Gewoontegetrouw begint elke voorbeschouwing met een terugblik op de laatste wedstrijd. Laten we eens positief benaderen: drie punten, vier keer gescoord, een goede eerste helft, genoeg ruimte voor verbetering en een vermakelijke wedstrijd. En dat allemaal in een uitwedstrijd tegen een concurrent (voor de wedstrijd had VV Bruchterveld slechts één punt minder dan SVVN). Ondanks de overwinning blijft SVVN op plaats zes staan. Maar nu mag SVVN met een schuin oog naar boven kijken en heeft plek vijf en vier nu in het vizier.

Aanstaande zaterdag speelt SVVN 1 weer een thuiswedstrijd. De tegenstander komt uit Westerhaar en luistert naar de naam Voorwaarts. Voorwaarts kent een zeer moeizaam begin van het seizoen. Van de eerste acht wedstrijden gingen er zeven verloren. Afgelopen zaterdag was wedstrijd nummer negen en dat leverde de tweede winstpartij op. En wat voor één! Tegenstander ASV had zojuist twee inhaalduels gewonnen toen ze afgelopen zaterdag met maar liefst 6-1 onderuit gingen in Westerhaar. Hiermee heeft Voorwaarts weer aansluiting gevonden met plaatsen die aan het einde van het seizoen handhaving betekend.

SVVN en Voorwaarts kennen een rijke historie met veel onderlinge wedstrijden. Vaak is het verschil tussen de clubs klein en wordt de wedstrijd beslist met één doelpunt verschil. De laatste twee edities gingen niet door en moeten terug naar 7 december 2019 voor de laatste ontmoeting in Nijverdal. Toen werd het 1-0. Matchwinner was toen, net als zaterdag, Marvin Thomas. Scheidsrechter deze zaterdagmiddag is de heer Dick Beldman uit Holten en hij hoopt om 14:30 uur het startsein voor deze wedstrijd te kunnen geven.

SVVN 2 deed afgelopen zaterdag uitstekende zaken. Uit bij concurrent DES 2 werd het 0-3 voor de mannen van trainer Zafer Aslan. Tygo Vliek (2x) en Arvid Holt zorgden onder grote publieke belangstelling voor de doelpunten. Hierdoor passeerde SVVN de thuisploeg op de ranglijst en staat het nu vijfde. En er is zicht op meer. Maar eerst een weekje rust. Zaterdag is er een inhaalprogramma en aangezien alle geplande wedstrijden tot nu toe gespeeld zijn gaan we op 5 maart verder.

De Voorjaarsvakantie is momenteel in volle gang en ook voor aanstaand weekend is er een inhaalprogramma ingepland. Dat betekent dat er ook zaterdag slechts een handjevol wedstrijden gespeeld gaan worden door teams van SVVN. Eén van de weinige team die zaterdag wel in actie komt is SVVN JO8-1. Zij hebben tot nu toe ook pas één wedstrijd gespeeld in 2022. Thuis tegen Juventa’12 JO8-2 bleef het 0-0. Zaterdag speelt SVVN JO8-1 een uitwedstrijd in Goor tegen GFC JO8-1. Deze wedstrijd werd begin deze maand uitgesteld wegens corona en we gaan dus zaterdag een nieuwe poging wagen. De wedstrijd GFC JO8-1 tegen SVVN JO8-1 wordt gespeeld op Sportpark Heeckeren te Goor en begint om 09:00 uur.

Nog een vol programma dit voorjaar voor SVVN JO13-3. Nog dertien wedstrijden gaan er gespeeld worden de komende periode. SVVN begon met een doelpuntloos gelijkspel in Hengelo bij BWO JO13-3. Afgelopen zaterdag werd er thuis wel gewonnen van SVZW JO13-3. Het werd 4-0. Zaterdag wacht er weer thuiswedstrijd voor SVVN JO13-3. Ditmaal komt Enter Vooruit JO13-2 naar Nijverdal. EV kwam tot nu toe eenmaal in actie. Bijna een maand geleden werd er thuis met 4-7 verloren van SV Enter JO13-2. De aftrap van de wedstrijd SVVN JO13-3 tegen Enter Vooruit JO13-2 is om 09:30 uur.

SVVN JO19-2 kwam tot nu slechts een keer in actie. Vorige week was het in Wierden een doelpuntrijk duel en eindigde de wedstrijd tegen SVZW JO19-3 in 4-4. De tegenstander zaterdag is Excelsior’31 JO19-3 en zij speelden tot nu toe tweemaal en wisten ook nog niet te winnen. Eerst werd met 8-2 verloren bij Vroomshoopse Boys JO19-2 en vervolgens werd het thuis 1-1 tegen HHC JO19-4. Wie pakt de eerste zege van 2022 of eindigt ook deze wedstrijd in een gelijkspel. De wedstrijd SVVN JO19-2 tegen Excelsior’31 JO19-3 begint om 14:30 uur.

SVVN JO19-1 kwam zaterdag pas voor het eerst in actie. Thuis tegen DVC Dedemsvaart werd met 0-1 verloren, dat daarmee de eerste punten van de competitie pakte. De tegenstander van zaterdag, FC Dalfsen JO19-2, heeft net als SVVN nul punten. Maar dat komt omdat Dalfsen helemaal nog niet in actie kwam deze competitie. Voor de winterstop verloor Dalfsen ook met 0-1 van DVC maar eindigden ze wel boven de Dedemsvaarters. Kortom: Het zit allemaal kort bij elkaar deze competitie. De wedstrijd tussen FC Dalfsen JO19-2 en SVVN JO19-1 wordt gespeeld op Sportpark Gerner waar om 12:30 uur wordt afgetrapt.