Zaterdag bewees SVVN zichzelf een uitstekende dienst door op hun eigen veld de in vorm zijnde concurrent met 0-2 te verslaan. Het was een verdiende overwinning en zeker de eerste 25 minuten liet SVVN prima spel zien. Door de overwinning en nederlagen van VV Bergentheim en VV Mariënberg steeg SVVN naar een mooie vierde plaats. SVVN is koploper van een groep van zeven waar vijf punten verschil in zit. SVVN heeft de thuiswedstrijd tegen VV Bergentheim nog in het verschiet. Deze wordt op dinsdag 12 april ingehaald. Aftrap is om 20:00 uur.

Maar eerst zaterdag. Ook dan speelt SVVN een thuiswedstrijd en wel tegen VV Kloosterhaar. Kloosterhaar leek eind 2021 dood en begraven en al berusten in degradatie naar de 4de klasse. Er werd geen enkele keer gewonnen en het stond met twee punten stijf onderaan. Hoe anders vergaat het de zwartwitten in 2022. De eerste wedstrijd werd nog verloren maar daarna werd er na twee gelijke spelen de laatste drie wedstrijden zelfs gewonnen. Deze wederopstanding zorgt ervoor dat Kloosterhaar terug te vinden is op de 12de plaats wat aan het einde van rit handhaving via nacompetitie betekent (net als plek 13 overigens). Afgelopen dinsdag werd er wel verloren. In Kloosterhaar was titelfavoriet Oranje Nassau met 1-5 veel te sterk.

Op 6 november 2021 was SVVN in de ontmoeting in Kloosterhaar heer en meester in de onderlinge ontmoeting. SVVN kende een eenvoudige middag, speelde zelf redelijk en had van de tegenstander niets te duchten. Al snel in de tweede helft stond het 0-3 na doelpunten van Teun Bakhuis en Melvin Morsink (2x). Daar bleef het ook bij. Zaterdag begint de wedstrijd tussen SVVN en VV Kloosterhaar om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Niels Mulder uit Almelo.

SVVN 2 won zaterdag voor de tweede keer op rij. Nadat eerst thuis werd gewonnen van Enter Vooruit 3 bond SVVN afgelopen zaterdag in Deventer RDC 2 met 1-3 aan de zegekar. Toch heeft blijft SVVN in de onderste regionen staan ondanks een positief doelsaldo. Het staat nu achtste. Wel wordt uiteraard het gat naar boven steeds kleiner en is het een kwestie van tijd voordat SVVN gaat stijgen als het blijft winnen. Zaterdag ontvangt SVVN SVZW 3. De Wierdenaren haalden afgelopen zaterdag flink uit in hun thuiswedstrijd tegen DES 2. Het werd 7-1. SVZW staat vijfde en vier punten meer dan SVVN. Wel heeft SVVN een wedstrijd minder gespeeld. In het begin van de competitie verloor SVVN met 3-2 in Wierden van SVZW 3. De aftrap van de wedstrijd SVVN 2 tegen SVZW 3 is om 12:30 uur.

SVVN Da1 kwam zaterdag niet in actie. Corona was de spelbreker in het treffen met DOS’37. Ondanks dat we al inmiddels in april zitten treft SVVN zaterdag een team wat het nog niet eerder trof. Wedstrijden tegen VV Den Ham Da2 werden wel ingepland, maar tot nu telkens uitgesteld. Den Ham kwam zaterdag wel in actie. Zij wonnen thuis met 2-1 van HHC Da3. Hoewel Den Ham zevende staat en SVVN achtste is het verschil in punten tussen beide wel groot. Acht punten in het voordeel van Den Ham. Toch heeft SVVN de laatste tijd laten zien dat dit niet altijd betekent dat zij kansloos zijn in de wedstrijden tegen (veel) hoger geplaatste teams. De wedstrijd begint om 13:05 uur.

SVVN JO9-2 kent een moeizaam begin van de 4de fase. De uitwedstrijden tegen zowel FC Ommen JO9-3 als tegen SDOL JO9-1 gingen verloren. Maar vooral afgelopen week in Luttenberg was het verschil miniem. Zaterdag komt VV Den Ham JO9-2 op bezoek. Een team dat altijd op dit 3de Klasse niveau heeft geacteerd. Dit in tegenstelling tot SVVN. Die kwamen in de 1ste Fase VV Den Ham JO9-3 tegen. Die waren geen partij voor SVVN JO9-2. Deze tegenstander zal van ander formaat zijn. De wedstrijd SVVN JO9-2 tegen VV Den Ham JO9-2 begint om 10:00 uur.

Na twee wedstrijden staat voor SVVN JO11-1 de score op drie punten. De eerste wedstrijd werd thuis met 9-4 gewonnen van ASV’57 JO11-1. Afgelopen zaterdag werd er met 5-2 verloren in Almelo van AVC Heracles JO11-3. Zaterdag komt SVZW JO11-1 op bezoek. Het is de vierde competitie dat beide teams bij elkaar in de competitie zitten. Toch was het nog maar eenmaal dat het tot een confrontatie kwam. Op 11 december 2021 verloor SVVN op eigen veld met 2-4 van SVZW. SVZW is de trotse koploper nadat het als enige hun twee wedstrijden (ruim) wist te winnen. Een lastige pot dus voor SVVN JO11-1. Het aanvangstijdstip van de wedstrijd tussen SVVN JO11-1 en SVZW JO11-1 is 09:45 uur.

SVVN JO15/2 doet het uitstekend in hun Voorjaarscompetitie. Alleen thuis tegen SC Overwetering liet het punten liggen door met 1-1 gelijkgespeeld. De overige vijf wedstrijden werden gewonnen en vaak gebeurde dat met ruime cijfers. En dan komt zaterdag ROHDA Raalte JO15-3 naar Nijverdal. ROHDA won tot nu toe al haar zeven wedstrijden. Bij winst in Nijverdal in het zo goed als zeker kampioen. Wint SVVN dan is alles nog open en heeft SVVN zelfs minder verliespunten dan ROHDA.  Dat belooft een spannende wedstrijd te worden! SVVN JO15-2 tegen ROHDA Raalte JO15-3 begint om 09:30 uur.

Na een zeer moeizaam begin in SVVN JO19-1 bezig aan een heuse opmars. Drie overwinningen op rij zorgde ervoor dat SVVN steeg naar de derde plaats op slechts twee punten van de koplopers. Afgelopen zaterdag werd in alle vroegte in Aadorp met 1-3 gewonnen bij ASV’57 JO19-1. Zaterdag ontvangt SVVN SC Lemele 19-1. Lemele staat op plek acht met zes punten maar heeft wel een positief doelsaldo. Alle nederlagen die Lemele leed, ook tegen de koploper, deed het met één doelpunt verschil. Een niet te onderschatten tegenstander. De wedstrijd tussen SVVN JO19-1 en SC Lemele JO19-1 begint om 12:30 uur.

Volgende week is er geen voorbeschouwing in verband met de wedstrijd die SVVN 1 doordeweeks speelt.