Het is zaterdag. De mooiste dag van de week. De gemeente is de hele week in de weer geweest om het hoofdveld in tiptop conditie te brengen. De weersomstandigheden zijn goed. Het affiche is prachtig en de spelers hebben er zin in. Toch is het helemaal niets deze zaterdagmiddag. Het is ijzingwekkend stil als de 22 hoofdrolspeler aan de aftrap staan. De overheid heeft namelijk besloten dat er bij amateurwedstrijden geen publiek is toegestaan. Die paar honderd man rondom een voetbalveld in de buitenlucht heeft namelijk totaal geen gevaar op besmetting anders dan dat mensen elkaar bewust in elkaar gezicht gaan hoesten. Een werkelijk waar totaal idiote maatregel.

Terug toen alles nog enigszins normaal was. Afgelopen zaterdag was er een beker-/inhaalprogramma ingelast. SVVN had geen last van beide dus genoot het van een vrij weekend. De week ervoor ging SVVN op bezoek bij VV Kloosterhaar. Al binnen tien minuten had SVVN een comfortabele voorsprong van 0-2. De voorsprong kwam nimmer in gevaar. Uiteindelijk werd het een fijne 0-3 overwinning voor de Volharding. SVVN speelde bij vlagen redelijk tot goed, maar hoefde zich niet buitengewoon in te spannen tegen een matig acterende thuisclub.

Dan de wedstrijd van zaterdag. Daar kunnen kort over zijn: De wedstrijd SVVN 1 tegen VV Hellendoorn 1 gaat niet door. VV Hellendoorn heeft te maken met corona en dus is deze wedstrijd uitgesteld tot een nader te bepalen moment.

Ook het tweede elftal was afgelopen zaterdag vrij. De week ervoor speelde het thuis tegen Blauw Wit’66 2 uit Holten. Het werd een doelpuntrijk duel waar uiteindelijk de punten gedeeld werden. Uitslag 3-3. SVVN is terug te vinden op de vijfde plaats met tien punten uit zes wedstrijden. Zaterdag gaat SVVN 2 op bezoek bij Enter Vooruit 3. De Enterse formatie staat één plek hoger en heeft drie punten meer behaald uit evenzoveel duels. De enige nederlaag werd drie weken geleden behaald in een uitduel met nummer twee Be Quick Zutphen. Het werd 2-1. De laatste wedstrijd werd, thuis, wel met 1-0 gewonnen bij DES. Een lastige wedstrijd voor SVVN 2 dus. De aftrap op Sportpark De Werf in Enter voor deze wedstrijd is om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Jan Tanke uit Enschede.

De dames zouden afgelopen week wel in actie komen in een thuiswedstrijd tegen VV Bergentheim Da3 ware het niet dat Corona roet in het eten gooide. Nu is het te hopen dat de dames inmiddels hersteld zijn en zaterdag wel weer de wei in mogen. Zaterdag speelt SVVN weer een thuiswedstrijd. Dan komt DOS’37 Da1 op bezoek. Net als SVVN hebben ook de Vriezenveners tot nu toe slechts vier wedstrijden gespeeld. Die vier wedstrijden werden wel allemaal gewonnen. Waaronder bij nummer twee SVV/Kloosterhaar waar met 4-6 werd gewonnen. Dat wordt dus een zware kluif voor onze dames zaterdag. De wedstrijd SVVN Da1 tegen DOS’37 Da1 begint zaterdag om 13:00 uur.

De meeste pupillen teams hebben zijn na zaterdag op de helft van de 2de fase van in totaal vier die ze dit seizoen zullen spelen. Na elke fase worden de teams opnieuw ingedeeld zodat dit beter zou aansluiten bij hun niveau. SVVN JO8-2 is na zaterdag nog niet op de helft. De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd namelijk verzet tot na een later tijdstip dit jaar. Van de twee wedstrijden die SVVN JO8-2 wel speelde werd er één zeer ruim verloren en de ander net zo ruim verloren. Wat dat betreft zijn ook in deze fase de verschillen groot. Zaterdag speelt SVVN JO8-2 thuis tegen DES JO8-1. Deze wedstrijd werd ook al in de eerste fase gespeeld. De uitslag is niet bekend. De wedstrijd begint om 09:45 uur.

Wie na de stand kijkt van SVVN JO11-2 ziet iets bijzonders. Na drie wedstrijden hebben namelijk de eerste vijf van de acht zes punten. Ook SVVN hoort bij de eerste vijf. Er werd verloren in de eerste wedstrijd bij VV Lemelerveld JO11-2, maar won het vervolgens thuis ruim van SV Mariënheem JO11-1 en ook zaterdag werd er gewonnen bij Wijhe’92 JO11-3. De tegenstander van zaterdag, Blauw Wit’66 JO11-2, had ook zes punten kunnen hebben maar bij hen werd een wedstrijd uitgesteld. Zij kwamen dus tweemaal in actie. Er werd verloren bij SV Mariënheem JO11-1 terwijl er wel ruim gewonnen werd bij Excelsior’31 JO11-5. De wedstrijd SVVN JO11-2 tegen Blauw Wit’66 JO11-2 begint om 08:30 uur.

SVVN JO13-3 doet het uitstekend in hun competitie. Van de zes wedstrijden werd er vijf keer gewonnen. Alleen van middenmoter Excelsior’31 JO13-9 werd thuis verloren. Wel werd zowel SV Enter JO13-2 als SC Markelo JO13-2 de enige nederlaag toegebracht. Het enige foutloze team is VV Bornerbroek JO13-1 en beide teams treffen elkaar in Nijverdal op de laatste speeldag. Tot die tijd staan er nog enkele leuke potjes te spelen. Zoals zaterdag als Hulzense Boys JO13-2 op bezoek komt. Hulsen wist tot nu toe alleen van rode lantaarndrager SVZW JO13-3 te winnen en is dus aan de onderzijde van de ranglijst terug te vinden. Maar SVVN mag de tegenstander niet onderschatten en moet winnen om in het spoor van de koploper te blijven. De aftrap van de wedstrijd tussen SVVN JO13-3 en Hulzense Boys JO13-2 is om 09:30 uur.

SVVN JO13-1 speelt een bescheiden rol in de 1ste Klasse. De helft van de zes wedstrijden werd verloren waarvan tweemaal met ruime cijfers. De laatste twee speelrondes is SVVN JO13-1 echter ongeslagen. Eerst werd er thuis keurig met 1-0 gewonnen van De Zweef JO13-1. Daarna werd er bij de wedstrijd tussen DETO JO13-1 en SVVN JO13-1 niet gescoord. Daar komt direct het probleem naar voren. SVVN JO13-1 heeft tot nu toe slechts drie keer gescoord. Zaterdag komt DES JO13-1 op bezoek. DES staat derde in de stand maar leden onlangs tegen juist De Zweef JO13-1 hun enige nederlaag. Toch zijn de gasten de favoriet in deze wedstrijd. De wedstrijd SVVN JO13-1 tegen DES JO13-1 begint om 11:00 uur.