Aanstaande zaterdag speelt SVVN 1 haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018. Afgelopen zaterdag had SVVN tijdens de seizoensopening lang zicht op een verrassende, maar niet minder verdiende overwinning op het veld van VV Mariënberg toen in de 88ste minuut, na een dubieuze beslissing, de gelijkmaker door de thuisploeg werd gescoord. Maar vertoonde spel moet alles wat de Volharding aan het hart heeft moed geven. Dat was namelijk beter dan gemiddelde niveau van vorig seizoen.

De tegenstander van aanstaande zaterdag is een oude bekende: ASV’57. Onze gedachten gaan nog even terug na die mooie meidag in 2016 toen ASV’57 mocht figureren in de kampioenswedstrijd van SVVN. Na een 3-0 voorsprong scoorden de gasten nog twee keer, maar verder liet SVVN het niet komen en werd SVVN kampioen van de 4de Klasse. Datzelfde overkwam ASV’57 afgelopen seizoen. ASV’57 speelde al een aantal seizoenen om de prijzen mee, maar wist dat nooit om te zetten in een promotie uit de krochten van het zaterdagvoetbal waarin het de laatste 30 jaar verbleef. Maar afgelopen lente was het dus groot feest in het Aadorpse wat de groeiende periode van de club cachet geeft. De eerste wedstrijd in de 3de Klasse was direct een speciale voor ASV. In de gemeentelijke derby was Oranje Nassau in Aadorp met 0-3 te sterk. Maar laten we eerlijk zijn: In tegenstelling tot Oranje Nassau zijn zowel ASV’57 als SVVN geen titelfavoriet in deze klasse. De aftrap van de wedstrijd SVVN tegen ASV’57 is 14:30 uur. Scheidsrechter bij deze wedstrijd is de heer Dick Beldman uit Holten. Pupil van de week is Ryan ten Hove. Ryan is zes jaar oud en speelt in SVVN JO8-1.

Net als SVVN 1 (en overigens ook alle andere veldteams van SVVN) kwam SVVN 2 afgelopen zaterdag voor het eerst in actie in hun competitie. Er werd begonnen in Holten tegen het tweede team van Blauw Wit’66. Blauw Wit speelde vorig seizoen nog een klasse hoger, maar degradeerde via de nacompetitie naar de Reserve 3de Klasse. Blauw Wit won op eigen veld met 2-1 van SVVN 2. Volgens de geruchten had er meer in gezeten voor SVVN 2, maar bleef het team achter met lege handen. Zaterdag komt in het kader van de tweede competitieronde Tubantia 2 op bezoek in Nijverdal. Dit team van deze Hengelose zondagclub speelde vorig seizoen nog in de Reserve 4de Klasse, maar mag het dus nu een stapje hoger proberen. De start van Tubantia was niet onverdienstelijk met puntendeling op eigen veld tegen DES 2 dat vorige bijna promoveerde naar de Reserve 2de Klasse. Zaterdag begint de wedstrijd tussen SVVN 2 en Tubantia 2 om 12:30 uur.

In de poulewedstrijden van de KNVB beker had SVVN JO9-1 het alleen bij Enter Vooruit JO9-2 lastig. In Enter werd het 5-7 voor SVVN. Tegen DES JO9-4 en De Zweef JO9-2 was beduidend minder tegenstand en tegen beide teams werd er twaalf keer gescoord. DES JO9-4 was afgelopen zaterdag ook de eerste tegenstander in de competitie en weer werd er gewonnen al was het minder ruim dan voor de beker. De teller stokte bij 2-7. Zaterdag komt VV Lemelerveld JO9-3 op bezoek. Dit team moest tijdens de eerste competitiewedstrijd een flinke nederlaag slikken op eigen veld toen VV Twenthe JO9-1 door een 11-3 zege met de drie punten aan de haal ging. Zaterdag mag SVVN JO9-1 proberen voor de tweede maal te winnen. Of kan VV Lemelerveld JO9-3 er met de punten vandoor gaan op Sportpark Groot Lochter. De wedstrijd begint om 08:45 uur.

Afgelopen zaterdag begon de competitie voor SVVN JO11-3 met een valse start. Er werd met 6-3 verloren bij VV Lemelerveld JO11-6. Een doelpuntrijk duel dus daar in Lemelerveld. Dat kan niet gezegd worden van de tegen van aanstaande zaterdag. VV Hellendoorn JO11-4 speelde namelijk haar eerste thuiswedstrijd met 0-0 gelijk tegen VV Den Ham JO11-5. Dat komt dus niet vaak voor. Beide teams kennen elkaar inmiddels, want ook voor de beker stonden de teams tegenover elkaar. Toen in Hellendoorn en toen won SVVN JO11-3 de onderlinge wedstrijd met 2-7. Maar dit resultaat geeft natuurlijk geen enkele garantie want om 09:45 uur wordt er gewoon met 0-0 gestart.

Eén van de meest opvallende zaken tijdens poulewedstrijden van de KNVB beker was wel dat SVVN MO17-1 zowel haar eerste als tweede wedstrijd doelpuntloos gelijkspeelde. Hij gebeurt sowieso al niet vaak dat er tijdens een wedstrijd niet gescoord wordt, laat staan twee keer achter elkaar. Dit betekende wel het einde van het bekeravontuur voor SVVN MO17-1. Helemaal toen de laatste wedstrijd met 1-6 verloren werd van NEO MO17-1. Ook de eerste competitiewedstrijd van SVVN MO17-1 ging verloren. Uit bij SC Markelo MO17-1 werd het 4-0. Zaterdag komt Enter Vooruit MO17-1 op bezoek. Ook Enter Vooruit MO17-1 gaat zaterdag op zoek naar de eerste punten van het seizoen. Zij verloren namelijk de eerste wedstrijd op eigen veld met 3-7 van Hulzense Boys MO17-1. De wedstrijd tussen SVVN MO17-1 en Enter Vooruit MO17-1 begint om 10:30 uur.

In de eerste voorbeschouwing werd er geschreven over de bekersuccessen van SVVN JO17-1 en deze lijn werd doorgetrokken in de competitiestart. In Vriezenveen won SVVN JO17-1 met 3-4 van DETO JO17-1. De trainer van SVVN was niet tevreden want zijn team had de tegenstander weer in de wedstrijd geholpen. Maar toch. De eerste drie punten zijn binnen! En dat in een toch wel zeer bijzonder interessante 1ste Klasse. Zaterdag komt SVZW JO17-1. Ook de Wierdenaren wonnen hun eerste competitiewedstrijd. Op het eigen veld werd Vroomshoopse Boys JO17-1 met 2-1 verslagen. Welk team behoudt de volle buit na aankomende zaterdag? Alle ingrediënten zijn aanwezig voor dit prachtige affiche. De wedstrijd SVVN JO17-1 tegen SVZW JO17-1 begint om 12:30 uur en staat onder leiding van de scheidsrechter de heer Johan Kwast uit Hengelo.