SVVN hield een uur lang knap stand in Almelo tegen titelkandidaat Oranje Nassau. Toch stond er na negentig minuten een ruime 4-0 nederlaag op het bord. Toch was er wel enigszins herstel na de blamage van de week daarvoor. De competitie dendert door en zaterdag wacht alweer het volgende duel voor de groenwitten. Dan ontvangt SVVN VV Bergentheim op hun eigen sportpark.

Bergentheim herstelde zich wel na een onverwachte nederlaag en won afgelopen zaterdag op eigen veld met 3-0 van ASV’57. Het was voor Bergentheim de eerste overwinning na bijna vier maand tijd. Bergentheim is the best off the rest en staat vierde met twee punten meer dan SVVN. Wel heeft Bergentheim een wedstrijd minder gespeeld.

Op 23 oktober 2021 ontmoetten beide clubs elkaar in Bergentheim. SVVN verraste qua veldspel en ging rusten met een 1-3 voorsprong door doelpunten van Nick Snellink (2x) en Ronald van den Berg. Uiteindelijk geeft SVVN in de slotfase de zege uit handen en zorgt Ronnie Hakkers van Bergentheim met twee doelpunten voor een gelijkspel. Hakkers is een ware plaaggeest voor SVVN want hij scoorde al 11x tegen SVVN. Tegen geen enkele club scoorde hij meer doelpunten.

Het wordt hoognodig tijd dat SVVN eens een keer drie punten overhoudt aan deze wedstrijd want dat is deze eeuw nog niet gebeurd. Bergentheim mag dan met recht een angstgegner worden genoemd. De leiding ligt zaterdag in handen van scheidsrechter Erik Heijmeriks uit Emst. Om half drie is de aftrap.

Het tweede elftal kwam zaterdag niet in actie. Tegenstander SC Brummen meldde af wegens corona. Ondanks dat SVVN een positief doelsaldo heeft staat het op de negende plaats. Het gat naar de degradatieplaatsen is met zes punten ruim te noemen. De vierde plaats ligt dichterbij. Zaterdag ontmoet SVVN 2 in een thuiswedstrijd Enter Vooruit 3. EV verloor zaterdag de strijd om plaats twee met 1-2 thuis van Helios 2. Enter Vooruit staat nu dus derde. Eerder dit seizoen won Enter Vooruit op eigen veld met 2-1 van SVVN. De wedstrijd SVVN 2 tegen Enter Vooruit 3 begint om 12:30 uur.

SVVN Da1 beleefde vorige week een rare week. Eerst was er een afgang tegen de nummer voorlaatst Luctor et Emergo. Het werd 0-3. Drie dagen daarna was er herstel tegen de nummer twee van de ranglijst. Thuis werd SV Gramsbergen Da3 op 0-0 gehouden. Zaterdag komt er wederom een hooggeplaatst team naar Nijverdal. Dan spart SVVN met SVV’56/Kloosterhaar Da1. De gasten verloren afgelopen zaterdag van koploper HHC Da4 met 0-3. Op 27 november 2021 won SVV/Kloosterhaar Da1 met 3-1 van SVVN. De wedstrijd SVVN Da1 tegen SVV’56/Kloosterhaar Da1 begint om 13:00 uur.

SVVN JO8-2 wist alle wedstrijden in de 3de fase van het pupillenvoetbal te winnen en dus zijn ze kampioen geworden. Nog van harte gefeliciteerd! Zaterdag beginnen zij hun vierde fase met een onvervalste derby. DES JO8-1 komt op bezoek. Hoewel beide clubs in de 3de fase ook bij elkaar in de competitie zaten kwamen ze daar elkaar niet tegen. Dat gebeurde wel op 20 november van het vorige jaar. Toen verloor SVVN JO8-2 met 1-4 van DES JO8-1. Zaterdag begint deze wedstrijd om 10:00 uur.

Ook SVVN JO11-1 begint aan haar laatste fase van het seizoen. In de vorige competitie eindigde SVVN als derde en werd er alleen (ruim) verloren van Excelsior’31 JO11-2. Zaterdag heet de eerste tegenstander in de nieuwe competitie ASV’57 JO11-1. ASV is dit seizoen begonnen in de 4de Klasse en opgeklommen naar de 2de Klasse. Daar eindigden ze ook als derde maar met de helft van de punten van SVVN. Uiteraard was dit een andere 2de klasse en zijn de verschillen soms groot tussen de klassen. Gaat SVVN met een goed gevoel de laatste periode in? De wedstrijd SVVN JO11-1 tegen ASV’57 JO11-1 begint om 09:45 uur.

SVVN JO15-1 kwam tot nu toe slechts drie keer in actie in hun Voorjaarscompetitie. Er werd gelijkgespeeld tegen VV Langeveen JO15-1 en AVC Heracles JO15-1. Bij koploper SV Enter JO15-1 werd met 3-1. Voor de winterstop moest SVVN het van een eindspurt hebben. Gaat dit nu weer gebeuren? Zaterdag komt SVZW JO15-1 op bezoek. Ook SVZW kwam driemaal in actie en zijn nog puntloos. Zij verloren van De Tukkers JO15-1 (0-3), Oranje Nassau JO15-2 (1-6) en Enter Vooruit JO15-1 (2-5). Ook voor de winterstop kwamen beide ploegen elkaar tegen. In Wierden won SVVN met 2-4. De wedstrijd SVVN JO15-1 tegen SVZW JO15-1 begint om 11:00 uur.

SVVN JO19-1 kende een moeizame start. De eerste twee wedstrijden werden verloren tegen DVC Dedemsvaart JO19-2 en FC Dalfsen JO19-2. Daarna volgende een gelijkspel bij SC Daarle JO19-1. Afgelopen zaterdag was er dan de eerste overwinning. Bij FC Ommen JO19-2 werd er met 4-2 gewonnen. Dat was toch bij de huidige nummer twee van de ranglijst. Zaterdag treft SVVN de nummer drie thuis. Dit is DKB JO19-1. Zij wonnen en verloren twee keer en speelden gelijk in deze scheve competitie waar de enige ongeslagen team een na laatste staat. Bij een overwinning passeert nummer negen SVVN sowieso nummer drie DKB. De wedstrijd tussen SVVN JO19-1 en DKB JO19-1 begint om 12:30 uur.