De bal rolt weer en, zoals het er nu uitziet, wordt het programma in een rotgang afgewerkt tot begin juni. Dat betekent geen vrije zaterdag meer over voor de spelers en staf van SVVN 1. Het zijn wel roerige tijden waarbij het elke zaterdag weer de vraag is welke spelers niet beschikbaar zijn door ziektes en blessures. Daar zullen de tegenstanders van SVVN ook last van hebben. De hervatting werd afgetrapt met een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat VV Hellendoorn. Totdat VV Hellendoorn vlak na rust de 0-2 maakte waren ze heer en meester in deze wedstrijd. Daarna had SVVN enkele mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. Deze mogelijkheden werden niet benut en uiteindelijk vertrok Hellendoorn redelijk eenvoudig met drie punten huiswaarts. Door deze nederlaag blijft SVVN zesde staan met een gat van vijf punten naar de nummer vijf. Achter SVVN kruipt het meer ineen en is SVVN in principe koploper van de middenmoot.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was nog een inhaalwedstrijd. Vanaf zaterdag gaat het nieuwe reguliere wedstrijdschema van start. We beginnen dan met speelronde 10 waar SVVN het opneemt in Bruchterveld tegen de plaatselijke voetbalvereniging. VV Bruchterveld stond laatste toen bijna twee jaar geleden de competitie stil werd gezet. Vorig seizoen werden er maar vier speelrondes gespeeld en stond VV Bruchterveld op de 13de plaats toen de stekker eruit ging. Hoe anders is het dit seizoen waar VV Bruchterveld na negen wedstrijd al meer overwinningen behaalde dan uit de 21 wedstrijden van de twee seizoenen ervoor. VV Bruchterveld maakt dan ook keurig deel uit van dezelfde middenmoot als SVVN en heeft slechts één punt minder. Daar doet de nederlaag van 1-0 afgelopen zaterdag bij DES niks aan af.

VV Bruchterveld en SVVN zijn niet twee clubs die elkaar met enige regelmaat treffen. Begin deze eeuw troffen beide clubs elkaar tweemaal in de 3de Klasse C met in Bruchterveld een overwinning voor beide partijen. In het seizoen 2013-14 streden beide clubs om het kampioenschap in de 4de Klasse D. Het eindigde dramatisch voor SVVN en Bruchterveld werd kampioen. Onderlinge ontmoeting eindigde in 1-1. De laatste ontmoeting was iets meer dan twee jaar geleden en eindigde in een geflatteerde 0-3 overwinning van SVVN door doelpunten van Melvin Morsink, Teun Bakhuis en Melvin Hulsman.

Zaterdag gaat SVVN naar Sportpark Noppenweide waar om 14:30 uur afgetrapt zal worden voor de wedstrijd tussen VV Bruchterveld en SVVN. De heer Erik Geubels uit Zwolle zal als scheidsrechter proberen de wedstrijd in goede banen te begeleiden.

Niet alleen het eerste elftal van SVVN hervatte zaterdag de competitie. Ook het tweede elftal kwam zaterdag voor het eerst in 2022 in actie. Het was een tumultueuze zaterdagmiddag voor SVVN 2met een heetgebakerde tegen Be Quick Z. 2. Toen de stofwolken waren opgelost voelde SVVN 2 zich verliezer van deze wedstrijd omdat men vlak voor de tijd de zege uit handen gaf. De wedstrijd eindigde in 3-3. SVVN blijft hierdoor zevende en heeft nu 11 punten uit 8 wedstrijden. Dat is één punt minder dan de tegenstander van aanstaande zaterdag. Deze luistert naar DES 2 en voor SVVN betreft is het een uitwedstrijd. Na 1/3 van de wedstrijden lijkt De Zweef 2 er met kop en schouders bovenuit te steken waarna er een lange middenmoot volgt. De onderste drie ploegen hebben daarentegen weer veel minder punten. Voor SVVN 2 is het zaak om punten te halen om naar boven te kunnen blijven kijken. En het liefste een driepunter want de laatste dateert (mede door de lange winterstop) al van 30 oktober 2021. DES 2 tegen SVVN 2 wordt zaterdag gespeeld op Sportpark Gagelman. De aftrap is om 14:30 uur.

SVVN Da1 kende zaterdag een offday. Natuurlijk was de opdracht loodzwaar op bezoek bij koploper HHC Da4. De thuisploeg sneed met enige regelmaat als mes door de warme boter en speelde SVVN van het kastje naar de muur. Na 90 minuten stond er maar liefst een eindstand van 13-0 op het scorebord. Gauw vergeten en snel doorgaan is dan het devies. Echter SVVN Da1 is de komende twee zaterdagen vrij. Daarna komt het nog puntloze VV Daarlerveen op bezoek. Daar kan SVVN hopelijk weer wat aan zelfvertrouwen werken.

