Over het afgelopen weekend kunnen we kort zijn: Koning Winter hield Koning Voetbal in een ijzige greep en was op alle fronten te sterk voor de edele voetbalsport. Een algehele afgelasting was het droevige resultaat. Inmiddels heeft de KNVB al een nieuwe datum gevonden voor de wedstrijd Juliana’32 tegen SVVN 1. Deze zal nu op 24 februari 2018 gespeeld worden.

Zover is het dus nog lang niet en dus gaan we ons bezig houden met de laatste competitiewedstrijd van 2017 voor SVVN 1. Deze wordt aanstaande zaterdag gespeeld en dan zullen de groenwitten gastheer zijn van Achilles Enschede. Over SVVN is natuurlijk al veel gezegd bij ons. De tweede plaats is nog steeds een feit en wat zou het toch mooi zijn om op deze plaats afscheid te nemen van het jaar 2017. Een jaar waar in mei na verlenging klassenbehoud werd veiliggesteld door te winnen van Sportlust Glanerbrug. Ook Achilles zal tevreden terug kijken op 2017 omdat zij in dat jaar promotie naar de 3de Klasse wisten te bewerkstelligen door CSV’28 in de nacompetitie te verslaan.

Een niveau hoger gaat voorlopig niet bepaald voorspoedig voor de Enschedeërs. Uit de eerste tien wedstrijden werd er slechts één punt behaald. Dit puntje werd wel op vreemde bodem behaald doordat het met 1-1 gelijkspeelde tegen VV Kloosterhaar. Dat het voor Achilles een moeilijk seizoen zal worden zullen ze wel van te voren hebben bedacht. Maar waarschijnlijk zullen ook zij nog wel een keer een volle driepunter behalen dit seizoen. Ondanks de florissante uitgangspositie voor SVVN weet het team als geen ander dat het geen enkel team mag onderschatten. De wedstrijd SVVN 1 – Achilles E. 1 wordt gespeeld op Sportpark Groot Lochter in Nijverdal. De wedstrijd zal beginnen om 14:30 uur en staat dan onder leiding van scheidsrechter de heer Martin Bos uit Bentelo. Pupil van de week is Morris Jaolat. Morris is negen jaar oud en hij speelt in SVVN JO11-1.

Door de afgelasting van zaterdag heeft het tweede elftal van SVVN vervroegd winterstop gekregen. Zij sluiten het jaar af als voorlaatste met vier schamele punten. De hoop is dat na de winterstop het één en ander recht gezet wordt en daar heeft dit team zeker de kwaliteiten voor. Op 17 februari vervatten zij de competitie in Oldenzaal bij Quick’20 2.

Ook bij de jeugd werd alles afgelast en zo kan het gebeuren dat alle teams één of meerdere wedstrijden in te halen hebben om de Najaarscompetitie geheel uit te voetballen. Dit zal voor de meeste teams niet gebeuren. Dit simpelweg omdat er niet genoeg tijd is en aanstaande zaterdag de laatste wedstrijden te spelen staan.

Zo komt SVVN JO8-2 nog in actie in de gemeentelijke derby tegen VV Hellendoorn JO8-2. Deze wedstrijd zou eerst op 11 november worden gespeeld, maar werd toen uitgesteld. SVVN JO8-2 wint wat in hun competitie en verliest wat. Het is dus echt een middenmoter in hun competitie waar de verschillen tussen de teams enorm zijn. De hoop mag toch uitgesproken worden dat dit na de winterstop toch minder het geval zal zijn. Mocht de weergoden het toelaten dan speelt SVVN JO8-2 dus tegen VV Hellendoorn JO8-2 en is het hopen op leerzame wedstrijd voor beide teams. De aftrap is om 08:45 uur.

In de voorbeschouwing in aanloop van zaterdag 7 oktober werd er veel aandacht besteed aan de onderlinge wedstrijd die toen gespeeld zou worden tussen SVVN JO13-3 en SVVN JO13-4. Ook toen al gooide het weer roet in het eten en werd deze wedstrijd afgelast. Zaterdag wordt deze wedstrijd ingehaald en mocht deze dan wel doorgang vinden dan betekend het pas de zevende competitiewedstrijd voor SVVN JO13-3. In de laatste wedstrijd werd met 3-3 thuis gelijkgespeeld tegen SC Markelo JO13-4 en dat betekende het eerste punt voor SVVN JO13-3. SVVN JO13-4 is nog helemaal puntloos en hoopt zaterdag eindelijk van de hatelijke nul punten af te komen. Het zal voorlopig de laatste wedstrijd zijn voor SVVN JO13-4 want dit team is niet meer ingeschreven in de Voorjaarscompetitie. Zij zullen worden samengevoegd met SVVN JO13-3 en de meisjes van deze teams zullen ondergebracht worden in de nieuw gevormde SVVN MO15-1. Dit is dus pas na de winterstop van toepassing. Eerst aankomende zaterdag dus nog de wedstrijd SVVN JO13-3 tegen SVVN JO13-4. Er wordt om 09:00 uur afgetrapt.

Ook voor SVVN JO15-2 komt zaterdag een einde van de competitie ondanks dat zij niet tegen alle tegenstanders hebben gespeeld. De laatste wedstrijd was vorige week zaterdag toen het nog zonder overwinning zijnde Juventa’12 JO15-2 werd verslagen met 2-1. Dit was de tweede overwinning na een 1-3 uitoverwinning op VV Den Ham JO15-2. Door deze overwinning steeg SVVN JO15-2 naar de negende plaats. Dat zal, als de KNVB zijn eigen regels goed hanteert, voor SVVN JO15-2 precies genoeg moeten zijn om volgend seizoen weer in de 3de Klasse te worden ingedeeld. De laatste wedstrijd van deze competitie betreft wederom een thuiswedstrijd en wel tegen VV Hellendoorn JO15-2. De gasten mochten deze competitie de smaak van de overwinning nog niet proeven, maar speelden al wel driemaal gelijk. Zoals hun laatste wedstrijd toen bij nummer vier De Zweef JO15-2 de wedstrijd in 3-3 eindigde. SVVN JO15-2 is dus gewaarschuwd. De wedstrijd SVVN JO15-2 tegen VV Hellendoorn JO15-2 begint om 09:30 uur.

SVVN JO17-3 speelde tot nu toe zeven wedstrijden. Van die zeven gingen er zes wedstrijden verloren. In oktober echter werd er op eigen veld met 4-0 van RKSV gewonnen. De laatste wedstrijd van SVVN JO17-3 was op 2 december toen met 5-2 werd verloren bij SV Enter JO17-2. Zaterdag speelt SVVN JO17-3 haar laatste (thuis)wedstrijd van deze competitie. Dan ontvangt het op eigen veld SC Rijssen JO17-1. Ook SC Rijssen won slechts één duel. Ook daar was RKSV JO17-2 de tegenstander. Bij RKSV eindigde de wedstrijd in 0-3. SC Rijssen heeft in deze competitie slechts vijf (!!) wedstrijden gespeeld. Hun laatste wedstrijd was op 4 november. De kans dat zaterdag de wedstrijd afgelast wordt is zeer reëel dus dan wordt het wel een hele karige reeks voor de Rijssenaren. Maar mocht de wedstrijd doorgaan dan wipt SVVN JO17-3 in de stand over SC Rijssen JO17-1 heen. De wedstrijd begint om 11:00 uur.

Tot zover de laatste voorbeschouwing van 2017. Ik wens jullie allen fijne feestdagen en graag tot schrijvens in 2018.