De bal rolt weer. Voor de meeste teams zitten de poulewedstrijden van de KNVB beker erop en dus wordt dan nu tijd voor het echte werk: De aftrap voor de competitie gaat aanstaande zaterdag gebeuren. En dus is het weer tijd voor De voorbeschouwing waarop het licht wordt geschenen over het wel en wee van allerlei teams van SVVN die in competitieverband uit zullen komen voor deze club.

Allereerst het eerste elftal van SVVN. Deze wist zich, met hangen en wurgen, na verlenging te verzekeren van lijfsbehoud in de 3de Klasse door Sportlust Glanerbrug met 4-1 te verslaan. Opvallend detail was dat de doelpunten deze middag van drie tieners kwamen. In vergelijking met vorig seizoen kan trainer Bart Ester geen beroep meer doen op René Sikkelbein, Robin Slokker en Tim van Kamen die alle drie besloten te stoppen met voetballen. Daarentegen kwam Ahmet Alan over van Rijssen Vooruit. Daarbij zal Bart vanaf het begin van het seizoen een beroep kunnen doen op Martijn ter Steege, Jimmy Scharphof, Bas Koedijk en Chiel Karkdijk die vorig seizoen al de nodige minuten mochten maken in het eerste team. Ook zijn de langdurig geblesseerden Frank Bolink en Melvin Morsink die vorig seizoen nauwelijks speelden op de weg terug van hun blessures en heeft de laatste zijn opwachting al gemaakt als wisselspeler.

SVVN 1 kende een zeer wisselvallige voorbereiding waar soms acceptabel (De Weide) tot goed (eerste helft Bergentheim) tot zeer matig (Nieuw Heeten, MVV’69 en VV Hellendoorn) werd gespeeld. In de laatste bekerwedstrijd was VV Hellendoorn een maatje te groot en schakelde daarmee SVVN 1 uit voor de beker. Maar de verrichtingen op het trainingsveld zijn uitstekend en dat moet alles wat SVVN een warm hart toedraagt moed geven. Nu nog de uitwerking naar de wedstrijden en alles komt goed. Zaterdag is voor SVVN 1 de eerste wedstrijd van de competitie op Sportpark Westerpark te Beerzerveld tegen VV Mariënberg. Tijdens de dubbele ontmoeting van vorig seizoen moest SVVN tweemaal de meerdere erkennen in de zwartbroeken. In de uitwedstrijd kwam SVVN zeer vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar boekte de thuisclub een relatief eenvoudige 4-1 overwinning. In Nijverdal wordt de wedstrijd vlak na rust beslist als Mariënberg tweemaal scoort. Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd in 2-3. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Beide ploegen beginnen weer op 0 punten. Scheidsrechter van deze wedstrijd die om 14:30 begint is de heer Hermann Marschalk uit Enschede.

Ook voor het tweede elftal begint de nieuwe competitie met een uitwedstrijd. SVVN 2 kende vorig seizoen een grauw seizoen waar het nipt boven de degradatiestreep eindigde in de Reserve 3de Klasse. Gevolg is dat met goede moed aan een nieuw seizoen in deze klasse mag beginnen waarin het hopelijk iets meer potjes kan breken. SVVN 2 kende wel een hele pittige bekerloting. De eerste wedstrijd was tegen VV Hellendoorn 2 dat vorige seizoen als zesde in de Reserve 1ste Klasse was geëindigd. De mannen van de nieuwe trainer Bernard Wegdam hielden de Hellendoorners tot aan de rust knap op 0-0. Na rust moest SVVN 2 toch zijn meerdere erkennen. De tweede wedstrijd was bij Reserve Hoofdklasser Excelsior’31 2. Daar werd het klassenverschil pijnlijk duidelijk. De teller stokte bij 13-1. De vraag is wat beide ploegen aan zulke wedstrijden hebben. Hierdoor is SVVN 2 uiteraard uitgeschakeld voor de beker. Dus kunnen ze alles op de competitie zetten. SVVN 2 begint met een pittige wedstrijd in Holten bij Blauw Wit’66 2. Blauw Wit degradeerde vorig seizoen via de nacompetitie uit de Reserve 2de Klasse. De wedstrijd op Sportpark ’t Vletgoor tussen Blauw Wit’66 2 en SVVN 2 begint zaterdag om 12:00 uur.

Slechts één team bij de senioren wist de volgende ronde te halen in de KNVB beker. Dit is het eerste zaalteam van SVVN dat met 8-6 afrekende met Bon Boys 1. Bij de jeugd was er meer succes. SVVN JO17-1, SVVN JO17-2, SVVN JO11-2, SVVN JO9-1, SVVN JO9-3 en SVVN JO8-2 wisten poulewinnaar te worden. De grootste stunt kwam op naam van SVVN JO17-1. SVVN JO17-1 speelt sinds lange tijd weer op 1ste Klasse niveau. Eerste werd er met 3-3 gelijkgespeeld tegen 4de Divisionist (!!) Excelsior’31 JO17-1 (getraind door SVVN’er Nico Eshuis) om vervolgens ruim te winnen van 1ste Klassers Quick’20 JO17-2 (thuis met 5-2) en Avanti Wilskracht JO17-1 (uit met 0-5). Dit was genoeg voor de poulewinst.

