Dit is de laatste voorbeschouwing van het jaar 2021. Een jaar waar wederom veel te weinig gevoetbald werd. Gelukkig werd de valse start van 2021 enigszins goedgemaakt met de laatste vier maanden. In deze laatste voorbeschouwing ligt de focus met name op de jeugd toch kijken we eerst nog heel even terug op afgelopen zaterdag met de senioren. SVVN Da1 sloot het jaar af met een uitstekende overwinning bij HHC Da3. Ze moesten er vroeg voor uit de veren maar bleken goed wakker. In Hardenberg werd het 0-3. Een positief uiteinde met perspectief voor de tweede seizoenshelft die begint op 29 januari 2022 met een uitwedstrijd bij SV Gramsbergen Da3.

Afgelopen zaterdag was de laatste geplande speelronde voor de jeugd. Maar omdat er verschillende wedstrijden niet doorgingen wegens corona of omdat de velden onbespeelbaar waren komen er nog verschillende jeugdteams aanstaande zaterdag in actie. Zoals SVVN JO15-2. Zij spelen zaterdag hun elfde wedstrijd van de competitie waarmee ze alles gespeeld hebben. Van de voorgaande tien werden er vier gewonnen en even zo vaak verloren. Dan ben je dus een echte middenmoter in deze klasse. Afgelopen zaterdag kwam SV Almelo JO15-2 op visite en moest SVVN JO15-2 een puntendeling toestaan. Het werd 2-2. Zaterdag komt DETO JO15-4 op bezoek. DETO wist tot nu toe alleen van hekkensluiter Enter Vooruit JO15-2 te winnen. Afgelopen zaterdag ging DETO op eigen veld met 2-4 onderuit tegen SV Enter JO15-2. Weet SVVN JO15-2 de ongeslagen status in thuiswedstrijden te behouden? De wedstrijd begint om 09:30 uur.

Het ging de laatste maanden wel vaker over het gebrek aan doelpunten bij SVVN JO13-1. Slechts vijf keer in negen wedstrijden werd het net gevonden. Het is dan niet zo vreemd dat alle drie wedstrijden die gewonnen werden door SVVN dit met 1-0 werd gedaan. Zoals ook afgelopen zaterdag toen er knap in Vriezenveen met 0-1 van DOS’37 JO13-1 werd gewonnen. SVVN is op de achtste plaats te vinden. Zaterdag komt koploper VV Den Ham JO13-1 op bezoek. De Hammenaren hebben één punt voorsprong maar ook een wedstrijd meer gespeeld dan concurrent DES. Zij moeten dus zelf winnen en hopen op een misstap om kampioen te worden. De wedstrijd SVVN JO13-1 tegen VV Den Ham JO13-1 begint om 11:00 uur.

SVVN JO13-3 bewees zich afgelopen zaterdag een slechte dienst. Bij DES JO13-3 kwam het niet verder dan 1-1. SVVN JO13-3 voert weliswaar de ranglijst aan, maar heeft een kampioenschap niet meer in eigen hand. Sterker nog: gezien het doelsaldo lijkt dit ver weg. Het had zo’n mooie apotheose kunnen zijn. De voorsprong van SVVN op nummer twee VV Bornerbroek JO13-1 is één punt. Maar Bornerbroek heeft twee wedstrijden minder gespeeld. SVVN moet dus zaterdag winnen van Bornerbroek en dan nog moet het in de wachtkamer plaatsnemen om te kijken of Bornerbroek ergens anders ook nog punten laten liggen. Bovendien is het doelsaldo van Bornerbroek veel beter dan dat van SVVN. SVVN moet zaterdag gewoon proberen te winnen om in ieder geval met opgeheven hoofd deze competitie af te sluiten. De aftrap van de wedstrijd SVVN JO13-3 tegen VV Bornerbroek JO13-1 is om 09:30 uur.

SVVN JO15-1 is bezig aan een uitstekende serie. De laatste vier wedstrijden werden allemaal gewonnen. Hierdoor sloop SVVN langzaam maar zeker naar de top van deze 2de Klasse. Afgelopen zaterdag won SVVN met 0-1 bij GFC JO15-1 dat daarmee de eerste nederlaag van het seizoen leed. SVVN is opgeklommen naar een derde plaats op drie punten van koploper VV Borne JO15-1. Die laatste heeft nog wel een wedstrijd te goed. Als Borne zaterdag wint of gelijkspeelt bij De Tukkers JO15-1 dan is het kampioen. Bij verlies is er nog een minieme kans voor de achtervolgers Oranje Nassau JO15-2 of SVVN JO15-1 mochten zij wel winnen. SVVN JO15-1 speelt zaterdag thuis tegen SV Gramsbergen JO15-1. Gramsbergen staat voorlaatste met zes punten uit tien wedstrijden. Alleen van hekkensluiter NEO JO15-3 werd gewonnen. Afgelopen zaterdag had Oranje Nassau de nodige moeite met Gramsbergen. Het werd uiteindelijk 3-4 voor ON. SVVN is dus gewaarschuwd! De wedstrijd SVVN JO15-1 tegen SV Gramsbergen JO15-1 begint om 11:00 uur.

Twee nederlagen tegen de huidige nummer vier en vijf van de ranglijst in het midden van de competitie lijken SVVN JO17-1 zorgden ervoor dat de kampioensaspiraties in de koelkast konden worden gezet. Tegen de nummer twee werd wel gewonnen en zaterdag wacht het treffen met de koploper SC Balkbrug/Avereest JO17-1. Het verschil in punten is zes terwijl SVVN twee wedstrijden minder heeft gespeeld. SVVN JO17-1 heeft het in eigen hand om kampioen te worden. Allereerst zal er dan zaterdag gewonnen moeten worden. Het doelsaldo van de concurrent is dermate beter dat zij bij een gelijkspel virtueel kampioen zijn. Mocht SVVN winnen dan zal het ook beide inhaalduels moeten winnen die dan in 2022 gespeeld zal moeten worden. De Balkbruggers verloren deze competitie nog niet. Wel speelden ze al wel drie keer gelijk. Afgelopen zaterdag won Balkbrug met 10-1 thuis van JCHW JO17-1. De laatste keer dat SVVN in actie kwam was een week eerder tegen dezelfde tegenstander. Toen won SVVN uit met 2-7. De wedstrijd op Sportpark De Balk in Balkbrug tussen SC Balkbrug/Avereest JO17-1 en SVVN JO17-1 begint om 10:30 uur.

Rest mij u verder niks dan fijne feestdagen en een sportief 2022 toe te wensen.