Wat leek te beginnen als een vorm van bezigheidstherapie voor voetballende veteranen in de gemeente Hellendoorn met het organiseren van een zaalvoetbaltoernooitje tussen Kerst en Oud & Nieuw is 10 jaar later uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement voor 35+ voetballers in de gemeente Hellendoorn.

 

Organisatoren van het 1e uur, Gert Burnama en Pieter Molenaar, inmiddels versterkt met de komst van Bert Kelder, kijken dan ook met tevredenheid terug op deze 10 jaren. Begonnen onder de vlag van de Molukse Stichting ‘Bunga Tandjung’ in samenwerking met voetbalvereniging SVVN, is de sponsor van de laatste jaren ‘Café Tapperij In de Gauwe Geit’, daarmee tevens naamgever van het toernooi, inmiddels de grote animator achter de schermen geworden.

 

De organisatie is dan ook blij en vereerd met de enthousiaste medewerking van Gert de Jong, eigenaar van ‘In de Gauwe Geit’, oftewel ‘De Geit’ zoals het in de volksmond wordt genoemd.

Aan de opzet van het toernooi, een middagje lekker zaalvoetballen gevolgd door een gezellig samenzijn met de inmiddels traditionele Molukse loempia en uiteraard een drankje, is in 10 jaar niet zoveel veranderd. Tijd dus voor de organisatie om dat bij deze bijzondere 10e editie maar wel eens even te doen, althans voor wat betreft de 3e helft, door de spelers en begeleiding te trakteren op een (mini) Indische Rijsttafel, ook nu weer van harte ondersteund door sponsor Gert de Jong, die op zijn beurt weer ondersteund wordt door Aksa Burnama, Joke Sapulette en Liesbeth Molenaar-Akihary, de dames van het 1e uur achter de schermen bij de 3e helft.

 

Waar in de beginjaren teams van DETO en PH deelnamen prijst de organisatie zich toch vooral gelukkig door de jaren heen teams van de gemeentelijke voetbalverenigingen SVVN, DES, De Zweef en Hulzense Boys te hebben mogen begroeten.  Bijzonder is toch wel de deelname van het team van SV Ibbenbüren, uit de partnergemeente van Hellendoorn. Al vanaf het 1e toernooi in 2010 zijn zij van de partij en hebben geen enkel jaar verstek laten gaan. Uit ervaring weten we dat het voor deze ‘alte herren’ zelf, zoals ze liefkozend worden genoemd, ieder jaar weer een geweldig uitje is. In 2013 wisten zij de felbegeerde wisselbokaal in de wacht te slepen.

 

Eveneens bijzonder is de deelname van een team van Bunga Tandjung dat bestaat uit Molukse voetballers, soms aangevuld met Nederlandse vrienden van Bunga Tandjung. Ook zij zijn deelnemers van het 1e uur. Wie Molukse voetballers kent weet van hun technische vaardigheden (vooral in de zaal) en het is dan ook niet verwonderlijk dat zij de wisselbokaal reeds 3x in de wacht wisten te slepen, waarvan de laatste in 2018 en dat maakt ze bij deze bijzondere editie dus de titelverdediger.

 

Vermeldenswaard is nog de tomeloze inzet van SVVN-icoon Albert Schuurman als (één van de) scheidsrechters. Elk jaar geeft Albert te kennen de fluit aan de wilgen te willen hangen en het stokje over te willen dragen omdat hij zichzelf wat te oud vindt worden, maar elk jaar is hij weer trouw van de partij.

 

Het ‘Café Tapperij In de Gauwe Geit’ 35+ Zaalvoetbaltoernooi vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 december van 14:00 – 18:00 uur in Sporthal ‘Het Ravijn’ aan de Piet Heinweg 16 in Nijverdal, gevolgd door de 3e helft bij ‘De Geit’ aan De Joncheerelaan 15 in Nijverdal.