Met nog zeven wedstrijden voor de boeg is de competitie in de eindfase aan het belanden. En juist op het einde worden de prijzen verdeeld. Dat SVVN niet mee doet om de hoofdprijs, dat was voor aanvang van deze competitie al bekend. Het verschil met de top drie is immens. Ook zaterdag kon SVVN niet stunten tegen een top drie ploeg. SVVN kwam nog wel op voorsprong en kreeg de kans op 0-2. Vlak voor rust werd het gelijk en uiteindelijk won VV Hellendoorn in de tweede helft met 3-1 van SVVN.

Dat is geen schande. SVVN blijft op de vierde plaats staan en veel van de ploegen die onder SVVN staan leden ook puntverlies. De vierde plaats is belangrijk, want deze plaats kan uiteindelijk deelname aan de nacompetitie voor promotie betekenen doordat het de periode van de kampioen mogelijk overneemt. Voorwaarde is dan wel dat de nummer twee en drie al wel dan verzekerd zijn van nacompetitie. Maar er is nog een lange weg te gaan om vierde te worden. De concurrentie ligt op de loer en elke misstap kan afgestraft worden.

Dus is het zaak om te blijven winnen. Zaterdag moet dat dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen ASV’57. ASV zit in een ander schuitje. De Aadorpers staan nu dertiende en dat betekent dat er nacompetitie gespeeld moet worden voor handhaving. Echter het verschil zowel naar boven als naar onder is klein dus ASV zou ook maar zo rechtstreeks kunnen handhaven of degraderen. Dat laatste hopen we natuurlijk dat dit Julian en zijn mannen bespaard blijft. Maar we hopen wel dat ze dat in een andere wedstrijd bewerkstelligen dan tegen ons SVVN.

Begin deze competitie boekte SVVN een gelukkige zege in Aadorp. Dit vooral omdat de winnende treffer van Melvin Morsink in blessuretijd werd gemaakt en daarvoor beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Voor de laatste thuiszege van SVVN moeten we, mede door corona, een tijd terug. Dat was namelijk de kampioenswedstrijd van SVVN in het seizoen 2015/2016. De twee ontmoetingen daarna eindigden telkens in een gelijkspel. Zaterdag begint de ontmoeting om 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer Maarten Holtus uit Arnhem.

Het tweede elftal heeft nog zes wedstrijden te spelen. Afgelopen zaterdag werd met 0/3 thuis het onderspit gedolven tegen Hulzense Boys 3. SVVN 2 speelt nu nog voor de eer en om zo hoog mogelijk te eindigen. De nummers twee tot en met acht zitten nog kort bij elkaar en iedereen wint van iedereen. SVVN staat zesde. Zaterdag speelt SVVN een uitwedstrijd in Zutphen tegen Be Quick Z. 2. Be Quick staat achtste op drie punten van SVVN met een wedstrijd meer gespeeld. Afgelopen zaterdag verloor Be Quick in Wierden met 4-0 van SVZW 3. De heenwedstrijd was een heetgebakerd potje met veel rode kaarten. Uiteindelijk maakte Be Quick vlak voor tijd de 2-2. Be Quick Z. 2 tegen SVVN 2 wordt gespeeld op Sportpark Zuidveen in Zutphen en begint om 12:00 uur.

Afgelopen zaterdag was SVVN Da1 vrij, maar aanstaande zaterdag mogen de dames weer de wei in. VV Daarlerveen Da1 komt dan op bezoek. Daarlerveen heeft na 14 wedstrijden even zo vaak verloren. De doelcijfers spreken boekdelen: 5 keer gescoord en 133 tegendoelpunten. Het is wel duidelijk dat zij wekelijks een zware nederlaag moeten incasseren. Dat was ook het geval op 2 oktober toen SVVN met 7-0 bij Daarlerveen. Een uitgelezen kans om eindelijk weer eens te winnen voor SVVN Da1. Dat is namelijk in 2022 nog niet gelukt. De wedstrijd SVVN Da1 tegen VV  Daarlerveen Da1 begint om 13:00 uur.

Normaal volgt hier dan de voorbeschouwing van wedstrijden van de jeugd. Maar het is meivakantie en er is geen enkele jeugdwedstrijd gepland.