Een fijne overwinning afgelopen zaterdag. En dat het allemaal geflatteerd is geweest zal iedereen binnen SVVN een biet zijn. De 5-2 overwinning op VV Kloosterhaar gaat er niet minder om de boeken in. Door deze overwinning stijgt SVVN naar een keurige plaats in de middenmoot met acht punten uit vijf wedstrijden. Zaterdag wordt de competitie vervolgt in Enschede. Daar zal Drienerlo de gastheer zijn. Drienerlo wist tijdens de tweede speeldag de derby tegen Achilles E. op eigen veld met maar liefst 5-1 te winnen. Dat zijn tot nu toe de enigste drie punten die de Enschedeërs wisten te bemachtigen in deze nog prille competitie. Opvallend is dat bij wedstrijden van Drienerlo relatief veel doelpunten vallen de eerste wedstrijden. Namelijk gemiddeld bijna vijf per wedstrijd. Alleen bij wedstrijden van VV Bergentheim en Achilles E. wordt er meer gescoord.

Dat staat dus in schril contrast met de wedstrijd tussen Drienerlo en SVVN van vorige seizoen. Toen eindigde deze vlakke wedstrijd in 0-0. SVVN heeft in het verleden vrijwel altijd moeite gekend met de studentenploeg. Zo werd vorig seizoen in Nijverdal door een pover SVVN op een 0-3 nederlaag getrakteerd. Gelukkig is de algemene beschouwing na de wedstrijd een stuk positiever gezien het vertoonde spel en helemaal het resultaat. Mocht dit zaterdag weer het geval zijn dan mag SVVN stiekem naar boven kijken, maar dat zal nog moeilijk genoeg worden met deze lastige tegenstander. De wedstrijd Drienerlo 1 tegen SVVN 1 wordt gespeeld op het sportpark van de UT te Enschede. Scheidsrechter Jan Kremer uit Eibergen fluit om 15:00 uur voor aanvang van deze wedstrijd.

Voor het tweede elftal van SVVN was het zaterdag net niet. Voor de tweede keer achter elkaar werd er een thuiswedstrijd met miniem verschil verloren. Ditmaal ging Wilhelminaschool door een 2-3 overwinning er met de punten vandoor. Daardoor blijft SVVN 2 in de onderste regionen van de Reserve 3de Klasse H staan en heeft het alleen De Zweef 2 onder zich staan. Zaterdag mag SVVN 2 zich opmaken voor een reis naar Denekamp om daar de strijd aan te gaan met SDC’12 2. De Denekampers zijn de competitie voortvarend van start gegaan met vier overwinningen op rij. Zaterdag moest het echter tijdens de topper in Hengelo tegen Tubantia zich de meerdere erkennen. Het werd 2-1 voor de thuisclub. Waarvan SVVN 2 kortgeleden nog met ruime cijfers van verloor. Dat belooft dus een zware pot te worden voor SVVN 2. De wedstrijd tussen SDC’12 2 en SVVN 2 wordt gespeeld op Sportpark De Molendijk in Denekamp. De wedstrijd begint om 14:30 uur en zal onder leiding staan van de heer Jan Tanke uit Enschede.

In de voorbeschouwing van vorige week was de ergernis te lezen over de grote verschillen in de competitie met de nieuwe spelvormen. Nu kwam dit in het verleden ook wel voor, maar toen waren het uitzonderingen terwijl het nu schering en inslag lijkt. SVVN JO8-2 verloor met 3-18 tegen USV JO8-1. Niet echt leerzaam zou je denken. Maar buiten deze wedstrijd was het verschil in andere wedstrijden gelukkig klein. Er werd gelijkgespeeld tegen Hulzense Boys JO8-2 (3-3) en gewonnen van JVC Dedemsvaart JO8-4 (4-5), Blauw Wit’66 JO8-2 (5-3) en De Zweef JO8-4 (0-4). Zaterdag komt DES JO8-2 op bezoek op Sportpark Groot Lochter. Benieuwd of SVVN JO8-2 ook in deze gemeentelijke derby haar mannetje kan staan? De wedstrijd begint om 08:45 uur.

Na een chaotisch begin lijkt de rust weer wat terug gekeerd in de JO11 groep. Gelukkig maar. Sportief gezien gaat het wisselend. Zo verloor SVVN JO11-1 de eerste vijf wedstrijden. Maar zoals afgelopen zaterdag toen het uit bij SV Enter JO11-1 speelde dat alle wedstrijden nog (ruim) gewonnen had, stond het bij rust 1-1. Helaas kon SVVN niet de hele wedstrijd volhouden en werd het alsnog een nederlaag. Maar als dit kan, dan kan SVVN JO11-1 misschien tegen een iets mindere tegenstander wel een punt of meer aan overhouden. Zaterdag komt SVVN JO11-2 op bezoek. De tegenstander staat na vijf wedstrijden, waarvan er twee werden gewonnen en drie verloren, keurig in de middenmoot op de 7de plaats. Hopelijk is SVVN JO11-1 na zaterdag van de hatelijke nul af. De wedstrijd SVVN JO11-1 tegen DES JO11-2 begint om 08:45 uur.

SVVN JO17-3 begint zaterdag al weer aan hun zesde wedstrijd van de competitie. Hiermee zijn ze alweer over de helft van hun najaarsreeks. Van de vijf voorgaande wedstrijd werd er alleen thuis van RKSV JO17-2 met 4-0 gewonnen. De overige vier wedstrijden gingen allen verloren zoals afgelopen zaterdag toen in Holten met 4-2 werd verloren van Blauw Wit’66 JO17-2 werd verloren. Aanstaande zaterdag komt Excelsior’31 JO17-4 op bezoek. De Rijssenaren hebben tot nu toe het omgekeerde van SVVN JO17-3. Alleen van De Zweef JO17-2 werd verloren terwijl de overige drie wedstrijden wel gewonnen werd. Afgelopen zaterdag speelde Excelsior’31 JO17-4 een thuiswedstrijd tegen RKSV JO17-2. In dit Rijssens onderonsje was Excelsior duidelijk de sterkste. Het werd 10-0. De wedstrijd SVVN JO17-3 versus Excelsior’31 JO17-4 begint om 11:00 uur.

Dit seizoen ging een lang gekoesterde wens in vervulling om de eerste teams van alle hoogste lichtingen in de 1ste Klasse en dus A-categorie te krijgen. SVVN JO19-1 begon deze competitie met een 1-2 nederlaag. Hierna werd er bij Hulzense Boys met 2-2 gelijkgespeeld. Hierna volgden drie nederlagen op rij met één of twee doelpunten verschil. Hierdoor staat SVVN JO19-1 met dit ene punt bij de onderste ploegen in deze klassen. Wel heeft SVVN JO19-1 op één ploeg na alleen ploegen uit het zogenaamde linkerrijtje gehad. Zaterdag volgt een ploeg uit het rechterrijtje. Dan komt het Vriezenveense DETO JO19-1 naar Nijverdal. Met één overwinning uit bij Enter Vooruit JO19-1 en twee gelijke spelen staat DETO slechts twee plaatsen hoger dan SVVN, maar is het gat toch nog te groot om het in één wedstrijd te overbruggen. Maar er zeker wel een goede kans om de volle winst te pakken zaterdag voor SVVN JO19-1. Gezien de uitslagen van beide teams lijken ze weinig voor elkaar onder te doen. De heer Davy Tuitert is scheidsrechter bij deze wedstrijd die om 14:30 uur begint.