De winterstop van het seizoen 2017-18 komt met rasse schreden in zicht. In 2017 staan voor het eerste elftal van SVVN nog twee wedstrijden te spelen. Afgelopen zaterdag zette SVVN 1 de zegereeks voort door met 7-0 over RKSV 1 heen te wervelen. Het was alweer de zesde overwinning op rij. SVVN steeg hierdoor zelfs naar de tweede plaats op de ranglijst. Het meest opvallend was dat SVVN ondanks de tussenstand en de geringe tegenstand het bijna de gehele wedstrijd kon volhouden de concentratie er 100% er bij te houden.

Zaterdag gaat SVVN in Hengelo op bezoek bij Juliana’32. Juliana is het team in vorm. Zij staan samen met onder andere SVVN bovenaan in de nog prille tweede periode. Tijdens de eerste wedstrijd van deze periode won Juliana op eigen veld met 3-2 van subtopper VV Mariënberg. Afgelopen zaterdag won het in Aadorp de zeer lastige uitwedstrijd tegen ASV’57 met 2-4. Door deze twee overwinningen verliet Juliana de degradatiezone om aansluiting te vinden bij de middenmoot. Als we de historie tussen beide clubs bekijken dan lijkt Juliana’32 SVVN niet echt te liggen. Voor de laatste overwinning van de groenwitten in een officiële wedstrijd tegen Juliana moeten we acht seizoenen terug. Tijd om daar dus eens verandering in te brengen. De wedstrijd Juliana’32 tegen SVVN wordt gespeeld op Sportpark Groot Driene te Hengelo waar om 14:30 uur afgetrapt zal worden. De fluit wordt deze middag gehanteerd door arbiter Gert Maneschijn uit Daarlerveen.

Wie afgelopen zaterdag rond het middaguur aanwezig was op Sportpark Groot Lochter kon het tweede elftal van SVVN in actie zien tegen Sparta E. 3. De thuisploeg was absoluut niet de mindere en knokte zich naar een 1-0 voorsprong. Deze voorsprong werd er echter in no time weer weggegeven doordat er een immense vrije doortocht werd verleend aan een aanvaller van de gasten. Uiteindelijk moest SVVN 2 een puntendeling toestaan, waar een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoorde. Hierdoor blijft de positie niet bepaald rooskleurig, maar geeft deze wedstrijd wel de burger moed dat er meer mogelijk is dan wat de ranglijst laat zien. Zaterdag mag er helemaal naar Aalten worden afgereisd voor de ontmoeting met AZSV 5. AZSV behoort tot de grote middenmoot van deze competitie en staat vijfde met veertien punten uit tien wedstrijden. Afgelopen zaterdag ging AZSV met 4-2 onderuit bij koploper Tubantia 2. De wedstrijd tussen AZSV 5 en SVVN 2 wordt gespeeld op Sportpark Villekamp in Aalten. De wedstrijd begint om 15:00 uur.

Door alle afgelastingen en vrijstellingen kwam SVVN JO9-1 nog maar zes keer in actie tijdens hun competitie. Een zeer marginaal aantal waar ook maar één wedstrijd aan toe zal worden gevoegd tot aan de winterstop. Van de zes wedstrijden wist SVVN JO9-1 er vier te winnen en eindigde één wedstrijd in een gelijkspel. Alleen van SV Haarle JO9-1 werd er (ruim) verloren. Dus een mooie competitie met veel doelpunten voor SVVN JO9-1. Zaterdag spelen zij, als weergoden het toelaten, de laatste wedstrijd van deze competitie. Dan komt SC Markelo JO9-2 op bezoek. De wedstrijd begint om 08:45 uur.

Vijf overwinningen tegenover vier nederlagen zijn de uitstekende cijfers die SVVN JO15-3 kan overleggen in de leuke competitie waar ze in ingedeeld zijn. Ook SVVN JO15-3 speelt zaterdag haar laatste wedstrijd in deze competitie. Afgelopen zaterdag wist SVVN JO15-3 ternauwernood met 2-3 te winnen bij hekkensluiter SVZW JO15-4. Daardoor steeg SVVN JO15-3 naar een mooie vijfde plaats. Zaterdag komt Rijssen Vooruit JO15-1 op bezoek in Nijverdal. RV kan eenzelfde rapport overleggen als SVVN maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. Afgelopen zaterdag kwam Rijssen Vooruit niet in actie. De week daarvoor werd op eigen veld de Rijssense derby tegen Excelsior’31 JO15-9 met 6-3 gewonnen. Om 09:30 uur wordt er afgetrapt voor de wedstrijd tussen SVVN JO15-3 en Rijssen Vooruit JO15-1.

Vanaf de start gooide SVVN JO17-2 hoge ogen op de eindstand in hun 3de Klasse 21. Een kampioenschap leek verkeken toen SVVN JO17-2 veel gelijkspeelde. Verloren werd er echter nooit, maar SVVN leek het kampioenschap over te moeten laten aan VV Broekland JO17-1. Er kwam echter hulp van onze zusterclub uit het noorden van Nijverdal. Afgelopen zaterdag won DES JO17-1 van Broekland. Hierdoor komen Broekland en SVVN JO17-2 gelijk in punten te staan. Broekland heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Zaterdag ontvangt SVVN JO17-2 Hulzense Boys JO17-2. De gasten zitten op het vinkentouw en hebben twee punten minder dan de koplopers. Beide teams moeten dus zaterdag winnen om hun kampioenaspiraties levendig te houden. En dan hopen op een misstap van koploper Broekland. Broekland treft thuis nummer drie VV Lemelerveld JO17-2. Zij hebben evenveel wedstrijden gespeeld als Broekland en twee punten minder. Dus ook dit is een hele belangrijke wedstrijd voor beide teams. Het beste scenario voor SVVN is uiteraard dat zij zelf winnen en dat VV Lemelerveld van Broekland wint. De week er op speelt VV Lemelerveld de lastige uitwedstrijd tegen DES JO17-1, terwijl Broekland tegen het nog puntloze Enter Vooruit JO17-2. Wat een ontknoping. SVVN JO17-2 moet in ieder geval winnen zaterdag van Hulzense Boys JO17-2. De wedstrijd begint om 11:00 uur.

Na een ietwat moeilijke start kwam SVVN JO19-1 in een flow te zitten waarbij drie overwinningen op rij werden geboekt. Zelfs de nummer twee JCO JO19-1 moest aan de dadendrang van SVVN geloven. Jammer is dan wel dat afgelopen zaterdag juist tegen de hekkensluiter aan deze reeks een eind kwam. Falen in de afwerking zorgde voor een 3-0 nederlaag tegen VV Hellendoorn JO19-1. Zaterdag kan SVVN revanche nemen op deze nederlaag op eigen veld als Excelsior’31 JO19-2 op bezoek komt. De Rijssense formatie heeft tot nu toe exact drie punten meer bemachtigd en SVVN kan dus bij een overwinning langszij komen. En dan is best mogelijk dat SVVN nog flink gaat stijgen. Bij een nederlaag echter komen de onderste plaatsen weer in zicht. Alle reden dus voor SVVN JO19-1 om te knokken voor een goed resultaat. De wedstrijd SVVN JO19-1 tegen Excelsior’31 JO19-2 begint om 14:30 uur.