Gelukkig loopt de ziekenboeg bij SVVN 1 leeg. Dit was zaterdag, naast de drie punten uiteraard, de grootste winst. De zesde speelronde leverde de derde winst op. De tegenstander was Wilhelminaschool. De eerste helft ging redelijk gelijk op en ook de stand was in evenwicht. In de tweede helft gaf SVVN gas en sleepte het terecht de overwinning binnen. Het veldspel hield niet altijd even veel over, maar dat is te verklaren door gebrek aan automatismen die er vanzelf gaan komen als de ploeg fit wordt en blijft.

Zaterdag gaat SVVN op bezoek bij VV Kloosterhaar. De zebra’s kennen een moeizame competitiestart. Alleen thuis tegen DES en ASV’57 werd er een puntje gepakt. De overige vier wedstrijden werden verloren. Zoals afgelopen zaterdag toen Kloosterhaar met 1-0 onderuit ging in de derby met VV Mariënberg. Opvallend is dat Kloosterhaar tot nu toe ook slechts drie keer gescoord heeft in zes wedstrijden. Dat Mark Boshove de gehele productie voor zijn rekening heeft genomen is minder verbazingwekkend.

De laatste ontmoeting in Kloosterhaar was in december 2019. SVVN won met 1-2 door doelpunten van Melvin Morsink en Teun Bakhuis. Een score die veel hoger had kunnen uitvallen als SVVN wat zuiniger met de kansen om was gegaan. Zaterdag begint deze wedstrijd op Sportpark De Polderhoek om half drie. Scheidsrechter is de heer Hobie Huizer uit Zwolle.

Dat de ziekenboeg bij SVVN 1 leeg loopt heeft ook zo zijn uitwerking op SVVN 2. Daar stonden spelers in de basis die niet zo heel lang geleden behoorden tot de basis elf van SVVN 1. Afgelopen zaterdag won SVVN 2 voor de tweede maal op rij. Ook Sp. Eefde werd puntloos gelaten en SVVN won met 1-4. Door deze overwinning sluipt SVVN 2 naar boven op de ranglijst. SVVN staat nu vijfde met slechts één punt minder dan de nummer drie. Wel moet gezegd dat SVVN 2 voornamelijk tegenstanders heeft gehad uit de onderste helft van de ranglijst. Dat geldt ook voor de tegenstander van zaterdag, het Holtense Blauw Wit’66. Blauw Wit wist tot nu toe alleen thuis van DES te winnen, maar deed dat wel direct met 8-4. Wel trof Blauw Wit juist tegenstander die wat hoger staan op de ranglijst. De wedstrijd SVVN 2 tegen Blauw Wit’66 2 begint om 12:30 uur.

SVVN VR1 speelde afgelopen zaterdag een derby tegen VV Hellendoorn VR3. Het was een wedstrijd zonder veel kansen en dan is het vaak zo dat het team dat een kans wel weet benutten spekkoper is. En dat waren ditmaal de dames uit Hellendoorn. Dus werd het 0-1. SVVN VR1 is in de tussenstand nog steeds in de middenmoot te vinden. Zaterdag zouden ze naar Den Ham afreizen, maar SVVN heeft een baaldag aangevraagd voor deze wedstrijd. Dus voor SVVN VR1 gaat de competitie verder op 13 november.

Zoals al wellicht bekend zijn afgelopen zaterdag de pupillen gestart met de 2de fase van de in totaal 4 van het pupillenvoetbal. De teams zijn opnieuw ingedeeld. SVVN JO9-2 speelt nu zelfs een niveau hoger in de 3de Klasse. Afgelopen zaterdag ging SVVN JO9-2 met 4-1 onderuit bij VV Broekland JO9-1. Voor pupillenvoetbal is dit een bescheiden uitslag. Dat er nieuwe competities zijn wil niet zeggen dat je alleen nieuwe tegenstanders tegenkomt. Op 25 september kwam namelijk De Zweef JO9-4 ook al op bezoek. Toen eindigde de wedstrijd in 9-7. Kan SVVN JO9-2 opnieuw in eigen huis winnen van De Zweef JO9-4? De wedstrijd begint om 09:45 uur.

Na vijf van de elf wedstrijden is er al een behoorlijk onderscheid in de 4de Klasse 12 tussen de top vier en de rest (okay, SV Rijssen JO13-1 heeft nog een wedstrijd te goed en kan aanhaken). SVVN JO13-2 hoort ook bij die top 4. Van de vijf wedstrijden won SVVN JO13-2 er vier. Alleen van De Zweef JO13-2 werd er nipt verloren. Afgelopen werd er weer gewonnen. In Borne werd het 1-4 tegen VV Borne JO13-2. Zaterdag komt VV Nieuw Heeten JO13-1 op bezoek. Nieuw Heeten heeft evenveel punten en verloor tot nu toe alleen met 4-3 van SV Rijssen JO13-1. Een regelrechte topper om te bepalen wie er in het spoor van de koploper blijft. De wedstrijd SVVN JO13-2 tegen VV Nieuw Heeten JO13-1 begint om 09:30 uur.

The best of the rest. Dat is wat voor SVVN JO17-2 geldt. Van de nummer één met 7-1 verloren. Verder werd er nog eenmaal gelijkgespeeld en tweemaal gewonnen. Zoals afgelopen zaterdag toen SVVN op Gagelman met 1-4 veel te sterk was voor DES JO17-2. SVVN staat nu tweede en dat is het maximaal haalbare. Zaterdag komt nummer drie SV Rijssen JO17-1 op bezoek. De Rijssenaren staan er qua puntverlies iets beter voor. Alleen thuis van GFC JO17-2 werd met 1-2 verloren. De andere twee wedstrijden werden in winst omgezet. Het is zeer aannemelijk dat de winnaar van deze wedstrijd de nummer twee wordt aan het einde van de rit. De wedstrijd SVVN JO17-2 tegen SV Rijssen JO17-1 begint om 11:00 uur.

SVVN JO19-2 is een degelijke middenmoter. Vier gespeeld, twee gewonnen en ook twee verloren. Dan is de zevende plaats je deel. SVVN won van de ploegen die onder hen staan en verloor van ploegen die boven hen staan. Maar als je hogerop wilt zul je ook eens moeten winnen van hoger geplaatste teams. Afgelopen zaterdag trok SVVN JO19-2 in doelpuntrijke wedstrijd aan het langste eind. Bij Hulzense Boys JO19-2 werd het 4-7. Zaterdag is het weer derby time als De Zweef JO19-2 op bezoek komt. De Zweef staan tweede. Alleen van Vroomshoopse Boys JO19-2 werd verloren. Ook SVVN verloor van dit team. Het belooft een interessante wedstrijd te worden zaterdag. Voor de wedstrijd tussen SVVN JO19-2 en De Zweef JO19-2 wordt om 14:30 uur afgetrapt.