Door: Marlies

Eindelijk. De eredivisie is dit weekend weer van start gegaan! En ook wij zijn alweer even bezig. Gisteren mochten wij de laatste wedstrijd van de beker spelen. Ondanks de heerlijke 6-0 overwinning is het niet genoeg om door te gaan.

Dat we dit seizoen over een zeer brede selectie beschikken is geen geheim en het was dan ook fijn om tijdens de beker wedstrijden te zoeken naar de meest lucratieve opstelling.

Dit seizoen willen we het spelletje graag spelen zoals het bedoeld is! Lekker opbouwen vanuit achter, een tegenstander uitkappen op het midden en dan zo’n perfecte pass tussendoor geven waar onze buiten speelsters of spits ook echt wat mee kunnen.

Bij de eerste twee wedstrijden die we hebben gespeeld was dit iets wat alleen tijdens de bespreking en in onze koppies tot leven kwam. Gister was er dan eindelijk eens een beetje glans aan de wedstrijd. We begonnen echt heerlijk.

Om 12:45 mochten we aantreden in Rijssen tegen Excelsior. Het duurde ongeveer 10 minuten en toen kreeg onze captain Sharon Versmissen – van der Kolk het op de heupjes. Door een goede actie op het middenveld lees 3 speelsters uitkappen en met veel souplesse kon ze zo met de bal doorlopen richting de goal, koelbloedig schoot ze hem binnen 0-1. Het was een actie waar vele fifa spelers jaloers op zijn. Als Messi volgend seizoen daadwerkelijk afscheid neemt van Barca zal het ons niet verbazen als ze contact zoeken met onze Shar. Gelukkig heeft zij ook een contract getekend met een uitkoop som van 100 miljoen.

Al fijn eindelijk scoren we, en dat geeft hoop en hoop doet leven. Het duurde niet lang voordat Lesley Ningbers de score verdubbelde. Het hek was van de dam en iets later tikte Lesley ook de 3-0 binnen.

Tijdens de rust trokken we terecht de conclusie dat we wel iets scherper mochten zijn. Vol goede moed betraden we het veld, en Marlies de Leeuw voegde woord bij de daad en opende de tweede helft met een doelpunt. Daarna was het aan Merle om er ook 1 binnen te werken. De laatste van de wedstrijd komt op naam van Marlies.

Tamara van Munster mocht ook haar debuut maken en had dit graag gevierd met een doelpunt, echter bleef het bij een assist. Maar voor een links back is dat uiteraard al een hele prestatie! Af en toe moet je die middenlijn over om op avontuur te gaan.

Was het dan allemaal rozengeur en manenschijn? Absoluut niet, zoals het bij een ware kelderklasse hoort was 1 van onze dames te laat. Wel was zij eerlijk genoeg om onze trainer te bellen dat ze wakker werd naast de wc. Toch nog iemand die volop heeft genoten van bruisend Nijverdal!

Volgende week staat er een mooie derby aan te komen. Om 12u mogen we op sportpark Groot Lochter aantreden tegen Hellendoorn. Graag zien wij u vol van zelfvertrouwen daar!