SVVN 1 liet zaterdag twee punten liggen in de thuiswedstrijd tegen nummer voorlaatst ASV´57. Het zal aan het eind van de rit moet blijken hoe duur dit puntverlies is. Niet dat SVVN overtuigend beter was dan de Aadorpers. Gescoord werd er wel door SVVN, maar de scheidsrechter zag niet dat de bal ruimschoots de doellijn was gepasseerd. Zo bleef het 0-0. SVVN blijft op de vierde plaats staan en vergroot zelfs de voorsprong op nummer vijf wat nu vier punten is. Wel sluiten nu DES en VV Bruchterveld aan bij VV Bergentheim en hebben zij gedrieën 27 punten.

Zaterdag mag SVVN zich opmaken voor de derby tegen DES. De roodzwarten wonnen afgelopen zaterdag met 1-2 bij VV Bergentheim en zijn nu dus een serieuze concurrent voor de o zo belangrijke vierde plaats. Net als bij SVVN zullen ze bij DES over het algemeen tevreden zijn over de prestaties dit seizoen. Een klassering achter de top drie is gewoonweg prima.

De derby bij SVVN werd op 12 maart een prooi voor DES. Het verschil werd gemaakt in de eerste helft waar de gasten het wel konden opbrengen om alles te geven. Na de 0-2 ruststand liep SVVN achter de feiten aan en uiteindelijk werd het 1-3 voor DES. De wedstrijd tussen DES en SVVN wordt gespeeld op Sportpark Gagelman en begint om 14:30. Scheidsrechter is de heer Jeroen Frei uit Dronten.

Het tweede elftal van SVVN ging zaterdag op bezoek in Zutphen bij Be Quick. Zo tumultueus als de wedstrijd in Nijverdal werd het gelukkig nooit en SVVN mocht drie punten huiswaarts nemen door met 1-2 te winnen. SVVN blijkt in de middenmoot bivakkeren. Zaterdag komt de nummer twee Helios 2 uit Deventer op bezoek. Helios zorgde afgelopen zaterdag door de 0-0 de tweede keer puntverlies voor de ongenaakbare koploper De Zweef 2. Wel is het uitstel voor executie voor de aanstaande kampioen. Ze blijven tien voor staan en zullen binnenkort feest mogen vieren. Op de eerste speeldag verloor SVVN met 6-3 bij Helios. Zaterdag begint de wedstrijd SVVN 2 – Helios 2 om 12:30 uur.

SVVN Da1 leek zaterdag in actie te komen tegen VV Daarlerveen, maar vlak voor aanvang lieten de gasten weten dat zij niet in actie konden komen deze middag. Of en wanneer deze wedstrijd wordt ingehaald is op dit moment nog niet bekend. Wel is zeker dat SVVN Da1 zaterdag vrij en zich kunnen focussen op volgende week zaterdag.

Ook aanstaande zaterdag is er een inhaalweekend. Slechts een viertal jeugdteams komen in actie en zij spelen allen een uitwedstrijd. Met slechts de wedstrijden van SVVN 2 en SVVN 3 zal het rustig zijn op Sportpark Groot Lochter. SVVN JO15-1 speelt een uitwedstrijd bij SV Almelo JO15-1. SVVN is kampioen gelijke spelen. Vijf van de zeven wedstrijden eindigden onbeslist. Alleen van hekkensluiter SVZW JO15-1 werd gewonnen en van nummer twee SV Enter verloren. SV Almelo wist al hun zes wedstrijden te winnen en is dus koploper in deze klasse. Maar zij treffen de nummers twee en drie nog en kunnen zaterdag nog geen kampioen worden. De wedstrijd tussen SV Almelo JO15-1 en SVVN JO15-1 wordt gespeeld op Sportpark Ossenkoppelerhoek te Almelo en begint om 12:00 uur.

SVVN JO17-2 speelde hun laatste wedstrijd op 16 april en toen werd bij SV Rijssen JO17-1 met 1-0 verloren. Dat was de eerste nederlaag voor SVVN. Nu staat SVVN op de vierde plaats op vijf punten van hetzelfde SV Rijssen en VV Holten JO17-3. Maar SVVN heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en is dus nog in de race om het kampioenschap. Wil SVVN nog een kans maken dan moeten wel de resterende vier wedstrijden allemaal gewonnen worden. Te beginnen aanstaande zaterdag. Dan gaat SVVN op bezoek bij VV Nieuw Heeten. De gastheren wisten tot nu toe allen te winnen bij DES JO17-2 en zijn laatste in deze klasse. Om 12:30 uur wordt er op Sportpark De Belte in Nieuw Heeten afgetrapt voor de wedstrijd VV Nieuw Heeten JO17-1 tegen SVVN JO17-2.

SVVN JO17-1 behaalde de laatste wedstrijd zijn eerste overwinning in de Voorjaarscompetitie. Bij hekkensluiter SVI JO17-3 werd met 0-2 gewonnen. Zaterdag gaat SVVN op bezoek in Gramsbergen. SV Gramsbergen JO17-1 staat in de middenmoot, maar kwam tot nu toe slechts vijf keer in actie. Van die vijf wedstrijden werd er alleen van Oranje Nassau JO17-3 verloren. De laatste was bijna een maand geleden toen thuis met 5-1 werd gewonnen van FC Dalfsen JO17-2. In de Najaarscompetitie werd deze wedstrijd ook gespeeld en toen won Gramsbergen op eigen veld met 3-0. De wedstrijd op Sportpark ’t Hoge Holt in Gramsbergen begint om 12:30 uur.

SVVN JO19-2 is nog volop in de strijd om het kampioenschap. SVVN staat weliswaar zes punten achter op koploper Vroomshoopse Boys JO19-2, maar heeft ook twee wedstrijden minder gespeeld. Wel nadelig is dat Vroomshoopse Boys een beter doelsaldo heeft en dat beide ploegen elkaar niet meer tegenkomen. SVVN moet zelf alles winnen en het liefst met ruime cijfers. En dan hopen op een misstap van Vroomshoop. Zaterdag speelt SVVN een uitwedstrijd bij Hardenberg’85. Hardenberg staat achtste met zeven punten uit evenzoveel wedstrijden. Vroomshoopse Boys won daar met 2-4 dus makkelijk zal het niet worden voor SVVN om de punten mee te nemen naar Nijverdal. De wedstrijd Hardenberg’85 JO19-2 tegen SVVN JO19-2 wordt gespeeld op Sportpark Baalderveld en begint om 13:00 uur.

Volgende week is er geen voorbeschouwing in verband met de wedstrijd die SVVN 1 doordeweeks speelt.