SVVN speelde afgelopen week drie thuiswedstrijden achter elkaar. De eerste twee tegen VV Kloosterhaar en VV Bergentheim werden met respectievelijk 1-0 en 3-1 gewonnen. Met de midweekse wedstrijd nog in de benen werd de laatste wedstrijd met 3-2 gelijk gespeeld. Al en al een uitstekende serie waardoor SVVN op de vierde plaats staat met zes punten voorsprong op een groep vier achtervolgers. En die vierde plaats kan aan het einde van de rit deelname aan de nacompetitie betekenen.

Zaterdag speelt SVVN weer eens een uitwedstrijd, alhoewel daarvoor niet ver gereisd hoeft te worden. Op Sportpark De Voordam ontvangt VV Hellendoorn ons. VV Hellendoorn is met Oranje Nassau en De Zweef hevig verwoed in de titelstrijd. Hellendoorn staat op drie punten van koploper ON, maar ontvangt beide concurrenten nog in een thuiswedstrijd. Net als hun concurrenten wint Hellendoorn haar overige wedstrijd vaak eenvoudig. Zoals zaterdag toen met 0-3 werd gewonnen in Kloosterhaar.

0-3 werd het eerder op 12 februari ook in Nijverdal. VV Hellendoorn kende een relatieve eenvoudige middag en was sterker dan SVVN deze middag. Hopelijk kan SVVN over een fittere selectie beschikken en er meer een wedstrijd van maken dan eerder dit seizoen. Scheidsrechter van deze zaterdagmiddag is de heer Joost Soeter uit Zeddam. De aftrap is om 14:30 uur.

Het tweede elftal genot afgelopen weekend van een vrij weekend. En dat juist nu de laatste drie wedstrijden werden gewonnen. In de laatste wedstrijd tegen SVZW 3 kwam SVVN voor rust op een ruime voorsprong. Bijna nog werd de zege nog uit handen gegeven maar uiteindelijk hield SVVN drie punten uit dit duel over door met 4-3 te winnen. SVVN 2 is stijgende op de ranglijst en staat nu zesde. Een team met nog een beter trackrecord is zaterdag de tegenstander. Hulzense Boys 3 wist de laatste vier wedstrijden te winnen. Deze reeks begon op 12 maart met een 2-1 thuisoverwinning op SVVN. Hulzense Boys staat derde met evenveel punten als de nummers twee. Overigens zal er geen nacompetitie worden gespeeld omdat vanaf volgend seizoen de Reserve 3de Klasse B-Categorie is. Voor de Reserve 2de Klasse van volgend seizoen kan men zich inschrijven. De wedstrijd SVVN 2 – Hulzense Boys 3 begint om 12:30 uur. Scheidsrechter is de heer Servet Tuluk.

SVVN Da1 kwamen de afgelopen twee zaterdagen tweemaal uit tegen dezelfde tegenstander. Eerst werd er thuis van VV Den Ham Da2 met 1-7 verloren. Afgelopen zaterdag was het in Den Ham veel meer een wedstrijd. Wel hield SVVN geen punten over aan de ontmoeting. Er werd met 1-0 verloren. Doordat HHC Da3 wel eenmaal wist te winnen zakte SVVN naar de negende plaats. Aanstaande zaterdag is SVVN Da1 vrij. De week erna gaat voor de dames de competitie weer verder.

Afgelopen Paasweekend stond er een inhaalprogramma te spelen. Dit betekent dat er wel wat wedstrijden bij de junioren werd gespeeld, maar dat de competities in het vierfasenvoetbal een rustdag had. Zo ook SVVN JO8-1. SVVN JO8-1 begon de laatste fase van hun competitie met overwinningen op Enter Vooruit JO8-1 en SV Rijssen JO8-1. De derde wedstrijd, thuis tegen VV Lemelerveld JO8-1 werd uitgesteld. Zaterdag treft SVVN een oude bekende als VV Hellendoorn JO8-1 naar Nijverdal komt. Eind vorig jaar eindigde de onderlinge ontmoeting in 1-4 voor VV Hellendoorn. Kan SVVN nu wel Hellendoorn aan de zegekar binden? De wedstrijd SVVN JO8-1 tegen VV Hellendoorn begint om 09:00 uur.

Zaterdag was het dan eindelijk zo ver: Nadat er eerder deze competitie al wel gelijk werd gespeeld tegen Juventa’12 JO13-1 en Koninklijke UD JO13-1 (zuur dat de vlak voor tijd de gelijkmaker werd gemaakt) wist SVVN JO13-1 afgelopen zaterdag in Raalte te winnen van ROHDA Raalte JO13-2. Een flinke opsteker met nog drie wedstrijden te gaan dat SVVN heeft weten te vinden. Zaterdag speelt SVVN een thuiswedstrijd tegen Activia JO13-1. Activia komt uit het Gelderse Twello en staat op tweede plaats met twee minder dan koploper VV Holten JO13-1, maar ook een wedstrijd meer gespeeld. Bij Holten werd door SVVN met 3-2 verloren dus hopelijk kan SVVN Activia ook lastig maken. De wedstrijden tussen SVVN JO13-1 en Activia JO13-1 begint om 11:00 uur.

SVVN JO15-1 is in deze Voorjaarscompetitie de koning van de gelijke spelen. Van de zes wedstrijden werden er maar liefst vier gelijkgespeeld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de laatste wedstrijd in een puntendeling eindigde. In Almelo werd het 3-3 tegen Oranje Nassau JO15-2. Verloren werd er alleen van de huidige koploper en gewonnen van de nummer laatst. Nu staan er na zaterdag nog twee uitwedstrijden te wachten tegen ploegen die boven SVVN staan. Dat geldt niet voor de tegenstander van zaterdag VV Reutum JO15-1, hoewel zij wel minder verliespunten hebben. Reutum speelde nog niet gelijk. Zij waren de enige tot nu toe die SV Enter wisten te verslaan. Daarentegen verloren ze wel van AVC Heracles JO15-1 waar SVVN nog gelijkspeelde. Voor de winterstop eindigde deze wedstrijd in een 4-3 overwinning voor SVVN. Kan SVVN opnieuw de punten in eigen huis houden? De wedstrijd begint om 11:00 uur.

SVVN JO19-2 heeft evenveel verliespunten als koploper Vroomshoopse Boys JO19-2. Vroomshoop heeft een wedstrijd meer gespeeld en dus drie punten meer. Ook hebben zij een veel beter doelsaldo. De onderlinge ontmoeting is al geweest en die wedstrijd eindigde in 2-2. Mocht SVVN JO19-2 kampioen willen worden dan zullen de resterende wedstrijden gewonnen moeten worden en het liefst met ruime cijfers. Afgelopen zaterdag won SVVN thuis van hekkensluiter FC Ommen JO19-3 met 4-0. Zaterdag komt Hulzense Boys JO19-2 op bezoek. Hulsen won beide ontmoetingen met de Hardenbergse teams. De overige vijf wedstrijden gingen verloren. Toch heeft Hulsen meer gescoord dan SVVN. Afgelopen zaterdag ging Hulsen met 4-0 onderuit bij de nummer drie VV Den Ham JO19-2. De wedstrijd SVVN JO19-2 tegen Hulzense Boys JO19-2 begint om 15:00 uur.