Door: TvK

Voetbal, de belangrijkste bijzaak die er is. Dat werd deze week maar weer eens duidelijk binnen de selectie van “Het Tweede”. Waarbij de dinsdagtraining een afwezige zich had afgemeld vanwege studieperikelen, hij echter ook was vergeten dat hij de sleutels thuis had en het zo leek alsof we alleen de conditie nog konden trainen. De sleutels zijn alsnog opgehaald, probleem opgelost. Ad interim kon zo toch nog de op papier gezette training uitvoeren en haalde het incident aan voor aanvang van de training. Iets met scherpte, alertheid….

Vandaag, zaterdag 9 november 2019, was er dan weer zo’n incident. Ad Interim kwam die ochtend thuis van de nachtdienst en versliep zich voor de tijd voor aanwezig zijn bij ‘Het Tweede”. Omstreeks 11:00 uur stapte hij in bij een van de rijders. Eenmaal aangekomen in Hengelo (O) bij de gastheren van vv Wilhelminaschool werd de kleedkamer opgezocht. Kars was in Nijverdal al de brenger van de boodschap: De basisopstelling . Ad interim haalde, in Hengelo (O), het incident van dinsdag aan en moest erkennen dat zijn gebeuren van tenminste dezelfde categorie was..

Vervolgens een korte tactische bespreking en daaropvolgend de warming-up. Zoals gezegd Wilhelminaschool 2 was de tegenstander. Met een punt meer dan ons op de ranglijst.  Voor “ Het Tweede” dus een nieuwe kans om de drie punten te pakken. “Het Tweede” begon zeer matig aan de wedstrijd. Niet dat de school  wel zo goed aan de wedstrijd begon, maar ze waren wat feller en gretiger op het hebben van de bal. Dit duurde zo’n 10 minuten lang.

Hierna kwamen wij vaker en vaker aan de bal en we begonnen hier en daar ook lekker te combineren. Het belangrijkste was dat wanneer de bal daadwerkelijk gewonnen moest worden dit ook gebeurde. Met als resultaat een legio aan gecreëerde kansen. We hadden het goed voorelkaar die middag.

Daar kwam dan het moment. De bal was aan de linkerzijkant. Maarten Baan o.a. Die gecomplimenteerd mag worden met zijn 90 minuten die dag. Een driehoek aan die linkerzijde. Vervolgens naar de centrale verdediger en die speelde weer naar de rechtsback. Ter Avest stoomde zo’n 15 meter op en deze gaf een pass over de grond tussen de tegenstander zijn linksback en centrale verdediger. Hebt u er beeld bij? Melvin Arentsen rende er ook tussendoor, en schoof de bal in het netje. Wat lekker, zo’n voorsprong.

“ Het Tweede” verslapte niet en ging door. We gingen wel rusten met een 1-0 voorsprong. In de rust werd het e.e.a. aangehaald, maar de boventoon was toch wel dat het fijn was om weer eens met een voorsprong de rust in te gaan.

De tweede helft was niet veel anders qua overwicht. “Het Tweede” controleerde en waar mogelijk kwamen er ook de nodige kansen op de 2-0. Die 2-0 kwam er dan ook.  De beloning was daar. Luuk Valk met een doffe schuiver in het linkerhoekje. De keeper interpreteerde deze bal niet juist waardoor deze er in hobbelde. Wat maakt het uit. We, “Het Tweede” stond voor.

En zo consolideerden de mannen van “ Het Tweede” de voorsprong en tikte het klokje naar de 90e minuut.

Na weken van geen resultaat in de belangrijkste bijzaak kwam die er dan vandaag wel. Bijzaak of niet, Best lekker zo’n overwinning…

Proficiat!