Net benoemd hoe druk de presentatieteams zijn met hun wedstrijden dan gaan we nu verder met de rust die er bij de jeugd heerst. Zaterdag is namelijk het begin van de Voorjaarsvakantie en dus is er een inhaalprogramma ingelast. En ondanks dat er veel wedstrijden de laatste tijd door corona geen doorgang konden vinden is het een beperkt programma. SVVN JO8-2 hoopt zaterdag wel in actie te komen. Met De Zweef JO8-3 is het voor SVVN JO8-2 alweer de derde derby op rij. Eerder werd al gewonnen van VV Hellendoorn JO8-2 en afgelopen zaterdag speelde JO8-2 bij Hulzense Boys JO8-1. Zaterdag treft SVVN JO8-2 dus De Zweef JO8-3. In de eerste fase op 25 september 2021 werd deze wedstrijd ook al gespeeld. Helaas is de uitslag onbekend. Zaterdag begint de wedstrijd tussen SVVN JO8-2 en De Zweef JO8-3 om 10:00 uur.

Ook bij SVVN JO9-1 hopen ze zaterdag de voetbalschoenen weer onder te knopen. Door de uitstekende wedstrijden voor de winterstop, waar op een haar na het kampioenschap werd gemist, speelt SVVN JO9-1 in de 3de fase in de 1ste Klasse. De vuurdoop was in Zwolle en daar was SVI JO9-1 veel te sterk. Maar afgelopen zaterdag werd er bij De Zweef JO9-2 wel gewonnen. De uitslag was 3-5. Tussendoor werd de wedstrijd tegen SV Heeten JO9-1 uitgesteld door corona. Zaterdag is er nieuwe poging om deze wedstrijd te spelen. Om 9:00 uur wordt het startsein gegeven voor de wedstrijd SVVN JO9-1 tegen SV Heeten JO9-1.

Zaterdag was het voor SVVN JO13-3 eindelijk zo ver. Na twee afgelastingen wegens corona ging ook voor hen de Voorjaarscompetitie van start. De eerste wedstrijd was een doelpuntloos gelijkspel in Hengelo tegen BWO JO13-3. Een oude bekende want ook voor de winterstop vond deze wedstrijd plaats en toen werd het een nipte overwinning voor SVVN. Ook zaterdag treft SVVN JO13-3 een oude bekende als SVZW JO13-3 naar Nijverdal. Deze wedstrijd was, omgekeerde volgorde, de eerste wedstrijd van het seizoen en werd met 0-7 door SVVN gewonnen. Ook SVZW kwam eenmaal in actie. Bij Enter Vooruit JO13-3 werd met 6-3 verloren. De wedstrijd tussen SVVN JO13-3 en SVZW JO13-3 begint om 09:30 uur.

Ook SVVN JO15-2 speelde zaterdag haar eerste wedstrijd. Tegen De Zweef JO15-4 werd het een vliegende start. De teller bleef uiteindelijk steken op maar liefst 0-15. Geen slecht begin voor een team dat voor de winterstop “slechts” in de middenmoot eindigde. Ook de tegenstander zaterdag, SC Overwetering JO15-2, speelde tot nu toe één wedstrijd. Thuis tegen VV Hellendoorn JO15-3 werd met 1-5 verloren. De verschillen in deze competitie kunnen gezien de eerste uitslagen wel eens groot zijn. Alleen is het nog volstrekt onduidelijk hoe de verhoudingen liggen en welke rol SVVN JO15-2, gezien de vele nieuwe tegenstanders, hier in gaat spelen. Vast staat dat de planning is dat wedstrijd SVVN JO15-2 – SC Overwetering JO15-2 zaterdag om 09:30 uur gaat beginnen.

Het kan zelfs nog erger. SVVN JO19-1 kwam tot dusver in 2022 helemaal niet in actie. En daar zijn ze in hun klasse niet de enige in. Ook twee andere teams troffen dit lot. Zaterdag kan daar voor SVVN verandering in komen als de wedstrijd tegen DVC JO19-2 doorgaat. De gasten uit Dedemsvaart speelden al wel twee wedstrijden en die gingen beide verloren. Uit bij SC Daarle JO19-1 werd het 3-0 en afgelopen zaterdag ging DVC met 1-2 op eigen veld onderuit tegen FC Ommen JO19-2. Uit bij Daarle verliezen heeft SVVN ervaring mee, dus hoef men zeker niet te licht over deze tegenstander te denken. Tijd dat de bal weer rolt. De wedstrijd SVVN JO19-1 tegen DVC JO19-2 begint om 12:30 uur.