Terugkijkend op afgelopen zaterdag moeten we constateren dat door corona de nodige wedstrijden een doorgang kunnen vinden. Wat dat betreft komt SVVN er nog genadig onderweg want SVVN zelf in de hele vereniging dermate weinig coronagevallen dat niet op afgelasten van wedstrijden hoeft over te gaan tot nu toe. Helaas had de tegenstander van SVVN 1, VV Hellendoorn, afgelopen zaterdag wel. Ook twee andere wedstrijden werden afgelast. Allerijl werd er zaterdag nog een oefenwedstrijd geregeld. VV Hoogeveen, de nummer 5 van de 3de Klasse D Noord kwam naar Nijverdal. Door twee late doelpunten gingen de ploegen rustten met een 1-3 stand. Na rust scoorden beide teams nog eenmaal. De uitslag was dus 2-4.

Ook zaterdag speelt SVVN weer een thuiswedstrijd. Ditmaal komt Hardenberg’85 op bezoek. Het is voor het eerst dat beide clubs elkaar in competitie treffen. Wel werd er eerder vriendschappelijk tegen elkaar gespeeld. Tot vorig seizoen was Hardenberg’85 een aantal seizoenen actief in de 3de Klasse van het district Noord. Daarvoor zaten ze in de ‘’Zwolse’’ 3de Klasse C van Oost. Hardenberg’85 begon met zes nederlagen op rij totdat met 2-3 werd gewonnen bij Wilhelminaschool. De achtste wedstrijd zou afgelopen zaterdag zijn, maar ook deze wedstrijd ging zaterdag niet door.

Ook zaterdag zijn er geen supporters welkom bij alle wedstrijden. Een vriendelijk doch dringend verzoek aan iedereen om zich aan dit verbod te houden. De heer Niels Mulder uit Almelo hanteert zaterdag de scheidsrechter fluit. De aftrap is om 14:30 uur.

Het tweede elftal kwam afgelopen zaterdag wel in actie. Het was een beetje aan- of afhaken voor SVVN 2 voor wat betreft de topposities in deze klasse. De wedstrijd bij Enter Vooruit 3 ging met 2-1 verloren en daardoor bevindt SVVN 2 op 1/3 van de competitie in een grote middenmoot van de 3de Klasse H. Zaterdag komt Be Quick 2 uit Zutphen naar Nijverdal. Zij wonnen de eerste vijf competitiewedstrijden op rij totdat zij de topper bij De Zweef 2 met 1-0 verloren. De wedstrijd van afgelopen zaterdag ging niet door. Het wordt voor SVVN 2 dus een hele kluif om de ongeslagen status in thuiswedstrijden te behouden. De wedstrijd tussen SVVN 2 en Be Quick Z. 2 begint zaterdag om 12:30 uur.

Het damesteam van SVVN had afgelopen zaterdag een zware wedstrijd tegen DOS’37 dat alle wedstrijden gewonnen had. Ondanks dat SVVN grote delen van de wedstrijd gelijkwaardig waren aan hun tegenstander ging SVVN rusten met een ongelukkige 0-3 achterstand. Ook de tweede helft toonde DOS zich zeer effectief en werden fouten bij SVVN vakkundig afgestraft. In de slotfase kon DOS’37 uitlopen naar een wel hele ruime overwinning. De teller stopte uiteindelijk bij 0-8. Zaterdag gaat SVVN Da1 op bezoek bij SVV’56/VV Kloosterhaar Da1. Deze tegenstander verloor haar eerste wedstrijd thuis met 4-6 van hetzelfde DOS’37. De zes daarop volgende wedstrijden werden allemaal gewonnen en daarom staan ze nu tweede. Afgelopen zaterdag nog werd met 1-4 gewonnen bij VV Hellendoorn Da3. De wedstrijd SVV’56/VV Kloosterhaar Da1 tegen SVVN Da1 wordt gespeeld op Sportpark De Dubbeltreffer in Sibculo. De aftrap is om 11:00 uur.

