Ondanks dat SVVN zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, deed het uitstekende zaken in de uitwedstrijd tegen Hardenberg’85. Het werd 0-1 en Jimmy Scharphof was de matchwinner. SVVN kan door dit resultaat de vierde plaats niet meer ontgaan. Als kers op de taart kan die vierde plaats nog recht geven op de nacompetitie voor promotie naar de 2de Klasse. Kwalificatie daarvoor kan zaterdag al worden bewerkstelligd.

Zaterdag speelt SVVN haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen. VV Bruchterveld is de laatste die een bezoek komt brengen aan Sportpark Groot Lochter. Bruchterveld bewees zaterdag SVVN en zichzelf een dienst door thuis met 2-0 van Wilhelminaschool te winnen. Voor deze zaterdag stond Wilhelminaschool in de derde periode op de tweede plaats achter ON die al een periode hebben gewonnen en dus niet meer meetellen voor kwalificatie voor de nacompetitie. Door deze nederlaag zakte Wilhelminaschool naar plek vier. De Zweef en Hellendoorn passeerden de Hengeloërs. De Zweef heeft al een periode en voor SVVN mag Hellendoorn de derde periode winnen. Dan neemt SVVN als hoogstgeplaatste team zonder periode deze over van de kampioen. Wilhelminaschool heeft in de derde periode 12 punten. Dat zijn er evenveel als Bruchterveld en SVVN. Als Wilhelminaschool en Bruchterveld zaterdag niet winnen en Hellendoorn wel dan heeft die laatste de derde periode gewonnen en neemt SVVN deel aan de nacompetitie. Wilhelminaschool ontvangt Oranje Nassau die bij winst kampioen kunnen worden. Hellendoorn gaat op bezoek bij ASV’57.

En SVVN ontvangt dus VV Bruchterveld. Eerder dit jaar op 19 februari was de heenwedstrijd. SVVN speelde een uitstekende eerste helft en ging met een comfortabele 0-3 voorsprong rusten. Na rust werd deze voorsprong in negen minuten tijd weggegeven. Toch nam SVVN de punten mee door diep in blessuretijd via Marvin Thomas de winnende treffer te produceren. Net als bij SVVN zullen ze bij VV Bruchterveld zeer tevreden zijn over de prestaties dit seizoen en hopen dat er nog een verlenging gespeeld mag worden. De wedstrijd SVVN tegen VV Bruchterveld begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Marco Verduin uit Hattem.

Het tweede van SVVN speelde zaterdag de derby thuis tegen DES. Het bleek een gelijk opgaande strijd te wezen die uiteindelijk eindigde zoals het begon: 0-0 dus. Hierdoor bleef DES zesde staan en SVVN zevende hoewel die laatste toch vier punten uit de derby heeft behaald. Zaterdag is er weer een derby en nu op Gagelman waar De Zweef 2 de tegenstander is. De Zweef had gisteren kampioen kunnen worden maar ze gingen met 3-1 onderuit bij SVZW 3 zodat het feestje een week wordt uitgesteld. Maar De Zweef heeft vier punten voorsprong met nog twee wedstrijden te gaan, dus dat moet wel goed komen. Een paar maand geleden won De Zweef bij SVVN met 0-1. De wedstrijd De Zweef 2 versus SVVN 2 begint om 12:30 uur.

De dames van SVVN zijn inmiddels klaar met hun competitie. Afgelopen week waren er nog twee wedstrijden die beide verloren gingen. Bij Vroomshoopse Boys Da1 werd het 4-0 en uit in Vriezenveen bij DOS’37 Da1 werd met … verloren. SVVN zou nog in actie komen in een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VV Daarlerveen, maar deze wedstrijd is om duistere redenen van het programma gehaald. SVVN Da1 eindigt met 10 punten uit 18 wedstrijden op de tiende plaats en wordt het mogelijk nog negende zonder daar zelf voor te spelen. Volgend seizoen mogen de dames weer vol aan de bak.

Bij de jeugd worden zaterdag de laatste wedstrijden van het seizoen 2021/2022 gespeeld. Helaas zullen er bij de jeugd geen kampioenschappen te vieren zijn. SVVN JO8-2 kende een interessante 4de fase van de competitie waar er werd gewonnen van SV Enter JO8-1 en Hulzense Boys JO8-1. Tegen DES JO8-2 werd het 3-3. Zaterdag gaat SVVN JO8-2 weer de strijd aan tegen een JO8-1 team. Ditmaal is Vroomshoopse Boys de tegenstander. Hopelijk wordt het leuke wedstrijd tegen deze mooie tegenstander. De wedstrijd SVVN JO8-2 tegen Vroomshoopse Boys JO8-1 begint om 10:00 uur.

SVVN JO11-2 heeft in de laatste fase de smaak van overwinning nog niet mogen proeven. Alleen bij VV Lemelerveld JO11-2 werd er een punt gehaald. Het werd 6-6. Gek genoeg is Lemelerveld wel de nummer twee van de ranglijst. In de laatste wedstrijd ontmoet SVVN VV Daarlerveen JO11-1. De gasten hebben drie keer gewonnen en twee keer gewonnen. SVVN JO11-2 heeft meer gescoord dan deze middenmoter. Hopelijk kan SVVN JO11-2v nog één keer vlammen en kunnen Daarlerveen goed partij bieden. De wedstrijd SVVN JO11-2 tegen VV Daarlerveen JO11-1 begint 08:30 uur.

SVVN JO17-1 kent een moeizame tweede competitie. Alleen bij hekkensluiter SVI JO17-3 werd er gewonnen. Verder werd nog de punten gedeeld in wedstrijden tegen De Zweef JO17-1, SV Heeten JO17-1 en SC Daarle JO17-1. Afgelopen zaterdag was SVVN figurant in de kampioenswedstrijd van Oranje Nassau JO17-3. In de laatste wedstrijd treft SVVN FC Ommen JO17-2. FC Ommen staat op de achtste plaats en opvallend is dat de wedstrijden Ommenaren het verschil bijna altijd minimaal was. Om 12:30 uur wordt er afgetrapt voor de wedstrijd tussen SVVN JO17-1 en FC Ommen JO17-2.

Na negen wedstrijden zeven keer gewonnen en tweemaal gelijk. Het is een mooie Voorjaarscompetitie voor SVVN JO19-2. Voor een kampioenschap komt het waarschijnlijk net te kort. Het doelsaldo van Vroomshoopse Boys JO19-2 is veel beter en zij zullen bij winst zaterdag kampioen worden. En dat ze wel lukken. Voor SVVN rest de laatste wedstrijd tegen Hulzense Boys JO19-2. Hulsen won twee wedstrijden en verloor de andere zes. Hulsen won van de twee Hardenbergse teams in deze competitie die een stukje hoger staan in de stand. Op een goede manier de competitie afsluiten. Daar gaat het om. De wedstrijd SVVN JO19-2 tegen Hulzense Boys JO19-2 begint om 12:30 uur.