We zijn in 2022 beland dus ook vanaf deze kant een sportief jaar toegewenst. En laten we hopen dat we dit sportief meer bezig kunnen zijn dan de afgelopen twee jaar. Het begin is in ieder geval veel belovend. Afgelopen dinsdag kwam het verlossende woord uit Den Haag: Er mag weer gevoetbald worden in competitieverband. En dat is goed nieuws omdat juist voor zaterdag het begin van de Voorjaarscompetities gepland staat. Niet alle teams komen zaterdag in actie. Voor SVVN 1 en SVVN 2 wordt de competitie pas op 5 februari herstart. Wel speelt SVVN 1 zaterdag een oefenwedstrijd. Dit is een thuiswedstrijd tegen VV Bornerbroek 1 en deze begint om 14:30 uur. Publiek is daarbij weer welkom.

Er worden deze eerste zaterdag twaalf thuiswedstrijden gespeeld. De eerste wedstrijd begint om 09:00 uur in plaats van 08:30 wat voor de winterstop gebruikelijk was. De pupillen beginnen met de 3de van in totaal vier fases. SVVN JO8-1 is voor de derde keer in successie ingedeeld in de 3de Klasse. Een klasse waarin ze zich thuis voelen en ook thuis horen. Daarin treft het in de eerste wedstrijd een oude bekende. In de voorbereiding werd al eens tegen deze tegenstander geoefend en ook in de competitie kwam SVVN dit team niet zo heel lang geleden al eens tegen. Het gaat hier om VV Hellendoorn JO8-1. Op 11 december 2021 werd het 1-4 voor de gasten uit Hellendoorn. Zaterdag mag SVVN opnieuw proberen de punten nu wel in eigen huis te houden. De wedstrijd SVVN JO8-1 tegen VV Hellendoorn JO8-1 begint om 09:00 uur.

Het kan zelfs nog bonter SVVN JO8-2 treft zaterdag VV Hellendoorn JO8-2 en dat wordt al de vierde ontmoeting tussen beide teams. Net als voor de winterstop is SVVN JO8-2 ingedeeld in de 4de Klasse. In deze klasse treft het leuke teams uit de regio. SVVN zal overigens niet alle teams van hun competitie treffen. In de competitie zitten zeven andere teams terwijl er slechts vijf wedstrijden worden gespeeld. Te beginnen dus met de derby tegen Hellendoorn. Helaas zijn de vorige uitslagen niet bekend. Wel staat vast dat zaterdag om 10:00 uur wordt afgetrapt voor de wedstrijd tussen SVVN JO8-2 en VV Hellendoorn JO8-2.

SVVN JO13-2 kende een prima Najaarscompetitie. Er werd zes keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en ook tweemaal verloren. SVVN eindigde op de vijfde plaats terwijl het een wedstrijd minder speelde. Tussen de nummer twee en zes zaten slechts vier punten. In de nieuwe Voorjaarscompetitie komt SVVN nogal wat oude bekende tegen met wie het ook voor de winterstop de degens kruiste. SVVN heeft de ambitie om een gooi naar het kampioenschap te doen, maar er zijn nogal wat kapers op de kust waarmee afgerekend moet worden om kampioen te worden. SVVN begint met een thuiswedstrijd tegen VV Hellendoorn JO13-2. Ook dit team zat voor de winterstop bij SVVN in de competitie. Toen was het geen hoogvlieger met één overwinning en drie gelijke spelen. Op 9 oktober speelden beide teams tegen elkaar op Sportpark Groot Lochter. Het werd een benauwde 2-1 overwinning voor de thuisploeg. SVVN is dus gewaarschuwd en zal de punten niet cadeau krijgen. De wedstrijd SVVN JO13-2 tegen VV Hellendoorn JO13-2 begint om 09:30 uur.

Ook SVVN JO17-2 blijft op hetzelfde niveau actief als voor de winterstop. Toen zaten ze in een 4de Klasse met slechts negen tegenstanders. SVVN kwam slechts zes keer in actie. Laten we toch hopen dat dit in deze nieuwe competitie vaker het geval zal zijn. We gaan voor de volle elf wedstrijden! Uit die zes wedstrijden voor de winterstop werden tien punten verzameld. Hiermee eindigde SVVN in de middenmoot. Zaterdag krijgt SVVN SV Raalte JO17-1 op bezoek. Ook SV Raalte speelde voor de winterstop in een 4de Klasse en eindigde met dertien punten uit acht wedstrijden op de vijfde plaats. Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor beide teams. De aftrap van de wedstrijden tussen SVVN JO17-2 en SV Raalte JO17-1 is om 11:00 uur.

SVVN JO19-1 speelde voor de winterstop negen van de elf competitiewedstrijden. Lang deed SVVN mee om de bovenste plaatsen, maar uiteindelijk moest het genoegen nemen met een vierde plaats na vier overwinningen, drie gelijke spelen en twee nederlagen. Ook in de nieuwe competitie komt SVVN JO19-1 uit in de 2de Klasse. Als eerste tegenstander treft het DVC JO19-2 uit Dedemsvaart. Een fusieclub aan het begin van het seizoen ontstaan uit SV Dedemsvaart en SCD’83. Voor de winterstop speelden zij in een andere 2de Klasse waar ze na drie overwinningen en vijf nederlagen op de achtste plaats eindigden. De wedstrijd tussen SVVN JO19-1 en DVC JO19-2 begint om 12:30 uur.