De tweede fase van in totaal vier in het pupillenvoetbal is sinds zaterdag voor de meeste teams over de helft heen. SVVN JO9-1 boekte in de eerste vier wedstrijden louter overwinningen. Van zowel SVZW JO9-1 (14-2), Blauw Wit’66 JO9-1 (3-6), SV Enter JO9-1 (10-1) als Enter Vooruit JO9-1 (4-8) werden de punten gepakt. Met nog drie wedstrijden te gaan ziet het er dus goed uit voor SVVN JO9-1, maar zijn ze er nog lang niet. Zaterdag komt VV Nieuw Heeten JO9-1 op bezoek. Dit team zat tot voor kort nog bij SVVN JO9-2 in de competitie, maar daar waren ze kennelijk te sterk voor zodat ze nu tegen SVVN JO9-1 mogen aantreden. Kan SVVN JO9-1 de zegereeks voort zetten? SVVN JO9-1 en VV Nieuw Heeten beginnen zaterdag om 08:30 uur aan hun wedstrijd.

De nummers twee en één van de ranglijst tegen elkaar met drie punten verschil. Dat mag een regelrechte topper heten die zaterdag gespeeld wordt op Sportpark Groot Lochter. De hoofdrolspelers zijn SVVN JO13-2 en Excelsior’31 JO13-5. SVVN leed alleen in uitwedstrijden tegen subtoppers De Zweef JO13-2 en SV Rijssen JO13-1 puntverlies. Thuis werd alles gewonnen. Ook van nummer drie VV Nieuw Heeten JO13-1. Excelsior leed juist alleen in een thuiswedstrijd puntverlies. Net als SVVN afgelopen zaterdag kwam eerder dit seizoen ook Excelsior tegen SV Rijssen JO13-1 niet verder dan een gelijkspel. SVVN zal dus moeten winnen om het gat met koploper Excelsior te dichten. De wedstrijd SVVN JO13-2 tegen Excelsior’31 JO13-5 begint om 09:30 uur.

Titelaspiraties heeft SVVN JO15-2 niet. Wel doen ze het prima met een plaats in de middenmoot in deze 5de Klasse. Oranje Nassau JO15-3 en Excelsior’31 JO15-4 hebben beide alle wedstrijden gewonnen en gaan dus uitmaken wie er kampioen gaat worden. SVVN heeft van beide al verloren in een uitwedstrijd. Vanaf plek drie begint de middenmoot en die plaats is voor SVVN het maximaal haalbare. Op die plek staat nu SV Enter JO13-2. Ook Enter heeft beide koplopers al gehad en lijkt the best of the rest. Hoewel het verschil tussen beide teams slechts één punt is moet SVVN gezien het resterende programma winnen om de derde plaats in eigen hand te houden. Het eerste fluitsignaal van de wedstrijd tussen SVVN JO15-2 en SV Enter JO15-2 klinkt om 09:30 uur.

Met slechts tien teams is de competitie van SVVN JO17-2 een mini competitie. Ondanks dat SVVN nog maar drie wedstrijden speelt mag het zaterdag pas voor de derde keer thuis spelen. SVVN JO17-2 staat momenteel op een keurige derde plaats en dat lijkt het maximaal haalbare. Er werd verloren van koploper GFC JO17-2 en concurrent SV Rijssen JO17-1. Afgelopen zaterdag was SVVN vrij en de week daarop wist het met 1-6 te winnen in Hengevelde van WVV’34 JO17-2. Zaterdag komt Excelsior’31 JO17-6 op bezoek. Excelsior kwam tot nu toe nog maar vier keer in actie. Van die vier wedstrijden werd er alleen in de thuiswedstrijd tegen De Zweef JO17-2 punten gepakt. De wedstrijd werd met 5-3 gewonnen. Wel had bijvoorbeeld de koploper veel moeite om van Excelsior te winnen. De wedstrijd tussen SVVN JO17-2 en Excelsior’31 JO17-6 begint om 11:00 uur.