Het AED apparaat is verplaatst van de kantine naar het ballenhok, zodat de AED in alle gevallen bereikbaar is. De bestaande AED is vorstvrij geplaatst in een bijpassende AED kast. Met een Automatische Externe Defibrillator is het voor iedereen mogelijk een leven te redden.

Het belang van voldoende burgerhulpverleners en AED’s binnen Nederland wordt door onderzoek van de Hartstichting nogmaals onderstreept. De kans een hartstilstand buiten het ziekenhuis te overleven is meer dan verdubbeld. Alleen het snel toedienen van een elektroschok kan het hartritme van een slachtoffer met een hartstilstand herstellen. Iedere minuut dat die behandeling uitblijft daalt de overlevingskans sterk.

AED Cursus
Het is mogelijk een scholing te volgen om met de AED om te kunnen gaan. Graag willen wij als bestuur weten welke leden en/of vrijwilligers van onze vereniging reeds in het bezit zijn van een actuele opleiding voor gebruik van de AED. Laat het weten via: info@svvn.nl o.v.v. Beheer.

Heb je nog geen actuele opleiding, maar ben je wel geïnteresseerd om deze binnenkort te volgen? Dat kan. Geef je dan op via info@svvn.nl. (o.v.v. AED cursus)

Save your Hart
De reanimatie en AED cursussen worden verzorgd door Saveyourheart.nl. Al deze instructeurs zijn werkzaam in de acute medische hulpverlening (ambulance, hartbewaking, eerste hulp of intensive care), dus zijn dagelijks in de praktijk bezig met reanimatie of iets van dien aard. Veel zorgverzekeraars vergoeden de cursus volledig. Geïnteresseerd? Laat het ons weten via info@svvn.nl