Op het scheiden van de markt boekte SVVN toch nog een zege in een derby in het seizoen 2021/2022. Het was een prachtige en terechte overwinning op De Zweef. SVVN maakte direct de achterstand goed in de eerste helft en kwam vroeg in de tweede helft op voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer weg gegeven en zo mocht SVVN drie punten toeschrijven na een 2-1 overwinning. Als kers op de taart groeide de voorsprong naar plek vijf naar zeven punten met nog drie wedstrijden te gaan. Mocht SVVN dus zaterdag weer weten te winnen dan is de vierde plaats zeker.

Dat moet dus maar gebeuren in de uitwedstrijd tegen Hardenberg’85. De belangen van de thuisclub liggen elders. Zij hebben 24 punten vergaard en dat is drie punten meer dan de nummer twaalf die op het einde van de rit veroordeeld is tot nacompetitie om lijfsbehoud. Dat gat was zes punten maar omdat Hardenberg’85 zaterdag met 2-1 verloor in Aadorp van ASV’57 en zodoende slonk de voorsprong. Nu treft Hardenberg nog later concurrent Kloosterhaar, maar ze zullen zich zo spoedig mogelijk veilig willen spelen.

Hardenberg’85 kende een moeizame start. Toen beide ploegen elkaar in december voor het eerst troffen had Hardenberg net de wedstrijd daarvoor hun eerste punten van de competitie behaald. Dat aantal werd in Nijverdal verdubbeld. SVVN speelde de zwakste wedstrijd van het seizoen en dat werd perfect afgestraft door Hardenberg. SVVN heeft dus wat recht te zetten tegen deze tegenstander en daar heeft het zaterdag de gelegenheid. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Baalderveld te Hardenberg en begint om 15:15 uur. Scheidsrechter van deze wedstrijd is de heer Mick Landman uit Hengelo.

Omdat de KNVB een aantal maanden geleden besloot dat vanaf volgend seizoen de reserve 3de Klasse een recreatieve klasse gaat worden is alle spanning weg in deze klasse. Voor de reserve 2de Klasse kan er ingeschreven worden evenals voor alle andere niveaus. Er is dus geen promotie en degradatie dit seizoen. De Zweef 2 kan aanstaande zaterdag kampioen worden als zij winnen. SVVN 2 speelde afgelopen zaterdag in Holten met 0-0 gelijk tegen Blauw Wit’66 2. Door dit resultaat zakte SVVN naar plaats zeven aangezien concurrent DES wel won thuis met 3-0 van hekkensluiter RDC 2. En juist DES komt zaterdag op bezoek. Bij winst wipt dus SVVN weer over DES heen. Dat winnen lukte afgelopen februari op Sportpark Gagelman wel. Door de 0-3 overwinning gingen de punten mee naar zuid. Weet SVVN 2 voor de tweede keer van DES 2 te winnen. De wedstrijd begint zaterdag om 12:30 uur.

Een verre van compleet SVVN Da1 ging zaterdag op eigen veld met 1-3 onderuit tegen HHC Da3. En dat terwijl er eerder dit seizoen nog in Hardenberg van dit team gewonnen werd. SVVN blijft daardoor negende staan en dat lijkt ook het maximaal haalbare te worden. Zaterdag speelt SVVN Da1 een uitwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys Da1. Hoewel Vroomshoop maar twee plaatsen hoger staat op de ranglijst ging SVVN eerder dit seizoen op eigen veld met 1-6 onderuit. Hopelijk dat zaterdag het verschil minder klein zal zijn. De wedstrijd tussen Vroomshoopse Boys Da1 en SVVN Da1 wordt gespeelt op Sportpark De Bosrand en begint om 14:30 uur.

