De laatste thuiswedstrijd van 2019 en alweer de elfde wedstrijd van het seizoen. Voorwaarts V. uit Westerhaar-Vriezenveensewijk kwam voor deze gelegenheid op bezoek. De scheidsrechter van vandaag moest een langere weg afleggen. André Willems kwam helemaal uit Zeewolde om deze wedstrijd te leiden. De situatie vooraf was als volgt. SVVN staat tiende met tien punten uit tien wedstrijden. Maar liefst zeven keer speelde de Volharding gelijk. Voorwaarts deed dat vier keer en won net zo vaak als SVVN. Zij hebben dus zeven punten.

Trainer Julian op den Dries wijzigde zijn basiself op vier plaatsen ten opzichte van vorig week. Hij kon weer beroep doen na blessureleed op Melvin Morsink, Rowan Wijnen en Delano Burnama. Dat ging ten koste van Teun Bakhuis, Sven Boerkamp en Melvin Hulsman. Johnny Teterissa is door een blessure niet beschikbaar en hij werd vervangen door Martijn ter Steege. De amusementswaarde lag het eerste gedeelte van de wedstrijd niet hoog. Er werd hard gewerkt, maar vooral veel geploeterd door beide partijen.

Het eerste noemenswaardige wapenfeit kwam van Voorwaarts in de 18de minuut toen Mauro Slatius op rechts het gaspedaal intrapt. Zijn schot wordt gekraakt en gaat voorlangs. In de 23ste minuut zet SVVN daar wat tegenover. Uit een corner belandt de bal op de zestien bij Melvin Morsink. Hij schiet de bal nipt voorlangs. SVVN is vanaf dan wat sterker en krijgt enkele kansjes. Echt verheffend is het allemaal niet wat de 22 man ten tonele brengen. In de 36ste minuut krijgt SVVN de beste kans om de score te openen. Uit een corner van rechts wordt Martijn ter Steege vrij gelaten en hij kopt de bal van dichtbij op de lat.

In de 41ste minuut probeert Tim Harms van de gasten het nog met schot van verre afstand, maar de bal gaat over het doel. In de 43ste minuut krijgt Melvin Morsink nog een kans maar hij schiet de bal via een verdediger naast. Dat zijn de marginale hoogtepunten van de eerste helft waar SVVN misschien licht de betere partij is, maar het vooral erg mager is wat beide partijen op de mat brengen deze middag.

Na de thee is er een dubbele wissel aan SVVN kant. Delano Burnama en Bas Koedijk blijven in de kleedkamer achter en zij worden vervangen door Chiel Karkdijk en Teun Bakhuis. Al snel verandert de brilscore. Er volgen een tweetal corners en bij de tweede legt Martijn ter Steege de bal terug op Marvin Thomas die de bal in verre hoek schiet. Nu moet Voorwaarts wel zou iedereen denken. Maar dan kom je toch bedrogen uit.

Voorwaarts oogt onmachtig en creërt vrijwel niets. In de hele tweede helft is er maar één noemenswaardige kans. In de 65ste minuut wordt Tim Harms de diepte ingestuurd. Hij komt 1 op 1 met Patriz Loohuis die zijn inzet knap met zijn voeten keert. SVVN blijft eenvoudig overeind. Teun Bakhuis schiet te laat waardoor zijn schot nog geblokt kan worden en een drietal schoten van Melvin Morsink belanden in de handen van de keeper.

De scheidsrechter wou graag deze wedstrijden de kaarten op zak houden, maar ziet zich genoodzaakt de rode kaart te trekken voor Tim Harms die ter hoogte van de middenlijn een slaande beweging maakt al in blessuretijd. Zo wint SVVN voor de tweede keer dit seizoen. Gek genoeg werden beide overwinningen behaald in de slechtste wedstrijden van het seizoen. De drie punten worden gekoesterd en dankbaar bijgeschreven. Het geeft weer een beetje lucht.

Volgende week speelt SVVN de laatste wedstrijd van dit jaar. Dan gaat het eerste op bezoek bij VV Kloosterhaar. De wedstrijd op Sportpark De Polderhoek begint om 14:30 uur ende scheidsrechter is de heer John Schumer.

Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Alwin Zigterman, Delano Papilaja, Robin de Jong, Martijn ter Steege; Rowan Wijnen, Delano Burnama (46. Chiel Karkdijk), Ronald van den Berg; Melvin Morsink (72. Melvin Hulsman), Bas Koedijk (46. Teun Bakhuis) en Marvin Thomas.

Geel:-

Foto’s met dank aan Cynthia Beldman.