Het jaar 2018 is inmiddels weer enkele weken oud en aanstaande zaterdag gaat de bal weer rollen in competitieverband. Dit geldt deze zaterdag alleen voor het vlaggenschip van SVVN. Enkele andere zullen wel in vriendschappelijke wedstrijden in actie komen, maar voor hun beginnen de officiële wedstrijden in een later stadium.

Even kijken waar we gebleven waren. O ja. Alles was hosanna en superlatieven kwamen te kort om de prestaties van SVVN 1 aan te duiden. Want SVVN ging de winterstop in op de tweede plaats terwijl het seizoen ervoor ternauwernood degradatie wist te voorkomen via nacompetitie. Ongekende luxe. Heerlijk. De competitie van de 3de Klasse D Oost van het zaterdagvoetbal is echter nog niet halverwege. Dit is allemaal leuk en aardig, maar pas op het einde worden de prijzen verdeeld. Van alle tegenstanders hebben we Juliana’32 en Quick’20 nog niet ontmoet.

Daar komt dus zaterdag verandering in als we afreizen naar Sportpark Vondersweijde te Oldenzaal voor de uitwedstrijd tegen het eerste zaterdagteam van Quick’20. Een unieke gebeurteniswant voor het eerst in de negentigjarige historie speelt SVVN in competitieverband tegen Quick’20. De grootmacht speelde tot voor kort louter op zondag, maar sinds het seizoen 2010/11 speelt Quick ook met een standaardteam op zaterdag. Na het kampioenschap in de 3de Klasse in 2016 volgende vorige seizoen roemloze degradatie uit de 2de Klasse door slechts drie punten te vergaren.

Bij zo’n grote club is het voor buitenstaanders vooraf lastig in te schatten wat de sterkte van het team is. Men weet namelijk niet wie er zaterdag of zondag gaat voetballen. Dit seizoen doet Quick’20 het voorlopig alleraardigst met een voorlopige 3de plaats met drie punten achterstand op koploper Oranje Nassau en één punt achterstand op de nummer twee. Alleen van ON en VV Hellendoorn werd er verloren. Afgelopen zaterdag oefende Quick’20 in Nijverdal tegen Hulzense Boys. De tweedeklasser won met 5-1.

Wat dat betreft deed SVVN een stuk slechter. Uiteraard kon trainer Bart Ester geen beroep doen op een hele reeks licht geblesseerden en werd er wat geëxperimenteerd. Maar de weinige SVVN supporters die de kou trotseerden werden zeker niet warm van het spel. Uiteindelijk verloor SVVN op het kunstgras tegen VV Bruchterveld (nummer twee van de 4de Klasse D) met maar liefst 7-2. En uiteraard had de wedstrijd er heel anders uitgezien als SVVN na tien minuten “gewoon” met 0-2 voor had gestaan waartoe het de kansen kreeg, maar als telt niet in de voetballerij. Snel vergeten en over tot de orde van de dag.

Een echte topper dus zaterdag in Oldenzaal. SVVN zal zich beseffen dat het de volle 100% moet geven om een positief resultaat mee terug te nemen uit deze wedstrijd. De wedstrijd begint om 15:00 uur. Als scheidsrechter heeft de KNVB de heer Johnny Baars uit Hengelo aangesteld.