With a little bit help from our friends van VV Hellendoorn, maar vooral op basis van eigen verdiensten over de gehele competitie zo mogen we het toetje dat de nacompetitie toch wel noemen. Afgelopen zaterdag scheen volgens de overlevering SVVN een goede tweede helft te spelen en won het in Losser met 1-2 van AJc’96. Een mooie opsteker op weg naar de wedstrijd van zaterdag. SVVN kende een prima seizoen en qua prestaties mag het zelfs uitstekend worden genoemd. De top drie is gewoonweg beter dan SVVN en de vierde plaats is het maximaal haalbare. SVVN mag als vervanger van ON de nacompetitie in.

Vorige week zaterdag al werd Oranje Nassau kampioen. Van harte gefeliciteerd en veel succes in de 2de Klasse. Afgelopen zaterdag viel helaas het doek voor Voorwaarts V. De sympathieke club uit Westerhaar zal het volgende seizoen in de 4de Klasse moeten proberen het verloren terrein goed te maken. ASV’57 en AJc’96 zullen hun vege lijf via de nacompetitie moeten proberen te redden. Naast SVVN nemen ook De Zweef en Hellendoorn van 3de Klasse D nacompetitie. De Zweef ontvangt in de eerste ronde VV Hattem terwijl VV Hellendoorn op bezoek gaat bij ASC’62.

En SVVN dus. SVVN speelt zaterdag in de eerste ronde een uitwedstrijd bij SC Rouveen. Alle wedstrijden gaan over één ontmoeting dus zaterdag zal direct besloten worden wie verder gaat en voor wie het seizoen er op zit. Rouveen dus. Rouveen is een kerkdorp in de gemeente Staphorst. Bekendste exponent van de club is oud-international Bert Konterman die zijn carrière bij SC Rouveen begon. Rouveen en SVVN kennen geen grote historie van onderlinge wedstrijden. In het seizoen 1997/1998 troffen de clubs elkaar voor het laatst in de competitie. SVVN eindigde destijds in de 2de Klasse als derde achter SVZW en HHC. Rouveen wist met een tiende plaats nipt degradatie te voorkomen. Dit seizoen eindigde Rouveen als tweede in de 3de Klasse C. Op zes punten afstand van kampioen Hatto Heim en vijf punten voorsprong op VV Oene.

Om half drie wordt er afgetrapt op Sportpark Rouveen. Scheidsrechter van deze wedstrijd is de heer Max van der Lei uit Hardenberg. Hij wordt geassisteerd door de heren Aukema en Meeuwissen.