In de 11de speelronde won SVVN 1 afgelopen zaterdag thuis met 3-2 van Voorwaarts V. Het was allemaal niet hoogstaand, maar de drie punten bleven in Nijverdal door doelpunten van Teun Bakhuis (2x) en Melvin Morsink. Door deze overwinning steeg SVVN naar plek vijf mede doordat de tegenstander van aanstaande zaterdag, VV Mariënberg, door corona niet in actie kwam. SVVN heeft evenveel punten als de nummer vier VV Bergentheim, maar een slechter doelsaldo.

VV Mariënberg dus zaterdag. De roodzwarten doen het net als SVVN qua resultaat gewoon prima. Een keurige plek in de middenmoot is hun deel en daar zal men aan het einde van de rit wel vrede mee hebben mocht dat zo blijven. Het verschil tussen Mariënberg en SVVN zijn de doelpunten. SVVN scoort veel vaker, maar krijgt ook eens zo vaak een tegentreffer te incasseren. Zoals gezegd werd de wedstrijd van VV Mariënberg van afgelopen zaterdag afgelast. Zij kwamen in 2022 tot nu toe nog maar één keer in actie in de competitie.

VV Mariënberg en SVVN kennen een rijke onderlinge historie. Vorig seizoen was het zelfs één van de slechts vier wedstrijden die dat seizoen wel door gingen. Het werd de enige overwinning van de Volharding. SVVN kende een opvallend makkelijke middag op Sportpark Westerpark en won verdiend met 0-3 in een goede wedstrijd van de groenwitten. Bas Koedijk, Jimmy Scharphof en Marvin Thomas vonden het net.

In tegenstelling tot vorig seizoen is er nu wel publiek welkom op Sportpark Westerpark. De wedstrijd begint om 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer Jan Klein Ganseij uit Nijverdal.

Het tweede elftal genot afgelopen zaterdag van een vrije zaterdag nadat de week ervoor nog de derby bij DES 2 met 0-3 was gewonnen. Zaterdag staat voor het tweede elftal weer een derby op het programma. Dan komt de gedoodverfde titelkandidaat De Zweef 2 naar Sportpark Groot Lochter. De Zweef is de koploper en heeft al een gat van zeven punten met de nummer twee. Op één gelijkspel na won De Zweef alle wedstrijden. SVVN is terug te vinden op de vijfde plaats op respectabele afstand van de koploper. Is SVVN het tweede team dit seizoen die De Zweef punten afhandig kan maken? De wedstrijd begint om 12:30 uur en staat onder leiding van de heer Enver Yalcin uit Hengelo.

De dames van SVVN konden zelfs twee weken “genieten” van een vrije zaterdag. Dat heeft hopelijk geholpen om de laatste wedstrijd te vergeten die ruim verloren werd. Zaterdag speelt SVVN Da1 weer eens een thuiswedstrijd. Dan komt hekkensluiter VV Daarlerveen Da1 op bezoek. Daarlerveen heeft nog geen punt gehaald dit seizoen. SVVN staat met negen punten op de achtste plaats. De wedstrijd in Daarlerveen was voor SVVN Da1 de eerste wedstrijd van het seizoen en deze werd met een klinkende 0-7 gewonnen. De wedstrijd SVVN Da1 tegen VV Daarlerveen Da1 begint zaterdag om 13:00 uur.

Ook bij de jeugd wordt er, na twee rustige zaterdag met inhaalprogramma, zaterdag weer volop gevoetbald. Voor SVVN JO9-1 wordt het de vierde wedstrijd van de 3de fase pupillenvoetbal. De eerste en derde wedstrijd gingen verloren tegen respectievelijk SVI JO9-1 en SV Heeten JO9-1. Tussendoor werd er met 5-3 gewonnen van De Zweef JO9-2. Zaterdag komt VV Hellendoorn JO9-1 naar Nijverdal voor de gemeentelijke derby. De wedstrijd tussenbeide zal rond de klok van 09:00 uur beginnen.

SVVN JO11-2 kwam nog maar tweemaal in actie deze 3de fase. Eerst werd er met 6-1 gewonnen van VV Hellendoorn alvorens bij SV Mariënheem JO11-1 met 4-4 gelijk te spelen. Zaterdag mag SVVN JO11-2 weer aantreden in een thuiswedstrijd. Dan komt VV Lemelerveld JO11-1 naar Nijverdal. Lemelerveld speelde drie vrij gelijk opgaande wedstrijden waar het won van ROHDA Raalte JO11-4, gelijkspeelde tegen DES JO11-3 en verloor van De Zweef JO11-2. Voor de vroege vogels onder ons: De wedstrijd SVVN JO11-2 tegen VV Lemelerveld JO11-1 begint om 08:30 uur.

Hele rare uitslagen vallen er te zien in de competitie bij SVVN JO15-2. Zelf declasseerden ze De Zweef JO15-4 die vervolgens wel wonnen van VV Hellendoorn JO15-3. Hellendoorn versloeg op zijn beurt juist weer SC Overwetering JO15-2 tegen wie SVVN dan weer gelijk speelde. Zaterdag speelt SVVN JO15-2 een thuiswedstrijd tegen VV Hellendoorn JO15-3. Dat wordt dus voor beide partijen een zeer interessante ontmoeting om te zien waar ze staan. Na zaterdag weten we meer. De wedstrijd SVVN JO15-2 tegen VV Hellendoorn JO15-3 begint om 09:30 uur.

SVVN JO17-2 kwam tot toe twee wedstrijden in actie en won beide keren overtuigend. Thuis tegen SV Raalte werd het 4-1 en bij Excelsior’31 JO17-4 werd met 0-5 gewonnen. Er zijn nog drie andere teams in deze klasse die de volle buit hebben en één er van komt zaterdag naar Nijverdal. Juventa’12 JO17-3 won van VV Nieuw Heeten JO17-1 en SDOL JO17-1. Ook dat deden zij op overtuigende wijze. Welk team heeft na zaterdag nog steeds de maximale score? Of laten beide ploegen punten liggen doordat deze wedstrijd in een gelijkspel eindigt? De wedstrijd SVVN JO17-2 tegen Juventa’12 JO17-3 begint in ieder geval om 11:00 uur.