Zaterdag trapt SVVN 1 dan eindelijk af voor het restant van het seizoen. Het vlaggenschip speelt nog 18 wedstrijden in minder dan vier maanden tijd dus dat betekent een druk programma voor SVVN. De eerste wedstrijd is een thuiswedstrijd en gelijk één van de drie derby’s die de komende maanden nog op Sportpark Groot Lochter gespeeld zal gaan worden. De wedstrijd tegen VV Hellendoorn zou eerst op 20 november 2021 gespeeld gaan worden, maar wegens coronaperikelen bij de gasten kon toen de wedstrijd geen doorgang vinden. Niet lang daarna werd de competitie tijdelijk stilgelegd door corona.

VV Hellendoorn is één van de drie topfavorieten voor de titel in deze klasse. Er werd dit seizoen nog niet verloren en ze staan in verliespunten drie punten achter op koploper De Zweef. In oktober werd er twee wedstrijden achter elkaar gelijkgespeeld tegen AJc’96 en VV Mariënberg. Toeval of niet: Toen was er ook Helders Fees. Ook de topper tegen Oranje Nassau eindigde in een gelijkspel. De overige vijf wedstrijden werden op overtuigende wijze gewonnen. Drie plaatsen lager op de ranglijst is SVVN terug te vinden. SVVN leek de weg naar boven te hebben gevonden na een uitstekende overwinning bij VV Kloosterhaar toen een maand later een pijnlijke thuisnederlaag werd geleden tegen Hardenberg’85.

De laatste weken stond in het teken van trainingen en oefenwedstrijden. Afgelopen dinsdag nog speelde SVVN op eigen bodem tegen zondag 4de Klasser SV Heeten. SVVN kwam twee keer op voorsprong, maar uiteindelijk werd het 2-2. De doelpunten kwamen op naam van Melvin Morsink en Brian Leemhuis speelde een hoofdrol met eindelijke geweldige reddingen. In het afgebroken vorige seizoen werd de wedstrijd tussen SVVN en Hellendoorn niet gespeeld. De laatste ontmoeting in Nijverdal dateert van 15 februari 2020. Toen verloor SVVN met 1-2. Het doelpunt werd gemaakt door Bas Koedijk. De aftrap van de wedstrijd SVVN 1 – VV Hellendoorn 1 is om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer André Willems uit Zeewolde.

Ook het tweede elftal komt, als de sterren goed staan, eindelijk weer eens in actie. 20 November 2021 was het de laatste keer dat SVVN 2 de groene mat betrad voor een wedstrijd. Destijds werd met 2-1 verloren bij Enter Vooruit 3. Ook de geplande oefenwedstrijd ging afgelopen zaterdag niet door. SVVN 2 speelde nog maar zeven competitiewedstrijden, maar omdat er twaalf teams in hun competitie zitten hoeven ze “nog maar” vijftien wedstrijden te voetballen. De eerste is zaterdag thuis tegen Be Quick Z. Een volstrekt onbekende tegenstander uit Zutphen. Be Quick hervatte zaterdag al de competitie en leed hun tweede competitiewedstrijd in een thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys 3. Het werd 2-4. Door de overwinning wipte Hulzense Boys in de stand over SVVN heen. Bij winst wordt het verloren terrein weer goed gemaakt door SVVN. SVVN is terug te vinden op de zevende plaats terwijl Be Quick derde staat. De wedstrijd tussen SVVN 2 en Be Quick Z. 2 begint om 12:30 uur en staat onder leiding van de heer Jimmy Bakker uit Holten.

