Zaterdagochtend was het weer zover: de training van de F-league van S.V.V.N. begint bijna! Dolenthousiast komen de kinderen de grasmat op om vervolgens een bal te pakken en te spelen. De trainers zetten de laatste oefeningen uit en nemen de training nog een keer door met elkaar. Het is 9:00 uur, de training begint.

De warming-up bestaat uit een dribbel oefening waarbij de kinderen niet tegen elkaar op mogen botsen. Steeds wordt er een kleur geroepen waar de kinderen heen mogen rennen met de bal aan de voet. Wie kan er heel goed opletten?

Na de warming-up wordt de groep in tweeën gesplitst en staan er verschillende oefeningen op het programma. Zo wordt er geitenbal gespeeld: wie wordt er als laatste onder de knie geraakt door de bal? Dat is de koning geit. Ook worden er punten gescoord met het pionnen schietspel. De kinderen leren hier passen met de binnenkant van de voet. Verder is 1 tegen 1 een onderdeel. Hier maken de kinderen de mooiste acties om daarna een doelpunt te maken.

Als de oefeningen klaar zijn, is het tijd voor een korte drinkpauze. De groep is weer één en gaat naar het volgende onderdeel: afwerken. Eén van de kinderen heeft keeperhandschoenen mee en gaat in de goal staan. De rest pakt een bal en maakt een rijtje achter elkaar. De eerste is aan de beurt. De trainer wordt ingespeeld, de bal wordt terug gespeeld, dan is er het schot op doel… Is het een goal of maakt de keeper een weergaloze redding?

Tot slot is er de eindpartij. Twee teams spelen een wedstrijdje tegen elkaar. De beste passes, de coolste acties en de mooiste goals komen voorbij. En tijd. Het zit er alweer op. De kinderen hebben goed hun best gedaan. Het belangrijkste blijft nog wel dat ze weer plezier hebben gehad! Wie weet zien we één van hen later wel in het 1e voetballen of zelfs bij een profclub.

Heeft uw kind al zin in voetbal gekregen? Kom een keer meetrainen met de F-league (onder de 7 jaar). Elke dinsdag en donderdag van 17:45 uur tot 18:45 uur en elke zaterdag van 9:00 uur tot 10:00 uur traint de F-league. Klik op de volgende link voor meer informatie: http://svvn.nl/minis/