Vol goede moed er tegen aan. Over de wedstrijd van afgelopen weekend is genoeg gezegd en gesproken dus daar zetten we een punt achter. We focussen ons op de toekomst. De thuiswedstrijd tegen VV Kloosterhaar dus. De zieken- en afwezigenboeg was de laatste tijd aardig gevuld. Bij SVVN. Er waren inmiddels wat spelers aan de beterende hand. Of ze daarmee zaterdag beschikbaar zijn daarvoor is het bij dit schrijven nog te vroeg. Niet dat het als excuus mag gelden, maar voltallige selectie is uiteraard wel lekker.

Dan onze tegenstander van zaterdag VV Kloosterhaar. Deze hebben uit de eerste vijf wedstrijden zes punten behaald. Er werd thuis met 4-2 gewonnen van Juliana’32. De punten werden gedeeld met RKSV (uit: 1-1), VV Mariënberg (uit: 0-0) en afgelopen zaterdag Achilles E. (thuis: 1-1). Tussendoor werd er thuis met 2-3 verloren van Quick’20. Opvallend is dat Mark Boshoeve zeven van de acht doelpunten maakte voor VV Kloosterhaar. Ook vorig seizoen werd deze wedstrijd gespeeld. SVVN kwam met 1-0, 2-0 en 3-2 voor maar speelde uiteindelijk met 3-3 gelijk tegen VV Kloosterhaar wat destijds ook wel een terechte uitslag was. Benieuwd of zaterdag de ploegen ook zo aan elkaar gewaagd zijn. De wedstrijd SVVN 1 tegen VV Kloosterhaar 1 begint zaterdag om 14:30 uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Gert Maneschijn uit Daarlerveen. Pupil van de week is Wesley Niks. Wesley is acht jaar oud en voetbalt in SVVN JO9-2.

Het tweede elftal kon het uitstekende resultaat van de week ervoor op het veld bij De Zweef geen passend vervolg geven. Toen werd er met 0-5 gewonnen, nu ging SVVN 2 op eigen veld met 3-4 onderuit tegen Quick’20 2 dat daarmee voor het eerst in deze competitie won. Zo blijft SVVN 2 in de onderste regionen van deze competitie staan. Voorlopig althans, want de competitie is nog jong en een overwinning zou maar zo een sprong op de ranglijst kunnen betekenen. Dat kan eventueel zaterdag dus al als Wilhelminaschool 2 op bezoek komt op Sportpark Groot Lochter. De gasten hebben evenveel wedstrijden als SVVN 2, maar hadden daar wel één wedstrijd minder voor nodig. Hun enige driepunter was in de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit’66 2. Het werd maar liefst 5-2. De nederlagen van Wilhelminaschool waren tegen de tot nu toe ongenaakbare koploper SDC’12 2 en de huidige nummer drie van de ranglijst AZSV 5. Zaterdag mag SVVN 2 proberen om in dat rijtje te komen. De wedstrijd begint om 12:30 uur.

Zoals jullie wellicht wel weten heeft de KNVB in al zijn wijsheid besloten om nieuwe spelvormen in te voeren. Dit seizoen betreft het alleen de lichtingen JO9 en JO8, maar volgend seizoen zal het verder uitgerold worden. De nieuwe spelvorm houdt in dat er minder spelers op een kleiner veld zijn zodat de spelers allemaal meer aan het voetballen toekomen. Zoals voorheen staan ontwikkeling en vooral spelplezier bovenaan. Het resultaat doet er niet toe. Een nobel streven. Maar misschien moet de KNVB zich ernstig zorgen gaan maken over de steeds grotere verschillen in de competities. De KNVB kan mij niet wijs maken dat als je een wedstrijd met 3-20 wint of verliest meer ten goede aan de doelstelling komt dan als je een wedstrijd met 4-3 wint of verliest. Natuurlijk zijn de clubs hier ook debet aan, maar de bond moet dit beter gaan faciliteren. Bovenstaande uitslagen zijn niet uit de lucht komen vallen maar waren afkomstig van SVVN JO9-2. Die overigens beide wedstrijden verloor van respectievelijk SC Deventer JO9-5 en SV Raalte JO9-3. SVVN JO9-2 speelde overigens nog maar drie competitiewedstrijden. Ook de derde wedstrijd tegen VV Heino JO9-5 ging verloren. Zaterdag komt SV Schalkhaar JO9-4. Er wordt in ieder geval gehoopt op een plezierige wedstrijd tussen twee teams die elkaar weinig ontlopen. De wedstrijd SVVN JO9-2 tegen SV Schalkhaar JO9-4 begint om 08:45 uur.