De vrouwen van SVVN zijn inmiddels hun competitie herstart. Afgelopen zaterdag werd hun wedstrijd nog uit het programma gehaald, maar de weer daarvoor ging het op bezoek bij SV Gramsbergen Da3. Ondanks dat de thuisploeg de betere ploeg was, was het jammer dat de beslissende treffer vlak voor tijd viel anders had SVVN zo maar een punt mee kunnen nemen bij de nummer drie van de stand. Zaterdag speelt SVVN Da1 weer een uitwedstrijd. Voor de tweede keer gaan ze naar Hardenberg nu om tegen HHC Da4 te spelen. HHC leed afgelopen zaterdag een gevoelige 5-0 nederlaag bij, jawel, SV Gramsbergen Da3. Eerder dit seizoen kon SVVN HHC Da4 lang bijbenen maar stond uiteindelijk toch 0-6 op het scorebord. De wedstrijd HHC Da4 tegen SVVN Da1 wordt gespeeld op Sportpark De Boshoek te Hardenberg en begint om 12:30 uur.

Het begin van de Voorjaarscompetities bij de jeugd verloopt uiterst stroperig. De eerste twee zaterdagen werden veel wedstrijden uit het programma geschrapt wegens corona. Afgelopen zaterdag ging er van de tien thuisduels bij de jeugd er slecht één door. Eén van de wedstrijden die zaterdag niet doorging was Excelsior’31 JO11-2 tegen SVVN JO11-1. De teller voor SVVN JO11-1 bleef daarmee op drie punten staan die de week ervoor werden behaald door thuis met 5-3 van SC Markelo JO11-1 te winnen. Zaterdag ontmoet SVVN DES JO11-2. Ook DES kwam alleen op 29 januari in actie en verloor toen op eigen veld van Excelsior’31 JO11-2. De wedstrijd eindigde in 3-7. Voor de winterstop eindigde DES in een onvoltooide competitie als eerste waar ze onder andere veel te sterk waren voor SVVN JO11-2. De wedstrijd tussen SVVN JO11-1 en DES JO11-2 begint om 09:45 uur.

Ook SVVN JO13-2 kwam tot nu toe eenmaal in actie. Thuis tegen VV Hellendoorn JO13-2 werd met 4-2 gewonnen. Afgelopen zaterdag was SVVN vrij omdat er 11 teams in deze competitie zitten. Zaterdag speelt SVVN weer een gemeentelijke derby op ons sportpark. Dan komt De Zweef JO13-2 op bezoek. De enige wedstrijd die De Zweef speelde wisten ze overtuigend te winnen. Thuis tegen VV Holten JO13-2 werd het 7-0. Ook voor de winterstop troffen de teams elkander. Toen op Gagelman en trok De Zweef met 5-3 aan het langste end. Beide teams konden dus wel eens aardig aan elkaar gewaagd zijn. SVVN JO13-2 tegen De Zweef JO13-2 begint om 09:30 uur.

Afgelopen zaterdag begon SVVN JO15-1 hun competitie met een gelijkspel bij VV Langeveen JO15-1. Langeveen had een week daarvoor een oor wassing gekregen bij SV Almelo JO15-1. Voor de winterstop kende SVVN een sterke eindspurt wat nog bijna de titel opleverde. Eén van de slachtoffers van die dadendrang komt zaterdag naar Nijverdal. Op 27 november 2020 won SVVN Jo15-1 in Wierden met 4-2 van SVZW JO15-1. In deze competitie verloor SVZW hun enige wedstrijd thuis met 0-3 van De Tukkers JO15-1. Kan SVVN de Zwaluwen zaterdag opnieuw over de knie leggen? Deze wedstrijd begint om 11:00 uur.

SVVN JO17-1 is één van de weinige teams die al wel het maximale van twee wedstrijden speelde. Op bezoek bij zowel De Zweef JO17-1 als SV Heeten JO17-1 eindigde de wedstrijd onbeslist zodat er twee punten werden bemachtigd uit evenzoveel wedstrijden. Op zich niet zo verkeerd in twee lastige uitwedstrijden, maar een driepunter zou ook wel eens fijn zijn. Dat zal dan zaterdag maar eens moeten gaan gebeuren als SVVN thuis DVC Dedemsvaart JO17-2 treft. DVC verloor de enige wedstrijd die het speelde thuis van FC Dalfsen JO17-2 met 0-3 en is nog puntloos. Laten we hopen dat dit ook na zaterdag nog het geval is. IJs en wede dienende wordt er om 12:30 uur afgetrapt voor deze wedstrijd.