij behorende promotie naar de 2de Klasse. En eigenlijk is die promotie geen overbodige luxe voor een club van dergelijke grote als Oranje Nassau. Vorig seizoen moest ON de titel nog overlaten aan Voorwaarts V. en ook via de nacompetitie wist ON de promotie niet te bewerkstelligen.

Dit seizoen dus een nieuwe gooi. En voorlopig gaat alles voorspoedig. Alleen DES wist in Almelo ON op een gelijkspel te houden terwijl er maar één club was die ON in de eerste 13 wedstrijden op een nederlaag wist te trakteren. Op 11 november van het vorig jaar troffen beide teams elkaar in Nijverdal. Op basis van passie en strijd wist SVVN met 3-2 te winnen van Oranje Nassau. Bas Koedijk en Melvin Hulsman zetten SVVN tweemaal op voorsprong en tweemaal bracht Mustafa Koksu de stand in balans. Vlak voor tijd zorgde Jimmy Scharphof SVVN de volle winst.

Zaterdag zal Oranje Nassau ongetwijfeld op zoek gaan naar revanche voor deze nederlaag, terwijl SVVN er vol voor gaat om ON voor een tweede keer puntverlies te laten lijden in de onderlinge ontmoetingen. SVVN had de laatste tijd wat te maken met blessures en het is even afwachten welke positieve uitwerking de noodgedwongen rustperiode heeft gehad op het herstel. Maar als SVVN met zoveel passie en strijd kan aan de dag kan leggen als in de thuiswedstrijd kan het elke tegenstander zeer moeilijk maken. Ook Oranje Nassau! De wedstrijd Oranje Nassau begint zaterdag op het kunstgras van Sportpark Ossenkoppelerhoek in Almelo om 15:00 uur. Arbiter bij deze wedstrijd is de heer Rik Steen uit Wierden.

Ook het tweede team komt zaterdag in actie. Eindelijk weer! De laatste keer was ruim twee maanden geleden op 2 december om precies te zijn. Toen speelde SVVN 2 op eigen veld gelijk tegen Sparta E. 3. Het was de tweede wedstrijd waar SVVN in de punten viel. SVVN is dan ook in de onderste regionen van de stand te vinden. Maar geen nood: SVVN 2 heeft nog veel wedstrijden te spelen en is zelfs nog lange na niet op de helft van de competitie. Toch zullen alle zeilen bijgezet moeten worden om het seizoen tot een goed einde te brengen. Zaterdag gaat SVVN 2 op bezoek in Oldenzaal bij Quick’20 2. Quick is in deze competitie een echte middenmoter en staat op plek zes. SVVN en Quick’20 troffen elkaar al in Nijverdal en toen gingen de gasten door een 3-4 overwinning er met de punten van door. Hopelijk kan SVVN zaterdag de rekening vereffenen door de punten mee te nemen van Sportpark Vondersweijde. Daar wordt deze wedstrijd afgetrapt om 16:30 (!!) uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Ramradj Sidhoe uit Enschede.

Het even geduurd maar aanstaande zaterdag gaan dan eindelijk de Voorjaarscompetities van start. Hieronder vallen alle jeugdteams van SVVN. Het wordt voor hun nog een druk programma om alle wedstrijden te spelen voor de competitie eind mei eindigt. Dit geldt dus onder andere ook voor SVVN JO9-3. Deze speelde voor de winterstop in leuke competitie met veel doelpuntrijke duels. SVVN JO9-3 wist ook nog bijna alle wedstrijden te winnen. Vlak voor de winterstop werd SVVN JO9-3 uitgeschakeld in de knockoutfase van de KNVB beker doordat er met 5-4 werd verloren bij SV Raalte JO9-2. SVVN JO9-3 begint de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd. Aanstaande zaterdag komt het Rijssense RKSV JO9-1 naar Nijverdal. RKSV speelde net als SVVN JO9-3 ook voor de winterstop in de 5de Klasse. Hopend op een leuke gelijkopgaande wedstrijd voor beide partijen als zaterdag om 08:45 uur wordt afgetrapt voor de wedstrijd tussen SVVN JO9-3 en RKSV JO9-1.

SVVN JO11-3 won in de Najaarscompetitie drie keer terwijl er zeven wedstrijden verloren gingen. Door dit resultaat eindigde SVVN JO11-3 als negende in de 5de Klasse 30. Ook na de winterstop acteert SVVN JO11-3 weer in de 5de Klasse. Dit voorjaar treft SVVN JO11-3 veel teams uit de regio wat het aangenaam maakt. SVVN JO11-3 begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen het Wierdense Juventa’12 JO11-3. Voor de winterstop speelde Juventa’12 JO11-3 nog twee klassen hoger in de 3de Klasse. Daar deden ze het helemaal niet verkeerd met vier overwinningen tegenover vijf nederlagen. Toch wel ietwat vreemd dat zo’n team dan twee klassen lager gaat voetballen. Maar goed. Over een aantal maanden zullen we weten of dit het juiste niveau is. De wedstrijd SVVN JO11-3 tegen Juventa’12 JO11-3 begint zaterdag om 09:45 uur.

SVVN is gezegend dat het na de winterstop niet één maar twee meidenteams mocht inschrijven voor de Voorjaarscompetities. Daarover in de volgende voorbeschouwing meer. Nu concentreren we op SVVN MO17-1. SVVN MO17-1 kende een lastige Najaarscompetitie waarin het uiteindelijk alleen wist te winnen in Rijssen bij Excelsior MO17-2. Deze wedstrijd eindigde in 0-2. De overige wedstrijden werden dan weliswaar verloren maar niet altijd was het verschil daar in groot. Eén van de wedstrijden die nipt werd verloren was bij De Zweef waar de thuisploeg met 1-0 won. Ditmaal komen de blauwhemden naar het zuiden van Nijverdal. De Zweef eindigde dit najaar na vier overwinningen, drie gelijke spelen en drie nederlagen op de achtste plaatst. Nu beginnen beide teams uiteraard weer met 0 punten en hoopt SVVN, net als De Zweef een paar maand geleden, de punten in eigen huis te houden. De wedstrijd SVVN MO17-1 versus De Zweef MO17-1 begint om 10:30 uur.

Het was een roerige winterstop voor SVVN JO19-1. De wegen van trainer en het team scheiden helaas met onmiddellijke ingang en als opvolger is oude bekende Tim Hekkert voor de groep komen te staan. Ook voor SVVN JO19-1 start zaterdag de nieuwe competitie en ook na de winterstop zal SVVN JO19-1 uitkomen in de 1ste Klasse. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen betreft een thuiswedstrijd tegen DOS’37 JO19-1. DOS’37 is zeker geen onbekende voor SVVN JO19-1. Ook in de Najaarscompetitie zaten de teams bij elkaar in de competitie. Toen eindigde ontmoeting, destijds in Vriezenveen gevoetbald, in een 0-3 overwinning voor SVVN JO19-1. Uiteindelijk eindigde SVVN JO19-1 met 10 punten op de 10de plaats. DOS’37 JO19-1 behaalde één punt minder en eindigde als 11de. De onderlinge verschillen zijn derhalve niet groot. De wedstrijd SVVN JO19-1 tegen DOS’37 JO19-1 staat onder leiding van scheidsrechter de heer Wim Jeths uit Apeldoorn. De wedstrijd begint om 14:30 uur.