De competitie voor het eerste elftal van SVVN van het seizoen 2017-18 is inmiddels gevorderd tot ruim 1/3 van deze competitie. Bij het opmaken van het zogenaamde tertaalrapport staat bij SVVN een grote krul en een mooie sticker. Dat er meer uit de groep kon komen na volgend seizoen toen het kwartje telkens de verkeerde kant op viel was op zich nog wel te voorspellen, maar dat SVVN na 9 wedstrijden op de derde plaats staat en tot nu toe slechts eenmaal de meerdere moest herkennen in een tegenstander zou zelfs in de stoutste dromen niet voorgekomen zijn. Met uiteraard als kers op de taart de wedstrijd van afgelopen zaterdag toen de wedstrijd op het veld van de aartsvijand ondanks een numerieke minderheid in winst werd omgezet. Een zege voor het collectief!

Maar uiteraard gaat de competitie niet over 9, maar over 26 wedstrijden. Pas dan wordt de eindafrekening gemaakt. SVVN zal er dan ook alles aan doen om aanstaande zaterdag de vijfde opeen volgende overwinning te boeken. Dit zal dan moeten gebeuren in een thuiswedstrijd tegen RKSV. De Rijssenaren staan op een plek waar het misschien ook zou verwachten (net als SVVN). Toch weet RKSV al jaren uiteindelijke het vege lijf te redden in de 3de Klasse. Tot nu toe won RKSV thuis van Achilles E. en in Hengelo van Juliana;32. Thuis werd verder nog gelijk gespeeld tegen VV Kloosterhaar. Vorig seizoen bleken SVVN en RKSV aardig aan elkaar gewaagd. In Nijverdal won SVVN nipt, terwijl het in Rijssen uiteindelijk zich op basis van de tweede helft gelukkig mocht prijzen met een gelijkspel. Dat is allemaal historie. Aanstaande zaterdag begint deze wedstrijd op Sportpark Groot Lochter om 14:30 uur met 0-0. Scheidsrechter van deze wedstrijd is de heer Herman Marschalk uit Enschede. Pupil van de week is Milan Broekmate. Milan is zeven jaar oud en voetbalt in SVVN JO9-3.

Het tweede elftal voetbalt altijd in het kielzog van het eerste en daar gaat het allesbehalve crescendo met SVVN 2. Slechts één overwinning in de eerste acht wedstrijden en voor de rest louter nederlagen. Niet dat er altijd ruim verloren werd, maar het levert in ieder geval geen punten op. Zo moet SVVN 2 vrezen voor weer een seizoen in de marge in de Reserve 3de Klasse H. Zaterdag verloor SVVN 2 in Almelo met 2-1 van Oranje Nassau 3. Aanstaande zaterdag komt Sparta E. 3 naar Nijverdal. De Enschedeërs maken deel uit van de grote middenmoot die deze klasse kent en loopt van plaats vier tot en met tien. Zaterdag ging Sparta E. 3 nog op eigen veld met 1-2 onderuit tegen concurrent Wilhelminaschool 2. Mocht SVVN 2 zich aan willen sluiten bij deze middenmoot dan zal er toch eens gewonnen moeten worden. De wedstrijd SVVN 2 tegen Sparta E. 3 staat onder leiding van scheidsrechter Dirk Jansen uit Holten. De aftrap is om 12:30 uur.

