Afgelopen zaterdag boekte het eerste elftal van SVVN de eerste overwinning van dit nog prille seizoen. Dit was toch wel enigszins onverwachts op het veld van de nummer vier van vorig seizoen Wilhelminaschool. Met name de eerste helft liet SVVN, nadat de thuisclub na 10 minuten op voorsprong was gekomen, bij vlagen goed voetbal zien en had het vaker dan twee keer kunnen scoren. In de tweede helft waren de kansen, ondanks de numerieke meerderheid, minder talrijk maar ook toen had SVVN de wedstrijd in een vroeg stadium in het slot kunnen. Dat deed SVVN niet en zo bleef het tot de laatste seconde spannend. Uiteindelijk werd de 1-2 ruststand ook de eindstand.

Hiermee blijft SVVN dus in het seizoen 2017-2018 nog ongeslagen. Om deze status vast te houden zou dus de volgende wedstrijd niet verloren mogen worden. Deze volgende wedstrijd betreft wederom een uitwedstrijd. Ditmaal gaat de reis naar Bergentheim. De gastheren eindigde vorig seizoen als derde en werd in de nacompetitie in de eerste ronde uitgeschakeld. Er vanuit gaande van de onderlinge wedstrijden speelde VV Bergentheim het beste voetbal van de 3de Klasse D vorig seizoen. Met name de wedstrijd in Nijverdal bleek Bergentheim een maatje te groot voor SVVN. De teller stokte bij 0-5. Ook deze competitie is VV Bergentheim uitstekend begonnen. Alle vier wedstrijden tot nu toe werden met ruime cijfers gewonnen en Bergentheim lijkt nu serieus te koersen op de titel (met als uitgesproken concurrent Oranje Nassau). Hoewel het daarvoor uiteraard nog een lange weg te gaan is en Bergentheim nog vele moeilijke wedstrijden voor de kiezen zal krijgen. Het is niet het eerste treffen tussen beide teams dit seizoen. Voor de beker werd er ook al tussen beide in Bergentheim gespeeld. SVVN ging met een voorsprong rustten en verdedigde deze na de thee met hand en tand. Toch moest SVVN de gelijkmaker slikken. Door dit resultaat en uiteraard ook de zware nederlagen die beide teams tegen VV Hellendoorn leden bekerde deze klassegenoot door in de beker. Kan SVVN de eerste punten dit seizoen van VV Bergentheim afsnoepen? De wedstrijd op Sportpark Moscou begint om 14:30 uur. Leidsman is de heer Rik Steen uit Wierden.

Naast de overwinning van het eerste team was er nog meer goed nieuws te melden uit het clubgebouw van SVVN. Het tweede team had de eerste twee wedstrijden verloren waarvan de laatste met heel ruime cijfers toen het afgelopen zaterdag op bezoek ging op Sportpark Gagelman voor de derby bij De Zweef 2. Ook de blauwhemden hadden nog niet gewonnen en dat bleef ook na zaterdag zo. SVVN 2 zegevierde met maar liefst 0-5 op het veld van De Zweef. Helaas was uw razende reporter niet in de gelegenheid om zijn luisterende oor te leggen in het clubgebouw zaterdag, maar de cijfers spreken voor zich. Zaterdag mag SVVN 2 op eigen veld proberen dit uitstekende resultaat een passend vervolg te gaan geven. Dan komt het Oldenzaalse Quick’20 2 op bezoek. Deze wedstrijd zou eerst twee weken geleden gespeeld worden, maar toen werd het afgelast. Ook Quick’20 kwam afgelopen zaterdag van de nul af. Nadat de eerste twee wedstrijden verloren gingen met minimaal verschil werd op eigen veld met 2-2 gelijkgespeeld tegen DES 2. De wedstrijd tussen SVVN 2 en Quick’20 2 begint om 12:30 uur.

Op het eerste team na hebben de overige teams aanstaande zaterdag een beker-/inhaalprogramma voor de boeg. Nu werden er door de weersomstandigheden al een aantal wedstrijden afgelast dus een stille zaterdag zal het zeker niet worden op Sportpark Groot Lochter. Eén van de wedstrijden die twee weken geleden werd afgelast is de wedstrijd SVVN JO13-1 tegen Oranje Nassau JO13-2. SVVN JO13-1 begon de competitie uitstekend met 7-0 thuisoverwinning op SDC’12 JO13-2. Hierna volgden echter zware nederlagen bij VV Bornerbroek JO13-1 (8-0) en BWO JO13-2 (8-2). Van deze laatste tegenstander wist de tegenstander van aanstaande zaterdag wel te winnen. In Almelo, weliswaar, won ON JO13-2 met 3-1 van BWO JO13-2. Ook wist ON JO13-2, net als SVVN dus, van SDC’12 JO13-2 te winnen. In Denekamp werd het 0-4. Afgelopen zaterdag verloor ON thuis van het ongeslagen DSVD JO13-1 met 0-5. De wedstrijd SVVN JO13-1 tegen Oranje Nassau JO13-2 begint om 09:45 uur.

