Derby Day. Zaterdag is het weer zo ver. Dan wordt de wedstrijd tussen de twee traditionele zaterdagverenigingen van Nijverdal gespeeld. De wedstrijd die een geschiedenis heeft die meer dan 90 jaar terug gaat. Dee wedstrijd die zelfs voor interregionale begrippen uniek is: SVVN tegen DES.

Eerst terug naar afgelopen zaterdag. SVVN speelde een uitwedstrijd tegen VV Mariënberg en ondanks een enorm veldoverwicht meerdere en betere kansen ten opzichte van de thuisclub kwamen beide clubs niet tot scoren en moest vooral SVVN genoegen nemen met één punt. SVVN steeg wel een positie op de ranglijst en staat nu vierde met 20 punten uit 12 wedstrijden. De vierde plaats lijkt ook het maximaal haalbare dit seizoen. De top drie is gewoonweg te sterk en hebben al een flink gat geslagen met de rest.

Tegenstander DES speelde afgelopen zaterdag ook al een dorpsderby. Op eigen veld hield het tot ver in blessuretijd stand tegen koploper De Zweef dat uiteindelijk toch nog met 0-1 wist te winnen. DES is terug te vinden op achtste plaats met 13 punten uit 12 wedstrijden. Zaterdag is het dus de 13de speelronde en heeft iedereen eenmaal tegen elkaar gespeeld. Vanaf de week er na worden de returns gespeeld.

De laatste editie van deze wedstrijd was een bijzondere en hopelijk eenmalig. Er mocht namelijk toentertijd geen publiek bij zijn. Het was ook een tumultueuze wedstrijd waar SVVN een 2-0 nam door doelpunten van Jimmy Scharphof en Nick Snellink. Nadat SVVN door twee rode kaarten was gereduceerd tot een negental moest het uiteindelijk toch nog genoegen nemen met een gelijkspel. Eindstand 2-2.

Zaterdag zal er wel publiek bij zijn. En de verwachting is in groten getale. De vooruitzichten zijn uitstekend voor deze wedstrijd. De wedstrijd begint om 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer Jarno Schoonhoven uit Elburg. Langs deze weg iedereen veel plezier toegewenst bij de derby van Nijverdal: SVVN – DES.

Afgelopen zaterdag hield SVVN 2 goed stand tegen de ongeslagen koploper De Zweef. Die laatste was wel beter en scoorde vlak voor rust het enige doelpunt. Zo verloor SVVN dus met 0-1. Ook SVVN 2 speelt zaterdag de laatste wedstrijd van de heenronde. Hulzense Boys 3 is de enige tegenstander die SVVN nog niet heeft gehad en deze treft het dus. Eerst is de ontmoeting in Hulsen. Het verschil tussen beide is één punt en één plaats op de ranglijst in het voordeel van SVVN. SVVN staat zevende en Hulzense Boys achtste. Afgelopen zaterdag ging Hulsen op eigen veld met 2-3 onderuit tegen DES 2. Opnieuw dus een derby voor de mannen van Zafer Aslan. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Smidserve en begint om 14:30 uur.

De vrouwen van SVVN hadden afgelopen zaterdag maar wat graag eindelijk weer eens een wedstrijd gespeeld. Maar helaas: De tegenstander meldde zich af met corona. Hoewel SVVN nog niet elke tegenstander heeft gehad zijn ze wel al bezig met terugronde. Zaterdag treft het VV Hellendoorn Da3. De Hellendoorners wonnen afgelopen zaterdag verrassend met 1-2 bij SVV’56/VV Kloosterhaar Da1 dat daarmee pas haar tweede nederlaag leed. VV Hellendoorn staat vijfde en SVVN achtste. Het verschil in punten is echter wel groot in het voordeel van VV Hellendoorn. Op 30 oktober vorig verloor SVVN op eigen veld met 0-1 van VV Hellendoorn. Zaterdag dus return op Sportpark De Voordam. De wedstrijd begint om 12:00 uur.

Een wedstrijd zonder doelpunten bij de jongste jeugd komt bijna nooit voor. Toch wisten SVVN JO8-1 en Juventa’12 JO8-2 een maand geleden niet te scoren (of was de scheidsrechter vergeten een uitslag in te vullen?). Afgelopen zaterdag scoorde SVVN Jo8-1. Vier maal maar liefst, maar dat was niet genoeg voor de winst in de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau JO8-2. De thuisploeg scoorde achtmaal. Zaterdag speelt SVVN JO8-1 alweer de laatste wedstrijd in de 3de van in totaal vier fases van het pupillenvoetbal. Hierna wordt de teams opnieuw ingedeeld voor een nieuwe competitie. De laatste wedstrijd van SVVN JO8-1 is een thuiswedstrijd tegen DETO JO8-2. De wedstrijd begint om 09:00 uur.

SVVN JO13-2 won eind januari direct hun eerste competitiewedstrijd. Thuis tegen VV Hellendoorn JO13-2 werd het 4-2. Twee weken daarna verloor het eveneens op eigen veld. Nu was De Zweef JO13-2 met 1-2 te sterk. Ook afgelopen zaterdag ging SVVN onderuit. In Haarle werd het tegen de plaatselijke JO13-1 3-0. Nu is het wel zo dat zowel De Zweef als Haarle al hun wedstrijden tot nu toe gewonnen hebben. SVVN staat onder in de middenmoot als zevende. Twee plaatsen daarboven staat de tegenstander van zaterdag Blauw Wit’66 JO13-1. Winst tegen Excelsior’31 JO13-4, verlies tegen VV Nieuw Heeten JO13-1 en gelijk tegen SV Rijssen JO13-1 zorgden voor vier punten. De aftrap van de wedstrijd SVVN JO13-2 en Blauw Wit’66 JO13-1 is om 09:30 uur.

Net als in de competitie voor de winterstop komt SVVN JO15-1 ook in de Voorjaarscompetitie stroef uit de startblokken. De eerste wedstrijd werd gelijkgespeeld bij VV Langeveen en afgelopen zaterdag werd er met 3-1 verloren bij SV Enter JO15-1. Die laatste speelde al vier wedstrijden en won ze alle vier. Ook de tegenstander van aanstaande zaterdag verloor bij SV Enter. AVC Heracles JO15-1 verloor met 4-1. De zwartwitten verloren ook bij De Tukkers, maar afgelopen zaterdag wisten ze thuis wel te winnen. Tegen VV Reutum JO15-1 werd het 4-3. Met dezelfde uitslag wist SVVN JO15-1 voor de winterstop ook van Reutum te winnen. Dus beide teams konden wel eens aan elkaar gewaagd zijn. De wedstrijd tussen SVVN JO15-1 en AVC Heracles JO15-1 begint om 11:00 uur.

Ook SVVN JO17-1 heeft de smaak van de overwinning na de winterstop nog niet mogen proeven. Het begon met twee gelijke spelen bij respectievelijk De Zweef JO17-1 en SV Heeten JO17-1 voordat het op eigen veld met 4-8 onderuit ging tegen DVC Dedemsvaart JO17-2. Zaterdag speelt SVVN tegen ROHDA Raalte JO17-2. Die verloren eerst van koploper HHC JO17-3v om vervolgens thuis met 3-0 van SV Gramsbergen JO17-1 te winnen. Dat terwijl SVVN voor de winterstop nog van Gramsbergen verloor. Dat wordt een zware pot voor ons JO17-1. SVVN JO17-1 tegen ROHDA Raalte JO17-2 vangt om 12:30 uur aan.