Afgelopen zaterdag kende het vlaggenschip van SVVN een valse herstart van de competitie na de winterstop in Oldenzaal. Daar waren twee oorzaken debet aan. Een goede thuisclub en een niet scherp genoeg acterende gastvereniging. Hoewel het echt niet de gehele wedstrijd dramatisch was aan de kant van SVVN had het eigenlijk nooit zicht op een resultaat tegen Quick’20. Jammer maar helaas. Dit zat natuurlijk wel een keer aan te komen en hiermee is geen man overboord. Het positieve gevoel van voor de winterstop moet leidend zijn in deze.

Als de weergoden het toelaten volgt aanstaande zaterdag de eerste thuiswedstrijd van 2018. VV Mariënberg komt afgedaald naar Nijverdal. De gasten van deze middag kwamen met een beter gevoel uit de winterstop. De zeer lastige uitwedstrijd in Aadorp tegen ASV’57 werd immers met 0-2 gewonnen. Hierdoor staat VV Mariënberg “vast” op de zesde plaats en is het gat met nummer zeven gegroeid naar zes punten. VV Mariënberg heeft evenveel punten als DES en net daarboven op plaats vier is SVVN te vinden. Het gat tussen SVVN en VV Mariënberg is na de resultaten van zaterdag geslonken tot vijf punten.

Tijdens de seizoensouverture troffen beide teams elkaar in Beerzerveld. Gezien de resultaten van het seizoen er voor begon SVVN als underdog maar kwam bijzonder verrassend voor de dag. Lange tijd lijkt SVVN de verdiende overwinning over de streep te trekken, maar vlak voor het eindsignaal ziet helaas de scheidsrechter een overtreding over het hoofd waardoor de thuisclub alsnog gelijk kan maken. Vorig seizoen lagen de verhoudingen nog iets anders en won VV Mariënberg op het veld van SVVN met 2-3.

Aanstaande zaterdag begint de wedstrijd op Sportpark Groot Lochter om 14:30 uur. Scheidsrechter de heer Maarten Holtus komt vanuit Arnhem naar Nijverdal om deze wedstrijd te leiden. Pupil van de week is Roef Imhof. Roef is zeven jaar oud en speelt in SVVN JO9-1.

Het voetbal ontwaakt langzaam uit haar winterslaap. Het eerste elftal hervatte de competitie afgelopen zaterdag dus al en voor diverse seniorenteams staan aankomende zaterdag de eerste inhaalwedstrijden weer te spelen. De jeugd begint pas op 17 februari met hun nieuwe Voorjaarscompetities. Wel komen aanstaande zaterdag al wel drie teams in actie die nog uitkomen in het bekertoernooi.

Niet altijd hoef je veel moeite te doen om te overwinteren in het bekertoernooi. Dat geldt dus zeker voor SVVN JO8-2. Doordat er andere teams zich terugtrokken speelde SVVN JO8-2 tijdens de poulewedstrijden alleen een thuiswedstrijd tegen VV Holten JO8-2. Deze wedstrijd werd gewonnen en dat voldoende om de volgende ronde te behalen. En deze volgende ronde is direct al de kwartfinale. Het lot verbond SVVN aan plaatsgenoot De Zweef JO8-2. De wedstrijd wordt op Sportpark Gagelman gespeeld. Tijdens de Najaarscompetitie was De Zweef JO8-2 al eens te gast op Sportpark Groot Lochter. Toen speelde het tegen SVVN JO8-1 en werd de wedstrijd door De Zweef met 4-5 gewonnen. Uiteraard is er de hoop dat het zaterdag weer net zo’n spannende wedstrijd wordt gespeeld als toen. De wedstrijd tussen De Zweef JO8-2 en SVVN JO8-2 begint om 10:00 uur.

De enige bekerwedstrijd die op ons eigen Sportpark Groot Lochter wordt gespeeld betreft net als bovenstaand ook een echte derby. SVVN JO11-2 werd afgelopen najaar nipt geen kampioen. Een gelijkspel op eigen veld tegen ROHDA Raalte JO11-5 deed SVVN uiteindelijk de das om. Wel mag SVVN JO11-2 het dit voorjaar op een niveautje hoger proberen namelijk de 3de Klasse. Ook in de beker gaat het crescendo. De drie poulewedstrijden werden allen ruim gewonnen en ook SVVN JO11-2 stroomde na de poule direct door naar de kwartfinale. Tegenstander is deze kwartfinale is DES JO11-2. De gasten spelen in de competitie één klasse hoger te weten de 2de Klasse. Daar kwamen voor de winterstop onder andere SVVN JO11-1 tegen. Deze wedstrijd werd destijds door DES JO11-2 met 2-3 gewonnen. Zaterdag begint de wedstrijd tussen de JO11-2 teams van SVVN en DES om 09:45 uur.

Ook het laatste team van SVVN dat nog bekervoetbal speelt werd op een haar na kampioen. Maar ook dit team speelde net iets te vaak gelijk. Daardoor moest SVVN JO17-2 de titel aan VV Broekland JO17-1 laten. Vanaf 17 februari mogen ze een nieuwe gooi doen naar de titel. Wederom in de 3de Klasse. SVVN JO17-2 won haar drie poulewedstrijden en mag het nu in de achtste finale opnemen tegen het Zwolse Be Quick’28 JO17-3. Net als SVVN eindigde ook Be Quick’28 JO17-3 als derde in de 3de Klasse en zij durfden het wel aan om een klasse hoger te gaan spelen na de winterstop. Het leuke van zo’n bekertoernooi is toch dat je niet alledaagse tegenstanders treft zoals SVVN JO17-2 aanstaande zaterdag. Om 14:00 uur wordt er in Zwolle afgetrapt bij de wedstrijd Be Quick’28 JO17-3 versus SVVN JO17-2.

Volgende week is er geen voorbeschouwing. In verband met carnaval heeft de KNVB besloten alleen een paar wedstrijden bij de lagere senioren in te plannen. Alaaf!