Na zes wedstrijden is SVVN MO17-1 nog geen enkele keer als winnaar van het veld gestapt. Dat is in het verleden met dit team toch wel eens anders geweest. Niet dat SVVN MO17-1 nu zo ontzettend veel doelpunten tegen krijgt, maar scoren blijkt voor de meiden een groot probleem tot nu toe. Daar moest maar eens verandering in komen. De eerste drie wedstrijden gingen tegen respectievelijk SC Markelo MO17-1, Enter Vooruit MO17-1 en De Zweef MO17-1 allemaal verloren. Dan komt zaterdag koploper SV Enter MO17-1 op bezoek in Nijverdal. Zij krijgen juist weinig treffers tegen terwijl zij zelf toch niet gek veel scoren voor een koploper. Deze cijfers zijn eigenlijk ook wel terug te zien in de bekerwedstrijd die beide teams eerder dit seizoen tegen elkaar speelde. Destijds werd deze wedstrijd in Enter gespeeld en eindigde deze zoals het begon. In 0-0 dus. Kan SVVN MO17-1 weer voorkomen dat SV Enter MO17-1 wint? De wedstrijd begint om 19:30 uur.

Afgelopen seizoen werd SVVN JO15-1 kampioen van de 2de Klasse. Daardoor promoveerden zij naar de 1ste Klasse. In hun kielzog promoveerden ook JO17-1 en JO19-1 mede door vrije inschrijving en resultaten zodat alle drie teams op een gewenst niveau spelen. Met een nieuwe trainer, Wesley Peters, en een nieuw team werd begonnen aan deze nieuwe uitdaging. De 1ste Klasse is sinds dit seizoen een halve competitie. Dat wil zeggen dat er halverwege heringedeeld wordt. Na drie wedstrijden heeft SVVN nog geen punten gepakt. Maar echt groot waren de nederlagen nu ook weer niet. Met 1 doelpunt verschil verloren van DOS’37 JO15-1, met twee van SV Enter JO15-1 en met drie van Luctor et Emergo JO15-1. Toch zou het fijn zijn als het kwartje eens de goede kant opvalt. Bij voorkeur zaterdag al als Oranje Nassau JO15-2 op bezoek komt in Nijverdal. Oranje Nassau JO15-2 speelde slechts twee wedstrijden waar in het gelijkspeelde bij AVC Heracles JO15-1 en nipt (net als SVVN dus) verloor thuis (SVVN speelde in Vriezenveen) van DOS’37. De heer Juul Arrindell uit Den Ham is aangesteld als scheidsrechter van de wedstrijd tussen SVVN JO15-1 en Oranje Nassau JO15-2 wat om 11:00 uur zal beginnen.

Zoals hierboven te lezen valt speelt ook SVVN JO17-1 sinds dit seizoen een niveau hoger in de 1ste Klasse. SVVN JO17-1 begon het seizoen uitstekend met een 3-4 overwinning bij DETO JO17-1. Hierna volgde een 2-1 thuiszege op SVZW JO17-1. Op zaterdag 7 oktober zou er weer thuis gevoetbald worden maar de wedstrijd tegen VV Holten JO17-1 werd afgelast. Deze wordt overigens aanstaande woensdag om 19:30 uur ingehaald. Afgelopen zaterdag toog SVVN JO17-1 weer naar Vriezenveen. SVVN JO17-1 keerde snel terug naar de realiteit tegen DOS’37 JO17-1. Het werd 5-1 tegen het team van Ali Gozukeles en Coen Jansen die in het verleden ook veelvuldig op Sportpark Groot Lochter te bewonderen waren. Woensdag dus een competitiewedstrijd thuis tegen VV Holten. Eerst zaterdag de eerste knock-out ronde van de KNVB Beker. In een poule met Excelsior’31 JO17-1, Avanti Wilskracht JO17-1 en Quick’20 JO17-1 werd SVVN poulewinnaar. In deze eerste ronde komt het Zwolse Berkum JO17-1 naar Nijverdal. Berkum JO17-1 komt uit in de Hoofdklasse en staat na vier wedstrijden fier bovenaan met louter overwinningen. Al met al een tegenstander van formaat dus voor SVVN JO17-1. De wedstrijd SVVN JO17-1 tegen Berkum JO17-1 begint zaterdag om 12:30 uur. Scheidsrechter van dienst deze middag is de heer Ramon Selhorst uit Almelo.