Het zijn roerige tijden. Kunnen we onze geliefde voetbalsport nog blijven beoefenen? Op deze vraag kan ik u op dit moment geen antwoord geven. Feit is wel dat voetbal als fysieke kijksport uit den boze is. Daar kunnen we met zijn allen een mening over hebben, maar het feit zal er niet door veranderen dat er geen publiek welkom is bij voetbalwedstrijden van hoog tot laag. Afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen Hardenberg’85 afgelast omdat het speelveld door de regenval onbespeelbaar zou zijn geweest. Misschien kwam dit oordeel volgens velen te vroeg. Maar ook hier kunnen we niks aan veranderen. De KNVB heeft besloten de speelronde van A-Categorie van in ieder geval aanstaand weekend uit te stellen. Wel mag er eerder afgelaste wedstrijden ingehaald en snel vonden SVVN en Hardenberg’85 elkaar en hopen ze elkaar zaterdag wel te treffen.

Het is voor het eerst dat beide clubs elkaar in competitie treffen. Wel werd er eerder vriendschappelijk tegen elkaar gespeeld. Tot vorig seizoen was Hardenberg’85 een aantal seizoenen actief in de 3de Klasse van het district Noord. Daarvoor zaten ze in de ‘’Zwolse’’ 3de Klasse C van Oost. Hardenberg’85 begon met zes nederlagen op rij totdat met 2-3 werd gewonnen bij Wilhelminaschool. De achtste wedstrijd zou afgelopen zaterdag zijn, maar ook deze wedstrijd ging zaterdag niet door.

Ook zaterdag zijn er geen supporters welkom bij alle wedstrijden. Een vriendelijk doch dringend verzoek aan iedereen om zich aan dit verbod te houden. De heer Niels Mulder uit Almelo hanteert zaterdag de scheidsrechter fluit. De aftrap is om 14:00 uur.

Net als alle thuiswedstrijden vond zaterdag het duel van SVVN 2 ook een doorgang. Een aangezien de wedstrijd van zaterdag, uit tegen DES 2, ook niet doorgaat zou het zo maar kunnen dat SVVN 2 nu al winterstop heeft en dus vanaf 20 november niet meer in actie is gekomen. Op 11 december staat nog wel een wedstrijd gepland maar of die doorgaat ligt er welke regels de overheid oplegt en wat de conclusie van de KNVB hieruit is.

De dames van SVVN kwamen wel in actie afgelopen zaterdag. In Sibculo ging het met 1-1 de rust in door een doelpunt van één van de aanwinsten tegen SVV’56/VV Kloosterhaar Da1. Helaas hield SVVN geen punten over aan de wedstrijd. Alleen de thuisploeg wist nog twee keer het net te vinden na rust. Zaterdag speelt SVVN Da1 een thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys Da1. Vroomshoop heeft evenveel punten als SVVN en behaalde dat ook tegen dezelfde tegenstanders. Ook qua andere uitslagen lijken beide teams aardig overeen te komen. Het zou dus heel goed kunnen dat beide teams zaterdag aardig aan elkaar gewaagd zijn. De wedstrijd SVVN Da1 tegen Vroomshoopse Boys Da1 begint om 13:00 uur.

Het jaar loopt ten einde en zo ook de 2de fase van het pupillenvoetbal. Officieel zijn er nog twee speelrondes hoewel er ook op 18 december nog wat wedstrijden ingehaald worden. Hoeveel wedstrijden uiteindelijk doorgaan is afhankelijk van corona. SVVN JO8-2 doet het uitstekend in hun competitie. Vele tegenstanders werden aan de zegekar gebonden ondanks dat onlangs DES JO8-1 te sterk was. Zaterdag is er weer een sterke teenstander voor SVVN JO8-2. Dan komt Hulzense Boys JO8-1 op bezoek. Weet SVVN JO8-2 nu wel een derby winnend af te sluiten? SVVN JO8-2 versus Hulzense Boys begint om 09:45 uur.

Op het einde van de rit worden de prijzen verdeeld. Dat gaat waarschijnlijk ook gelden voor 5de Klasse 10 waar SVVN JO13-3 acteert. Na wedstrijden en zeven overwinningen heeft SVVN nog een minieme kans op het kampioenschap. Het ontmoet immers nog de koploper, die alle wedstrijden nog won, later deze competitie. Wel heeft koploper VV Bornerbroek een veel beter doelsaldo. Opvallend is dat SVVN juist punten liet liggen in een thuisduel tegen laagvlieger Excelsior’31 JO13-9. Je zou er haast wat van gaan denken. Zaterdag werd er wel gewonnen in Rijssen van de JO13-10 van Excelsior. Aanstaande zaterdag komt De Zweef JO13-3 op bezoek. De Zweef staat in de middenmoot met ver overwinningen en drie nederlagen na zeven duels. Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd van De Zweef afgelast. De aanvang van de wedstrijd tussen SVVN JO13-3 en De Zweef JO13-3 is 09:30 uur.

In de competitie van SVVN JO15-1 is het vlak voor het einde ongemeen spannend. SVVN staat op de zevende plaats, maar heeft slechts drie punten minder dan de koploper. Zaterdag won SVVN in Wierden met 2-4 van SVZW JO15-1 en zo heeft het een topklassering nog steeds in het vizier. De volgende wedstrijd is tegen een dissonant. NEO JO15-3 heeft alle acht wedstrijden verloren en deed dat niet zelden met zeer ruime cijfers. Toch mag er voor SVVN JO15-1 geen ruimte zijn voor onderschatting. De wedstrijd tussen SVVN JO15-1 en NEO JO15-3 begint om 11:00 uur.

De eerste zeven wedstrijden bleef SVVN JO19-1 ongeslagen in hun competitie totdat hun Waterloo werd gevonden afgelopen zaterdag in notabene Daarle. SC Daarle JO19-1 won met 2-1. Hiermee kunnen de titelaspiraties wel de ijskast in met nog een zwaar programma voor de boeg waar SVVN de nummers één en twee van de ranglijst nog ontmoet. Zaterdag komt eerst nog de nummer vijf, VC Fleringen JO19-1, op bezoek. Hun wedstrijd tegen de nog foutloze koploper VMC JO19-1 afgelopen zaterdag werd afgelast. Bij winst passeert Fleringen SVVN op de ranglijst. De aftrap van deze wedstrijd is om 12:30 uur.