De Najaarscompetities waar alle jeugdteams van SVVN zijn ondergebracht telt officieel nog twee speeldagen. De meeste teams zullen echter door de afgelastingen van de laatste tijd nog de nodige wedstrijden inhalen. SVVN JO11-1 komt echter nog wel twee keer in actie. De voorgaande acht wedstrijden waren geen onverdeeld succes. Ze gingen alle acht verloren. Dit niveau is een treetje te hoog voor SVVN JO11-1 en na de winterstop zal dit team dan ook op een passend niveau uitkomen. Tot het zover is zou het natuurlijk wel leuk zijn als SVVN JO11-1 het eerste deel van het seizoen niet in mineur eindigt en van de hatelijke nul afkomt. Daar is zaterdag de uitgelezen mogelijkheid voor als Vroomshoopse Boys JO11-3 op bezoek komt. Deze tegenstander zit namelijk in exact hetzelfde schuitje. Ook Vroomshoopse Boys JO11-3 is na acht wedstrijden nog puntloos. De gasten hebben echter wel een beter doelsaldo. Hopelijk is er een zaterdag een gelijkopgaande wedstrijd tussen beide teams. Om 08:45 uur begint deze wedstrijd.

SVVN JO8-1 voelt zich als een vis in het water in hun competitie. Er waren een aantal tegenstanders veel te sterk, maar ook een flink aantal wedstrijden waren wel gelijk opgaand en werd ook wel gewonnen. Aanstaande zaterdag komt SVVN JO8-1 voor de laatste keer in actie voor de winterstop. Dat is een wel een leuke derby tegen De Zweef JO8-2. In het prille begin was De Zweef JO8-1 tijdens een bekerwedstrijd nog veel te sterk voor SVVN JO8-1. Hopelijk dat aanstaande zaterdag de wedstrijd meer in balans is als SVVN JO8-1 De Zweef JO8-2 treft. De aanvang van deze wedstrijd is om 08:45 uur.

SVVN JO15-2 komt deze competitie nog zeker drie keer in actie. SVVN JO15-2 zit in een zware, maar zeker interessante 3de Klasse waar vooraf niet werd verwacht dat ze mee zouden doen om het kampioenschap. Tot nu toe werd er uit bij VV Den Ham JO15-2 knap met 1-3 gewonnen en werd er in Wierden gelijkgespeeld tegen SVZW JO15-2. De overige vijf wedstrijden gingen dan weliswaar verloren, maar heel erg ruim nooit. Afgelopen zaterdag ging de wedstrijd niet door en de week ervoor verloor SVVN JO15-2 op eigen veld van DES JO15-1 met 1-4. Nu is wel zo dat SVVN JO15-2 in het restant van de competitie louter ploegen treft die bij hen in de buurt staan op de ranglijst. Zaterdag komt het Wierdense Juventa’12 JO15-2 op bezoek in Nijverdal. Juventa is hekkensluiter in deze competitie met één punt. Dit punt werd behaald in de thuiswedstrijd tegen DETO JO15-3. De wedstrijd tussen SVVN JO15-2 en Juventa’12 JO15-2 begint zaterdag om 09:30 uur.

SVVN JO17-1 kende een uitstekende start in de voor hen nieuwe 1ste Klasse met tien punten uit de eerste vijf wedstrijden. Hierna volgde een periode met wat sterke tegenstanders en werden de laatste vier wedstrijden niet meer gewonnen. Afgelopen zaterdag ging SVVN JO17-1 bij MVV’29 JO17-1 met 2-1 onderuit. Logisch gevolg is dat SVVN JO17-1 keurig in de middenmoot van de competitie staat met voor hen nog twee wedstrijden voor de boeg. De laatste twee tegenstanders staan momenteel beide onder SVVN JO17-1. Niet dat dit enige garantie is voor succes want de onderlinge verschillen in deze competitie zijn erg klein. Iedereen lijkt van iedereen te kunnen winnen. Zaterdag ontvangt SVVN JO17-1 op eigen veld VV Den Ham JO17-1. De gasten hebben drie punten minder dan SVVN en staan hiermee op de voorlaatste plaats. Afgelopen zaterdag boekte VV Den Ham hun tweede overwinning van deze competitie door op eigen veld Stevo JO17-1 met 1-0 te verslaan. De wedstrijd SVVN JO17-1 tegen VV Den Ham JO17-1 begint zaterdag om 12:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Seref Bilgili uit Hengelo.