Voordat we naar de jeugd gaan eerst aandacht voor de kampioenswedstrijd van SVVN 4. Met nog vier wedstrijden te gaan is het verschil met de naaste belager tien verliespunten. Het is dan ook al heel lang niet meer of de ploeg kampioen wordt maar wanneer. Dat kan SVVN 4 dus zaterdag doen op eigen kracht als het de thuiswedstrijd tegen SDC’12 weet te winnen. Van de veertien voorgaande wedstrijden werden er dertien gewonnen waaronder op 4 december in Denekamp van SDC. Erg ruim ging het niet want het werd “slechts” 2-4. Zaterdag begint de wedstrijd tussen SVVN 4 en SDC’12 5 om 14:30 uur en laten we hopen dat SVVN 4 om kwart over vier de kampioensvlag mag hijsen.

Ook de jeugd is bezig met zijn laatste wedstrijden van het seizoen 2021-22. SVVN JO8-1 kent een goede laatste fase met overwinningen op Enter Vooruit JO8-1, SV Rijssen JO11-1 en afgelopen zaterdag werd er bij De Zweef JO8-2 met 3-4 gewonnen. Alleen VV Hellendoorn was (veel) te sterk. Zaterdag speelt SVVN haar laatste thuiswedstrijd en wel tegen SVZW JO8-1. In september 2021 troffen beide ploegen ook elkaar en toen was SVZW met 2-10 te sterk. Wellicht kan zaterdag SVVN meer weerstand bieden. De wedstrijd SVVN JO8-1 tegen SVZW JO8-1 begint om 09:00 uur.

SVVN JO11-1 begon uitstekend aan de laatste fase van hun competitie. Thuis werd met 9-4 van ASV’57 JO11-1 gewonnen. Daarna werd er echter drie keer op rij verloren. Afgelopen zaterdag speelde SVVN een uitwedstrijd tegen het dan toe nog puntloze De Zweef JO11-2. Met 4-4 werd het een puntendeling. Zaterdag komt DES JO11-2 op bezoek. DES wist wel te winnen van De Zweef (2-1) en dat waren de enige drie punten van DES tot nu toe. In de vorige fase speelden beide ploegen ook al tegen elkaar. Toen eindigde de wedstrijd in 2-2. De wedstrijd SVVN JO11-1 tegen DES JO11-2 begint om 09:45 uur.

De Voorjaarscompetitie begon nog wel zo mooi voor SVVN JO13-2. Er werd thuis met 4-2 gewonnen van VV Hellendoorn JO13-2 en niks leek een mooie competitie in de weg te staan. Het bleek tot nu toe de enige overwinning te zijn. Wel is het zo dat vier van de vijf nederlagen met slechts één doelpunt verschil was dus het verschil is niet eens zo heel groot. Verder werd er ook nog twee keer gelijkgespeeld. Zaterdag komt VV Nieuw Heeten JO13-1 naar Nijverdal. Nieuw Heeten is medekoploper en staat omdat ze drie doelpunten minder maakten nu op een tweede plaats. Tegen koploper De Zweef werd met 1-2 verloren en hopelijk kan SVVN zaterdag ook Nieuw Heeten goed partij bieden. De wedstrijd begint om 09:30 uur.

SVVN JO19-2 deed zaterdag wat het moest doen. Het greep de laatste strohalm door bij de nummer drie van de ranglijst, VV Den Ham JO19-2, te winnen. Het werd 0-1. In punten staat SVVN gelijk met koploper Vroomshoopse Boys JO19-2 maar het heeft een veel minder doelsaldo. Er zijn voor beide nog twee wedstrijden te spelen, maar zeker gezien het programma van Vroomshoop lijkt de kans zeer klein dat SVVN zich tot kampioen mag kronen. In ieder geval moet SVVN dan blijven winnen. Zo ook zaterdag als HHC JO19-4 op bezoek komen. HHC staat in de middenmoot met dertien punten uit negen wedstrijden. Maar HHC wist wel te winnen van VV Den Ham dus SVVN is gewaarschuwd voor deze tegenstander. De wedstrijd SVVN JO19-2 tegen HHC JO19-4 begint om 14:30 uur.