De KNVB heeft nieuwe spelvormen ingevoerd bij de pupillen. Behalve JO11 en JO9 kunnen er nu ook JO10 en JO8 teams ingeschreven worden. JO8, JO9 en JO10 spelen zes tegen zes op een kwart veld. De scheidsrechter is vervangen door een spelbegeleider die beslissingen zoveel mogelijk aan de kinderen zelf over moet laten. Dit geldt ook voor de leiders en ouders langs de lijn! Net als voorheen staat plezier in het spel voorop. Hoewel de uitslag ondergeschikt is valt het wel op dat de verschillen tussen de verschillende teams enorm is. Veel groter dan voorheen. Dat zou misschien met de nieuwe dispensatieregels te maken kunnen hebben, waarbij je je af kunt vragen of je überhaupt dispensatie zou moeten willen verlenen bij de pupillen.

Voor het eerst in de historie van SVVN heeft de club teams ingeschreven voor de JO8 competities. En SVVN deelt meteen met twee teams mee. Deze spelers komen uit de uitstroom van de F-League. SVVN JO8-1 won haar eerste wedstrijd met 7-11 bij VV Hellendoorn JO8-2. De tweede bekerwedstrijd werd met 11-2 gewonnen van Juventa’12 JO8-2. Toch wist SVVN JO8-1 niet de tweede ronde te bereiken omdat de laatste poulewedstrijd met 0-18 verloren werd van De Zweef JO8-1. Gelukkig komt SVVN JO8-1 in de competitie JO8-2 van De Zweef tegen. De eerste wedstrijd van deze competitie is tegen AVC Heracles JO8-2. Ondanks dat de Almeloërs tien doelpunten wist te maken in drie wedstrijden wist het geen punten te halen. Hopelijk wordt het zaterdag een spannende wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen. De wedstrijd begint om 08:45 uur.

SVVN JO9-3 bereikte dus de volgende ronde van de KNVB beker. In drie wedstrijden scoorde SVVN JO9-3 maar liefst 43 keer en dus kunnen we gerust zeggen dat SVVN JO9-3 veel te sterk was voor haar tegenstanders. Het is toch te hopen dat het verschil tijdens de competitiewedstrijden niet zo groot zal zijn. Ook de eerste tegenstander in de competitie, VV Daarlerveen JO9-1, was in de beker veel te sterk voor haar tegenstanders. Driemaal werd er ruim gewonnen door de Daarlerveners. Zaterdag mogen beide teams het laten zien in de onderlinge confrontatie. De wedstrijd tussen SVVN JO9-3 en VV Daarlerveen JO9-1 begint om 08:45 uur.

Net als SVVN JO9-3 bereikte ook SVVN JO17-2 de volgende ronde. Eerst werd er bij Juventa’12 JO17-2 met 1-5 gewonnen. Vervolgens werd op eigen veld Hector JO19-1 met maar liefst 5-0 verslagen. De laatste ontmoeting moest de beslissing brengen omdat beide teams de volle winst nog hadden. SVVN JO17-2 wist afgelopen zaterdag met 2-3 te winnen bij Vroomshoopse Boys JO17-2 en werd zo poulewinnaar. Voor de eerste competitiewedstrijd aanstaande zaterdag komt VV Hellendoorn JO17-2 op bezoek. De Hellendoorners gingen driemaal onderuit in hun bekerwedstrijden en zullen gebrand zijn om zaterdag hun eerste resultaat op Sportpark Groot Lochter te behalen. De wedstrijd SVVN JO17-2 tegen VV Hellendoorn JO17-2 begint om 11:00 uur.

Na het prachtige kampioenschap van SVVN JO15-1 van vorig seizoen alsmede ook de goede resultaten van andere teams heeft SVVN besloten SVVN JO19-1, SVVN JO17-1 en SVVN JO15-1 in de 1ste Klasse in te schreven. Voor het eerst was het mogelijk om zich voor deze klasse in te schrijven in plaats van op basis van promotie/degradatie zoals dat voorheen gebeurde. Tevens is deze competitie sinds dit seizoen een halve competitie zodat de teams na winterstop opnieuw worden ingedeeld. Is voor SVVN inmiddels jarenlang geleden dat deze teams op dit niveau mochten acteren. SVVN JO19-1 begint met een prachtig affiche als het op eigen veld plaatsgenoot De Zweef JO19-1 ontmoet. De bekertoernooi begon voor SVVN JO19-1 dramatisch. Het niveauverschil met 3de Divisionist Excelsior’31 JO19-1 was enorm en werd ook in cijfers uitgedrukt. Mede omdat SVVN zich niet wou graven eindigde de teller pas bij 16-1 voor de Rijssenaren. In de tweede wedstrijd bleek ook mede 1ste klasser Luctor et Emergo JO19-1 veel te sterk. Op eigen veld dolf SVVN het onderspit met 1-7. Ook de laatste wedstrijd was tegen een 1ste Klasser. Bij VV Holten JO19-1 werd met 1-4 gewonnen en dat moet er toch voor zorgen dat SVVN JO19-1 met een goed gevoel de competitie ingaat. Tegenstander De Zweef JO19-1 verloor alle drie poulewedstrijden van de beker tegen overigens ook gerenommeerde tegenstanders. De Zweef JO19-1 kwam vorig seizoen nog uit in de Hoofdklasse en mag het dus nu een treetje lager proberen. Een interessante ontmoeting tussen SVVN JO19-1 en De Zweef JO19-1. De aftrap is om 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer Wim Willems uit Rijssen.