Ook SVVN JO15-2 is in competitieverband nog maar drie keer in actie komen. Helaas bleef het team tot nu toe puntloos achter. Achtereenvolgens Blauw Wit’66 JO15-1, DETO JO15-3 en De Zweef JO15-2 waren te sterk voor SVVN. In de laatste wedstrijd dolf SVVN JO15-2 met 5-1 het onderspit op Gagelman. Deze tegenstander zijn dan ook stuk voor stuk in de bovenste helft van de tussenstand te vinden. Dat geldt ook voor de tegenstander van zaterdag. Dan komt het Aadorpse ASV’57 JO15-1 naar Nijverdal. ASV heeft, net Blauw Wit, twaalf punten uit vier wedstrijden hoewel ook zij niet altijd ruim wisten te winnen. Een lastige pot derhalve voor SVVN JO15-2. Kunnen zij voor een stunt zorgen en de punten in eigen huis houden? De wedstrijd begint om 09:30 uur.

SVVN JO11-2 begon de competitie met een klinkende thuisoverwinning tegen HHC JO11-8. Daarna kreeg het op Sportpark Gagelman toch een krasje op het blazoen door met 1-1 gelijk te spelen tegen De Zweef JO11-5. Dat blazoen werd weer opgepoetst door een ruime thuisoverwinning op SV Mariënheem JO11-2. Ook de laatste wedstrijd werd door SVVN JO11-2. Bij SC Lemele JO11-1. Hiermee is SVVN JO11-2 samen met SV Mariënheem JO11-1 koploper in deze klasse. Zaterdag komt De Zweef JO11-6 op bezoek. De Zweef JO11-6 is terug te vinden op de achtste plaats met één overwinning, één gelijkspel en twee nederlagen. Het is natuurlijke een interessante vraag of ook dit team van De Zweef SVVN JO11-2 punten afhandig kan maken. De wedstrijd tussen SVVN JO11-2 en De Zweef JO11-6 begint om 09:45 uur.

SVVN JO19-2 begon voortvarend aan de competitie met overwinning bij AVC Heracles JO19-2 en een thuisoverwinning op VV Holten JO19-2. Hierna volgden echter nederlagen bij PH JO19-2 en op eigen veld tegen het tot dan toe nog puntloze VV Den Ham JO19-2. Dan behoor je met recht bij de middenmoot van deze competitie. Zaterdag speelt SVVN JO19-2 een thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau JO19-4. De Almelose formatie kwam tot nu slechts tweemaal in actie en verloren beide keren. Uit bij VV Holten JO19-2 werd het maar liefst 7-0. Maar thuis tegen koploper PH JO19-2 werd het 1-2. Toch twee opvallende resultaten derhalve. Zaterdag mag SVVN JO19-2 proberen Oranje Nassau JO19-4 nog even op nul punten proberen te houden. De wedstrijd begint (vooralsnog) om 12:30 uur.

Tot slot nog een officiële mededeling. Aanstaande zondag zijn de meiden van SVVN ballenmeisjes bij de wedstrijd in de 2de Bundesliga Frauen tussen SV Meppen en SV Henstedt-Ulzburg. Alle meiden van de lichtingen JO13, JO11 en JO9 zijn hiervoor uitgenodigd. Het vertrek naar Duitsland is om 11:00 uur vanaf de parkeerplaats op Sportpark Groot Lochter.